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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Ebooks.
Data corrente:  16/06/2011
Data da última atualização:  04/02/2013
Autoria:  ASTOLFI, A.; KARAGIANNIS, D.; ORTEGA, R.
Afiliação:  Alessandro Astolfi; Dimitrios Karagiannis; Romeo Ortega.
Título:  Nonlinear and Adaptive Control with Applications.
Ano de publicação:  2008
Fonte/Imprenta:  Springer eBooks.
Descrição Física:  v.: digital
Série:  Communications and Control Engineering,
ISBN:  9781848000667
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Automation and Robotics; Automotive and Aerospace Engineering, Traffic; Computer Imaging, Vision, Pattern Recognition and Graphics; Control Engineering; Power Engineering; Systems theory; Systems Theory, Control.
Thesaurus Nal:  computer vision; engineering.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://dx.doi.org/10.1007/978-1-84800-066-7
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Ebooks (Ebooks)
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Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  25/02/2010
Data da última atualização:  17/05/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  SLONGO, A. P.; ROSENTHAL, A.; CAMARGO, L. M. Q.; DELIZA, R.; MATHIAS, S. P.; ARAGÃO, G. M. F. de.
Afiliação:  ADRIANA PAULA SLONGO, UFSC; AMAURI ROSENTHAL, CTAA; LOURDES MARIA QUARESMA CAMARGO, FAPERJ; ROSIRES DELIZA, CTAA; SIMONE PEREIRA MATHIAS, UFRRJ; GLÁUCIA MARIA FALCÃO DE ARAGÃO, UFSC.
Título:  Modeling the growth of lactic acid bacteria in sliced ham processed by high hydrostatic pressure.
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  LWT: Food Science and Technology, Maryland Heights, v. 42, n. 1, p. 303-306, 2009.
DOI:  10.1016/j.lwt.2008.06.010
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The main responsible for the spoilage of cooked cured meat products stored under refrigerated and anaerobic conditions are lactic acid bacteria. The application of high hydrostatic pressure (HHP) reduces the lactic acid bacterial growth extending the product shelf-life and preserving natural taste, texture, color and vitamin content. This work studied the influence of pressure level and holding time on the lactic acid bacterial growth in vacuum-packaged sliced ham. Modified Gompertz and Logistic models were used to fit experimental data obtained from post-treatment microbial counts carried out along the product storage. Samples of sliced vacuum-packaged ham treated by HHP and control samples (non-treated) were stored at 8 °C until the microorganism population reached 107 CFU/g. An experimental planning 22 with triplicate at the central point was designed to determine the influence of pressure level (200, 300, and 400 MPa) and holding time (5, 10, and 15 min) on the product shelf-life. The results have shown that the pressure intensity and the holding time significantly influenced microbial population over the product storage. Shelf-life of ham treated at 400 MPa for 15 min was extended from 19 (control samples) to 85 days.
Palavras-Chave:  Alta pressão hidrostática; Bactéria ácido-láctica; High hydrostatic pressure; Vida-de-prateleira.
Thesagro:  Presunto.
Thesaurus NAL:  Ham; High pressure treatment; Lactic acid bacteria; Predictive microbiology; Shelf life.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/658921/1/1-s2.0-S0023643808001515-main.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA10147 - 1UPCAP - PP2009/1172010.00028
CTAA10147 - 2UPCAP - DD2009/117
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