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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Trigo.
Data corrente:  05/09/2023
Data da última atualização:  18/09/2023
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  CASTRO, R. L. de; CAIERAO, E.; SCHEEREN, P. L.; EICHELBERGER, L.; PIRES, J. L. F.; GUARIENTI, E. M.; MIRANDA, M. Z. de; SBALCHEIRO, C. C.; LAU, D.; SANTANA, F. M.; CUNHA, G. R. da; SILVA JUNIOR, J. P. da; COSTAMILAN, L. M.; LIMA, M. I. P. M.; NASCIMENTO JUNIOR, A. do; TIBOLA, C. S.; MACIEL, J. L. N.; VARGAS, L.; RODRIGUES, O.; WIETHOLTER, S.
Afiliação:  RICARDO LIMA DE CASTRO, CNPT; EDUARDO CAIERAO, CNPT; PEDRO LUIZ SCHEEREN, CNPT; LUIZ EICHELBERGER, Aposentado CNPT; JOAO LEONARDO FERNANDES PIRES, CNPT; ELIANA MARIA GUARIENTI, CNPT; MARTHA ZAVARIZ DE MIRANDA, CNPT; CHEILA CRISTINA SBALCHEIRO, CNPT; DOUGLAS LAU, CNPT; FLAVIO MARTINS SANTANA, CPACT; GILBERTO ROCCA DA CUNHA, CNPT; JOSE PEREIRA DA SILVA JUNIOR, CNPT; LEILA MARIA COSTAMILAN, CNPT; MARIA IMACULADA PONTES M LIMA, CNPT; ALFREDO DO NASCIMENTO JUNIOR, Aposentado CNPT; CASIANE SALETE TIBOLA, CNPT; JOAO LEODATO NUNES MACIEL, CNPT; LEANDRO VARGAS, CNPT; OSMAR RODRIGUES, CNPT; SIRIO WIETHOLTER, CNPT.
Título:  BRS TR191: nova cultivar de trigo da Embrapa de farinha clara.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  In: REUNIÃO DA COMISSÃO BRASILEIRA DE PESQUISA DE TRIGO E TRITICALE, 15., 2022. Atas e Resumos... Passo Fundo: Acervus, 2023.
Páginas:  p. 215-219
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Branqueamento.
Thesagro:  Farinha de Trigo; Linhagem; Sistema de Cultivo.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1156401/1/NOVA-CULTIVAR-DE-TRIGO-DA-EMBRAPA-DE-FARINHA-CLARA.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Trigo (CNPT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPT45574 - 1UPCRA - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  07/02/2012
Data da última atualização:  17/05/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  MASSON, L. M. P.; ROSENTHAL, A.; CALADO, V. M. A.; DELIZA, R.; TASHIMA, L.
Afiliação:  LOURDES M. P. MASSON, UFRJ; AMAURI ROSENTHAL, CTAA; VERÔNICA M. A. CALADO, UFRJ; ROSIRES DELIZA, CTAA; LUANA TASHIMA, SENAI-RJ.
Título:  Effect of ultra-high pressure homogenization on viscosity and shear stress of fermented dairy beverage.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  LWT - Food Science and Technology, v. 44, n. 2, p. 495-501, Mar. 2011.
DOI:  10.1016/j.lwt.2010.07.012
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  In this study, dairy base consisting of raw skim milk and reconstituted whey powder were pressurized. The process used ultra-high pressure homogenization (UHPH) at levels of 150, 200 and 250 MPa and inlet temperatures of 15, 20 and 25 0C, following experimental design. Dairy base was inoculated with probiotic lactic culture, incubated, and allowed to ferment. Pineapple juice, previously sweetened with sugar or aspartame, was added, following an experimental design, resulting in dairy beverages. Appropriate formulation, considering the sensory attributes, was identified by Quantitative Descriptive Analysis (QDA) and used for studying rheological parameters. Results disclosed that formulations with higher whey levels had higher average scores for characteristic sensory attributes of products. The aim was to evaluate rheological properties (viscosity and shear stress) of fermented dairy beverages according to inlet temperature and pressure, comparing them to thermally processed samples (90 0C/60s). This evaluation showed that pressurized beverages at 150 MPa/15 0C were similar to controls. These preliminary results obtained in this study suggest that UHPH has the potential to be used to modeling some rheological characteristics of fermented dairy beverages, for example, to favorably modify their consistency. All samples exhibited viscoelastic and thixotropic behaviors.
Palavras-Chave:  Atributos sensoriais; Bebida láctea fermentada; Tensão de cisalhamento; Ultra-alta pressão de homogeneização; Viscosidade aparente.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/53548/1/2011-088.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA11086 - 1UPCAP - PP2011/0882011.00390
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