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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  11/01/2008
Data da última atualização:  18/10/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica
Autoria:  CAMARGO, U. A.; MAIA, J. D. G.; RITSCHEL, P. S.; REVERS, L. F.
Afiliação:  Umberto Almeida Camargo, CNPUV; JOAO DIMAS GARCIA MAIA, CNPUV; PATRICIA SILVA RITSCHEL, CNPUV; LUIS FERNANDO REVERS, CNPUV.
Título:  Grapevine breeding for tropical and subtropical environments in Brazil.
Ano de publicação:  2007
Fonte/Imprenta:  In: WORLD CONGRESS OF VINE AND WINE, 30.; GENERAL ASSEMBLY OF THE OIV, 5., 2007, Budapest. Proceedings... [Budapest: OIV], 2007. Não paginado.
Páginas:  Não paginado.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Since the decade of the 1960s, viticulture has gained significance in different hot climateregions.The quality of table grapes, wines and juices produced under tropical and subtropicalconditionsin countries such as Brazil, Venezuela, India and Thailand has begun receivinginternational recognition. Since tropical viticulture allows programming harvests for any day ofthe year, it offers prospects for great expansion, be it for a continuous market supply with tablegrapes, be it for making possible the production of large amounts of wines and juices in smallindustrial plants. In tropical viticulture, usually traditional grape varieties of the temperate zonesare used, which, generally, present adaptation problems in hot climates (bud dormancy, apicaldominance, low fertility, susceptibility to diseases, unbalanced vigor), limiting the number ofvarieties suitable for cultivation in these regions. In order to foment the development of theBrazilian tropical viticulture, the National Research Center for Grape and Wine of the BrazilianAgricultural Research Agency (Embrapa) carries out a genetic grape breeding program, aimingat creation of new cultivars which combine adaptation to tropical environments, fruit qualityaccording to its purpose (table grapes, juice, wine), productivity and disease resistance. Theclassic breeding method consisting of crossings and selection is used, combined withbiotechnological techniques in both the process of generating populations and the selectionproced... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Brasil; Melhoramento genético; Propagação; Região subtropical; Região tropical.
Thesagro:  Produção; Uva; Variedade; Viticultura.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/196042/1/U.Camargo-et-al.Paper-1.1.A.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPUV9294 - 1UPCAA - DDSP00184SP00184
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Amazônia Oriental. Para informações adicionais entre em contato com cpatu.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental.
Data corrente:  12/06/2023
Data da última atualização:  12/06/2023
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  FLORENTINO, G. D.; MARTORANO, L. G.; SANTOS, S. A. L. dos; MORAES, J. R. da S. C. de; MIRANDA, I. P. de A.; RUIVO, M. de L. P.
Afiliação:  GELSON DIAS FLORENTINO, DOUTORANDO BIONORTE; LUCIETA GUERREIRO MARTORANO, CPATU; SANDRO AUGUSTO LIMA DOS SANTOS, Cerâmica Montemar; JOSÉ REINALDO DA SILVA CABRAL DE MORAES, DOUTORANDO USP; IRES PAULA DE ANDRADE MIRANDA, INPA; MARIA DE LOURDES PINHEIRO RUIVO, MPEG.
Título:  Bioeconomic potential of sustainability indicators in a ceramic production center in the Western Amazon.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  In: MIKKOLA, H. (ed.). Ecosystem and Biodiversity of Amazonia. [S.l.]: Intechopen, 2021.
Páginas:  Cap. 9.
DOI:  http://dx.doi.org/10.5772/intechopen.94002
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The use of Amazonian biodiversity has great potential to produce bioproducts in diverse production chains and segments of industry. The combination of public policies with biotechnological development represents an important indicator for the implementation of sustainable production chains that adhere to the Sustainable Development Objectives (SDO). The ceramic industries in the Amazon region represent activities that promote local economic development through the use of biological resources that can be transformed into bioproducts that are considered a reference for sustainable production in world markets. The operations of these industries have great potential to incorporate technologies that can be used for fabrication of ceramic products on a biological base that is compatible with bioeconomic guidelines. The principle of a bioeconomy is centered on the possibility of transformation of natural resources into bioproducts that aggregate technologies and contribute to increase incomes and reduce environmental impacts. In this way, the integration of different fields of science should be stimulated to incorporate new technologies that favor business models that comply with the premises of sustainability
Palavras-Chave:  Bioeconomia.
Thesagro:  Biodiversidade.
Thesaurus NAL:  Amazonia.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATU58874 - 1UPCPL - DD
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