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Registros recuperados : 7 | |
3. | | BUFFO, M. M.; CORREA, L. J.; ESPERANÇA, M. N.; CRUZ, A. J. G.; FARINAS, C. S.; BADINO JUNIOR, A. C. Estudo do cisalhamento em biorreator convencional com três diferentes associações de impelidores. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ENGENHARIA QUÍMICA - COBEQ, 21.; ENCONTRO BRASILEIRO SOBRE ENSINO DE ENGENHARIA QUÍMICA - ENBEQ, 16., 2016, Fortaleza. Anais... Fortaleza: UFC, 2016. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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4. | | BUFFO, M. M.; CORREA, L. J.; ESPERANÇA, M. N.; CRUZ, A. J. G.; FARINAS, C. S.; BADINO, A. C. Influence of dual-impeller type and configuration on oxygen transfer, power consumption, and shear rate in a stirred tank bioreactor. Biochemical engineering journal, [S. l.], v. 114, p. 130-139, 2016. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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5. | | BONDANCIA, T. J.; CORRÊA, L. J.; CRUZ, A. J. G.; BADINO, A. C.; MATTOSO, L. H. C.; MARCONCINI, J. M.; FARINAS, C. S. Enzymatic production of cellulose nanofibers and sugars in a stirred-tank reactor: determination of impeller speed, power consumption, and rheological behavior. Cellulose, v. 25, n. 8, p. 4499-4511, ago. 2018. 4499-4511 Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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6. | | BONDANCIA, T. J.; CORRÊA, L. J.; CRUZ, A. J. G.; BADINO, A. C.; MATTOSO, L. H. C.; MARCONCINI, J. M.; FARINAS, C. S. Nanofibras de celulose via hidrólise enzimática em reator de tanque agitado. In: WORKSHOP DA REDE DE NANOTECNOLOGIA APLICADA AO AGRONEGÓCIO, 9., 2017, São Carlos. Anais ... São Carlos: Embrapa Instrumentação, 2017. p. 287-290. Editores: Caue Ribeiro de Oliveira, Elaine Cristina Paris, Luiz Henrique Capparelli Mattoso, Marcelo Porto Bemquerer, Maria Alice Martins, Odílio Benedito Garrido de Assis. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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7. | | BONDANCIA, T. J.; CORRÊA, L. J.; CRUZ, A. J.; MATTOSO, L. H. C.; MARCONCINI, J. M.; BADINO JUNIOR, A. C.; FARINAS, C. S. Production of cellulose nanofibers by enzymatic hydrolysis in a stirred tank reactor. In: SIMPÓSIO NACIONAL DE BIOPROCESSOS, 21.; SIMPÓSIO DE HIDRÓLISE ENZIMÁTICA DE BIOMASSA, 12., 2017, Aracaju, SE. [Proceedings ...]. São Paulo: Associação Brasileira de Engenharia Química, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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Registros recuperados : 7 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Algodão. Para informações adicionais entre em contato com cnpa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Algodão. |
Data corrente: |
15/03/2019 |
Data da última atualização: |
15/03/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
MARTINS, M. E. O.; SOUSA, J. R.; CLAUDINO, R. L.; LINO, S. C. O.; VALE, D. A. do; SILVA, A. L. C.; MORAIS, J. P. S.; SOUZA FILHO, M. de S. M. de; SOUZA, B. W. S. de. |
Afiliação: |
Maria Emanuella O. Martins; Juliana R. Sousa; Rayanne L. Claudino; Sarah Cristina O. Lino; Diego Alves do Vale; André Luis C. Silva; JOAO PAULO SARAIVA MORAIS, CNPA; MEN DE SA MOREIRA DE SOUZA FILHO, CNPAT; Bartolomeu W. S. De Souza. |
Título: |
Thermal and Chemical Properties of Gelatin from Tilapia (Oreochromis niloticus) Scale. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Aquatic Food Product Technology, v. 27, n. 10, p. 1120-1133, 2018. |
DOI: |
https://doi.org/10.1080/10498850.2018.1535530 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Gelatin from the scale of Nile tilapia was extracted and characterized chemically, thermally, and structurally. Scales of Nile tilapia were subjected to acid pretreatment and extraction with water at 60°C. The process yielded 12.1% (m/m) on a dry basis. The 6.67% gelatin solution had a gel strength of 233.5 ± 14g. The amino acid composition revealed that 20.02% was comprised of imino acids and glycine (34.49%) as the most abundant amino acids. The scale gelatin had α1, α2, and β subunits and was thermally stable up to 200ºC. The Fourier transform infrared spectrum showed absorption in the regions of amides A, I, II, and III. The characterization of tilapia scale gelatin showed that the obtained product was similar to commercial gelatin, thereby demonstrating its potential application. |
Thesagro: |
Extração; Gelatina; Oreochromis Niloticus. |
Thesaurus NAL: |
Extraction; Gelatin; Scales (integument). |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
Marc: |
LEADER 01738naa a2200301 a 4500 001 2107156 005 2019-03-15 008 2018 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1080/10498850.2018.1535530$2DOI 100 1 $aMARTINS, M. E. O. 245 $aThermal and Chemical Properties of Gelatin from Tilapia (Oreochromis niloticus) Scale.$h[electronic resource] 260 $c2018 520 $aGelatin from the scale of Nile tilapia was extracted and characterized chemically, thermally, and structurally. Scales of Nile tilapia were subjected to acid pretreatment and extraction with water at 60°C. The process yielded 12.1% (m/m) on a dry basis. The 6.67% gelatin solution had a gel strength of 233.5 ± 14g. The amino acid composition revealed that 20.02% was comprised of imino acids and glycine (34.49%) as the most abundant amino acids. The scale gelatin had α1, α2, and β subunits and was thermally stable up to 200ºC. The Fourier transform infrared spectrum showed absorption in the regions of amides A, I, II, and III. The characterization of tilapia scale gelatin showed that the obtained product was similar to commercial gelatin, thereby demonstrating its potential application. 650 $aExtraction 650 $aGelatin 650 $aScales (integument) 650 $aExtração 650 $aGelatina 650 $aOreochromis Niloticus 700 1 $aSOUSA, J. R. 700 1 $aCLAUDINO, R. L. 700 1 $aLINO, S. C. O. 700 1 $aVALE, D. A. do 700 1 $aSILVA, A. L. C. 700 1 $aMORAIS, J. P. S. 700 1 $aSOUZA FILHO, M. de S. M. de 700 1 $aSOUZA, B. W. S. de 773 $tJournal of Aquatic Food Product Technology$gv. 27, n. 10, p. 1120-1133, 2018.
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Registro original: |
Embrapa Algodão (CNPA) |
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