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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Milho e Sorgo. |
Data corrente: |
06/02/2024 |
Data da última atualização: |
06/02/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
SOUZA, J. M. S. de; ROSA, M. A. B. da; TARDIN, F. D.; BEHLING NETO, A.; GALATI, R. L.; ABREU, M. L. C.; CHAVES, C. S.; PEREIRA, D. H. |
Afiliação: |
JULIANA MARIA SILVA DE SOUZA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE MATO GROSSO; MARIA ANTÔNIA BORTOLUCCI DA ROSA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE MATO GROSSO; FLAVIO DESSAUNE TARDIN, CNPMS; ARTHUR BEHLING NETO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE MATO GROSSO; ROSEMARY LAIS GALATI, UNIVERSIDADE FEDERAL DE MATO GROSSO; MATHEUS LIMA CORRÊA ABREU, UNIVERSIDADE FEDERAL DE MATO GROSSO; CARLA SILVA CHAVES, UNIVERSIDADE FEDERAL DE MATO GROSSO; DALTON HENRIQUE PEREIRA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE MATO GROSSO. |
Título: |
Digestive kinetics of sorghum silages grown in the Amazon Biome. |
Ano de publicação: |
2024 |
Fonte/Imprenta: |
Observatorio de la Economia Latinoamericana, v. 22, n. 1, p. 4473-4493, 2024. |
DOI: |
http://doi.org/10.55905/oelv22n1-236 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The objective of this work was to evaluate the digestibility and kinetic parameters of silages of commercial and experimental sorghum genotypes grown in a crop in amazon biome to identify materials that present the best performance. The experiment was carried out in Sinop/MT with silages from 15 genotypes to evaluate gas production and in vitro digestibility and energy estimation, including BRS 658, BRS 659, Volumax, BRS Ponta Negra, 15F30005, 15F30006, BRS 511, CMSXS 5027, 5030, 5043, 5045, BRS 716, AGRI-002E, 201934B008 and CMSXS 7501. Gas production, pH, ammonia-N, and in vitro digestibility analyses were carried out, in addition to energy estimation using equations. The silages of materials with the highest gas production and digestibility were forage because they have a greater amount of digestible carbohydrates. On the other hand, the biomass and saccharine standard biomass presented lower performance because they have a higher concentration of lignin and structural carbohydrates in their composition. |
Palavras-Chave: |
In vitro. |
Thesagro: |
Digestibilidade; Fermentação; Silagem; Sorghum Bicolor; Sorgo. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1161708/1/Digestive-kinetics-of-sorghum-silages-grown-in-the-Amazon-Biome.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS) |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Unidades Centrais. Para informações adicionais entre em contato com biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
15/03/2016 |
Data da última atualização: |
15/03/2016 |
Tipo da produção científica: |
Autoria/Organização/Edição de Livros |
Autoria: |
NASCIMENTO, P. P.; SICOLI, A. H.; MARTINS, M. A. G.; BALSADI, O. V.; SILVA JÚNIOR, C. D. DA (ed.). |
Afiliação: |
PETULA PONCIANO NASCIMENTO, DE/GPR; ASSUNTA HELENA SICOLI, DTT; MARIA AMALIA GUSMAO MARTINS, SCT; OTAVIO VALENTIM BALSADI, DTT; CLEBER DIAS DA SILVA JÚNIOR, AGÊNCIA NACIONAL DE TRANSPORTES TERRESTRES. |
Título: |
Innovaciones en desarrollo territorial: nuevos desafíos para Embrapa. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
Brasília, DF : Embrapa, 2014. |
Descrição Física: |
E-book |
ISBN: |
978-85-7035-404-4 |
Idioma: |
Espanhol |
Palavras-Chave: |
Desarrollo rural; Innovacion. |
Thesagro: |
Agricultura; Desenvolvimento rural. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
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