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Registros recuperados : 64 | |
41. | | COLODETTI, T. V.; CHRISTO, L. F.; MARTINS, L. D.; RODRIGUES, W. N.; AMARAL, J. F. T. do; LAVIOLA, B. G.; TOMAZ, M. A. Differential growth of genotypes of physic nut conditioned by nitrogen fertilization. American Journal of Plant Sciences, n. 5 ,p. 2154-2162, 2014. Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
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42. | | AMARAL, J. F. T. do; LAVIOLA, B. G.; AMARAL, J. A. T. do; TOMAZ, M. A.; MARTINS, L. D.; COSTA, F. P. Pinhão-manso: importância econômica, fenologia, propagação e aspectos nutricionais. In: ANDRADE, F. V.; PASSOS, R. R.; MENDONÇA, E. de S.; LIMA, J. S. de D.; FERREIRA, A. Tópicos especiais em produção vegetal II. Alegre, ES: UFES, Centro de Ciências Agrárias, 2011. p. 1-20 Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
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43. | | CHRISTO, L. F.; COLODETTI, T. V.; RODRIGUES, W. N.; MARTINS, L. D.; BRINATE, S. B.; AMARAL, J. F. T. do; LAVIOLA, B. G.; TOMAZ, M. A. Genetic variability among genotypes of physic nut regarding seed biometry. American Journal of Plant Sciences, n. 5, p. 1416-1422, 2014. Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
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44. | | CHRISTO, L. F.; COLODETTI, T. V.; AMARAL, J. F. T. do; TOMAZ, M. A.; LAVIOLA, B. G.; RODRIGUES, W. N.; MARTINS, L. D. Crescimento inicial de genótipos de pinhão manso em função de níveis de adubação nitrogenada. In: CONGRESSO DA REDE BRASILEIRA DE TECNOLOGIA DE BIODIESEL, 5.; CONGRESSO BRASILEIRO DE PLANTAS OLEAGINOSAS, ÓLEOS, GORDURAS E BIODIESEL, 8., 2012, Salvador. Biodiesel, inovação e desenvolvimento regional: anais, trabalhos científicos. Lavras: UFLA, 2012. v. 1 p. 177-178. Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
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45. | | RODRIGUES, W. P.; MARTINS, M. Q.; FORTUNATO, A. S.; MARTINS, L. D.; PAIS, I. P.; COLWELL, F.; LEITÃO, A. E.; RODRIGUES, A. P.; CAMPOSTRINI, E.; GHINI, R. Coffee acclimation to high temperatures involves lipid composition changes of chloroplast membranes and is strenghtened by elevated air CO2 concentration. In: SEMANA NACIONAL DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA, 13., 2016, Campos dos Goytacazes. Ciência alimentando o Brasil: [resumos...] Campos dos Goytacazes: IFFluminense; UENF; UFF, 2016. Pôster. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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46. | | BRINATE, S. V. B.; NICOLINE, H. O.; TOMAZ, M. A.; AMARAL, J. F. T. do; MARTINS, L. D.; RAMOS, C. M. Avaliação dos teores foliares de N, P e K, do pinhão manso (Jatropha curcas L.) sob presença e ausência de escória de siderurgia como corretivo de acidez do solo, adubados com adubos orgânicos e mineral. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PLANTAS OLEAGINOSAS, ÓLEOS, GORDURAS E BIODIESEL, 6., 2009, Montes Claros. Biodiesel: inovação tecnológica – anais. Lavras: UFLA, 2009. Biblioteca(s): Embrapa Algodão. |
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47. | | CHRISTO, L. F.; COLODETTI, T. V.; AMARAL, J. F. T.; TOMAZ, M. A.; LAVIOLA, B. G.; MARTINS, L. D.; RODRIGUES, W. N. Vigor vegetativo de genótipos de pinhão manso em função de níveis de adubação nitrogenada. In: CONGRESSO DA REDE BRASILEIRA DE TECNOLOGIA DE BIODIESEL, 5.; CONGRESSO BRASILEIRO DE PLANTAS OLEAGINOSAS, ÓLEOS, GORDURAS E BIODIESEL, 8., 2012, Salvador. Biodiesel, inovação e desenvolvimento regional: anais, trabalhos científicos. Lavras: UFLA, 2012. v. 1 p. 175-176. Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
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48. | | STARLING, L. C. T.; MARTINS, L. D.; RODRIGUES, W. N.; REINICKE, T. M.; AMARAL, J. F. T. do; TOMAZ, M. A.; ESPINDULA, M. C. Variability and nutritional balance among genotypes of Coffea canephora (Rubiaceae) in drought versus adequate water supply. Genetics and Molecular Research, v. 17, n. 4, gmr18121, 2018. Biblioteca(s): Embrapa Rondônia. |
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49. | | TOMAZ, M. A.; AMARAL, J. F. T. do; JESUS JUNIOR, W. C. de; FONSECA, A. F. A. da; FERRÃO, R. G.; FERRAO, M. A. G.; MARTINS, L. D.; RODRIGUES, W. N. (coord.). Inovação, difusão e integração: bases para a sustentabilidade da cafeicultura. Alegre, ES: CAUFES, 2012 270 p. Biblioteca(s): Embrapa Café; Embrapa Unidades Centrais. |
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50. | | RODRIGUES, W. N.; TOMAZ, M. A.; FERRAO, M. A. G.; MARTINS, L. D.; COLODETTI, T. V.; BRINATE, S. V. B.; AMARAL, J. F. T.; SOBREIRA, F. M.; APOSTÓLICO, M. A. Biometry and diversity of Arabica coffee genotypes cultivated in a high density plant system. Genetic and Molecular Research, v. 15, n. 1, Feb. 2016. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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51. | | CHRISTO, L. F.; COLODETTI, T. V.; AMARAL, J. F. T. do; RODRIGUES, W. N.; MARTINS, L. D.; BRINATE, S. V. B.; REIS, E. F. dos; LAVIOLA, B. G.; TOMAZ, M. A. Performance of genotypes of physic nut conditioned by water availability. American-Eurasian Journal of Agricultural & Environmental Sciences, v. 15, n. 8, p. 1486-1493, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
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52. | | STARLING, L. C. T.; MARTINS, L. D.; RODRIGUES, W. N.; REINICKE, T. M.; COLODETTI, T. V.; AMARAL, J. F. T. do; PARTELLI, F. L.; TOMAZ, M. A.; ESPINDULA, M. C. Genetic diversity in nutritional parameters in response to drought of Coffea canephora cultivated in Rondonia state, Brazil. Genetics and Molecular Research, v. 18, n. 2, 2019. Biblioteca(s): Embrapa Rondônia. |
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53. | | RODRIGUES, W. P.; MARTINS, M. Q.; MARTINS, L. D.; CAMPOSTRINI, E.; PARTELLI, F. L.; TOMAZ, M. A.; SEMEDO, J. N.; FORTUNATO, A. S.; COLWELL, F.; PAIS, I. P.; SCOTTI-CAMPOS, P.; SIMÕES-COSTA, M. C.; RODRIGUES, A. P.; LEITÃO, A. E.; RIBEIRO-BARROS, A. I.; GHINI, R.; LIDON, F. C.; DaMATTA, F. M.; RAMALHO, J. C. Interação entre os aumentos da [CO2] e da temperatura sobre o metabolismo fotossintético em Coffea arabica L.. In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 9., 2015, Curitiba. Consórcio pesquisa café: oportunidades e novos desafios. Anais... Brasília, DF: Embrapa Café, 2015. 6 p. 1 CD ROM. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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54. | | RODRIGUES, W. P.; MARTINS, M. Q.; FORTUNATO, A. S.; MARTINS, L. D.; PAIS, I. P.; COLWELL, F.; LEITÃO, A. E.; RODRIGUES, A. P.; CAMPOSTRINI, E.; PARTELLI, F. L.; TOMAZ, M. A.; RIBEIRO-BARROS, A. I.; SCOTTI-CAMPOS, P.; GHINI, R.; LIDON, F. C.; DAMATTA, F. M.; RAMALHO, J. C. Aumento da concentração de CO2 permite C. arabica remodelar a composição lipídica das membranas dos cloroplastos para aclimatar às altas temperaturas. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PESQUISAS CAFEEIRAS, 42., 2016, Serra Negra. Produzir mais café, com economia, só com boa tecnologia: resumos. Brasília, DF: Embrapa Café, 2016. Não paginado. Ref. 458. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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55. | | VERDIN FILHO, A. C.; VOLPI, P. S.; RODRIGUES, W. N.; COLODETTI, T. V.; MAURI, A. L.; FERRÃO, R. G.; FONSECA, A. F. A. da; FERRAO, M. A. G.; MARTINS, L. D.; BRINATE, S. V. B.; TOMAZ, M. A.; COMÉRIO, M.; ANDRADE JUNIOR, S. de; PINHEIRO, C. A. The beverage quality of Conilon coffee that is kept in the field after harvesting: quantifying daily losses. African Journal of Agricultural Research, v. 11, n. 33, p. 3134-3140, Aug., 2016. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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56. | | RODRIGUES, W. P.; MARTINS, M. Q.; FORTUNATO, A. S.; MARTINS, L. D.; PARTELLI, F. L.; CAMPOSTRINI, E.; SEMEDO, J. N.; PAIS, I. P.; TOMAZ, M. A.; COLWEL, F.; SCOTTI-CAMPOS, P.; GHINI, R.; LIDON, F. C.; MATTA, F. M. da; RAMALHO, J. C. Efeito do aumento da concentração de CO2 e da temperatura no transporte de elétrons em plantas de Coffee arabica L.. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PESQUISAS CAFEEIRAS, 41, 2015, Poços de Caldas. Com mais tecnologia, mas café se aprecia: trabalhos apresentados. Poços de Caldas: Fundação Procafé, 2015. 247-249 Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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57. | | VERDIN FILHO, A. C.; VOLPI, P. S.; COLODETTI, T. V.; RODRIGUES, W. N; TOMAZ, M. A.; MARTINS, L. D.; BRINATE, S. V. B.; FERRÃO, R. G.; FONSECA, A. F. A. da; FERRAO, M. A. G.; COMÉRIO, M.; ANDRADE JÚNIOR, S de. The permanence in the plantation after harvest damages physical characteristics of conilon coffee grains. African Journal of Agricultural Research, v. 13, n. 17, p. 911-917, 2018. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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58. | | RODRIGUES, W. P.; MARTINS, M. Q.; FORTUNATO, A. S.; MARTINS, L. D.; PARTELLI, F. L.; CAMPOSTRINI, E.; SEMEDO, J. N.; PAIS, I. P.; SIMÕES-COSTA, S. C.; LEITÃO, A. E.; TOMAZ, M. A.; COLWEL, F.; SCOTTI-CAMPOS, P.; RODRIGUES, A. P.; GHINI, R.; LIDON, F. C.; MATTA, F. M. da; RAMALHO, J. C. Effect of high [CO2] and temperature on the photosynthetic enzymes and electron transport of Coffea Arabica L.. In: BRAZILIAN CONGRESS OF PLANT PHYSIOLOGY, 15.; BRAZILIAN-ISRAELI PLANT SCIENCES CONFERENCE, 1., 2015, Foz do Iguaçu. Abstracts... Foz do Iguaçu: Sociedade Brasileira de Fisiologia Vegetal, 2015. Ref. D-053. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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59. | | RAMALHO, J. C.; RODRIGUES, W. P.; MARTINS, L. D.; MARTINS, M. Q.; COLWELL, F.; SEMEDO, J. N.; PAIS, I. P.; SETE-CAMPOS, P.; RODRIGUES, A. P.; FORTUNATO, A. S.; LEITÃO, A. E.; LOPES, E.; BATISTA-SANTOS, P.; RIBEIRO-BARROS, A. I.; TOMAZ, M. A.; CAMPOSTRINI, E.; PARTELLI, F. L.; GHINI, R.; DAMATTA, F. M.; LIDON, F. C. Impacto simultâneo do aumento da temperatura e da [C02] atmosférica na fotossíntese de C. Arabica L. CV. Icatu. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PESQUISAS CAFEEIRAS, 40., 2014, Serra Negra. 40 anos de tecnologias pro café ter melhorias: trabalhos apresentados. Varginha: Fundação Procafé, 2014. p. 378-379. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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60. | | RAMALHO, J. C.; RODRIGUES, W. P.; MARTINS, L. D.; MARTINS, M. Q.; COLWELL, F. de J.; SEMEDO, J. N.; PAIS, I. P.; SCOTTI-CAMPOS, P.; RODRIGUES, A. P.; FORTUNATO, A. S.; LEITÃO, A. E.; LOPES, E.; BATISTA-SANTOS, P.; RIBEIRO-BARROS, A. I.; PARTELLI, F. L.; TOMAZ, M. A.; CAMPOSTRINI, E.; GHINI, R.; DAMATTA, F. M.; LIDON, F. C. Efeitos do aumento da temperatura e da [C02] atmosférica ao nível do funcionamento dos fotossistemas e transporte tilacoidal de elétrons em C. Arabica L. CV. Icatu In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PESQUISAS CAFEEIRAS, 40., 2014, Serra Negra. 40 anos de tecnologias pro café ter melhorias: trabalhos apresentados. Varginha: Fundação Procafé, 2014. p. 379-380. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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Registros recuperados : 64 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Café. |
Data corrente: |
15/07/2020 |
Data da última atualização: |
15/07/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
VERDIN FILHO, A. C.; VOLPI, P. S.; COLODETTI, T. V.; RODRIGUES, W. N; TOMAZ, M. A.; MARTINS, L. D.; BRINATE, S. V. B.; FERRÃO, R. G.; FONSECA, A. F. A. da; FERRAO, M. A. G.; COMÉRIO, M.; ANDRADE JÚNIOR, S de. |
Afiliação: |
ABRAÃO CARLOS VERDIN FILHO, INCAPER; PAULO SÉRGIO VOLPI, INCAPER; TAFAREL VICTOR COLODETTI, UNIVERSIDADE FEDERAL DO ESPÍRITO SANTO; WAGNER NUNES RODRIGUES, UNIVERSIDADE FEDERAL DO ESPÍRITO SANTO; MARCELO ANTONIO TOMAZ, UNIVERSIDADE FEDERAL DO ESPÍRITO SANTO; LIMA DELEON MARTINS, UNIVERSIDADE FEDERAL DO ESPÍRITO SANTO; SEBASTIÃO VINÍCIUS BATISTA BRINATE, UNIVERSIDADE FEDERAL DO ESPÍRITO SANTO; ROMÁRIO GAVA FERRÃO, INCAPER; AYMBIRÉ FRANCISCO ALMEIDA DA FONSECA, CNPCa; MARIA AMELIA GAVA FERRAO, CNPCa; MARCONE COMÉRIO, INCAPER; SAUL DE ANDRADE JÚNIOR, UNIVERSIDADE FEDERAL DO ESPÍRITO SANTO. |
Título: |
The permanence in the plantation after harvest damages physical characteristics of conilon coffee grains. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
African Journal of Agricultural Research, v. 13, n. 17, p. 911-917, 2018. |
DOI: |
https://doi.org/10.5897/AJAR2017.12847 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The permanence of harvested fruits in the plantation can cause irreversible damage to Conilon coffee quality, possibly increasing the overall number of defects, causing losses to crop yield and changing the organoleptic properties of the product. The objective of this study was to quantify the changes caused by permanence time of the Conilon coffee in the plantation after harvest over the mass and classification of the product. The experiment followed a completely random design, with 8 treatments and 4 repetitions, using standardized bags of mature fruits of Coffea canephora Pierre ex Froehner that were kept in the plantation field for periods of 0, 1, 2, 3, 4, 6, 8 or 10 days after manual harvest of the grains. After these periods, the coffee was dried, processed and weighted to quantify losses. The samples from each parcel were used to classify the resulting coffee regarding grain size in standardized classification sieves (sieves 12, 11 and 10 for round grains; sieves 17, 15 and 13 for flat grains), grain defects (brocaded, sour, black, defective percentage and total number of defects) and yield losses (dried coffee weight and processing ratio). The results showed that keeping the harvested fruits in the plantation causes losses over mass and over the overall product classification, affecting grain size and increasing the number and type of defects. This reinforces the recommendation to transport the harvested coffee for drying as soon as possible after harvesting. |
Thesagro: |
Coffea Canephora; Plantio; Pós-Colheita. |
Thesaurus NAL: |
Grain dryers; Grain inspection; Harvesting. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/214637/1/The-Permanence-Verdin.pdf
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Marc: |
LEADER 02515naa a2200337 a 4500 001 2123867 005 2020-07-15 008 2018 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.5897/AJAR2017.12847$2DOI 100 1 $aVERDIN FILHO, A. C. 245 $aThe permanence in the plantation after harvest damages physical characteristics of conilon coffee grains.$h[electronic resource] 260 $c2018 520 $aThe permanence of harvested fruits in the plantation can cause irreversible damage to Conilon coffee quality, possibly increasing the overall number of defects, causing losses to crop yield and changing the organoleptic properties of the product. The objective of this study was to quantify the changes caused by permanence time of the Conilon coffee in the plantation after harvest over the mass and classification of the product. The experiment followed a completely random design, with 8 treatments and 4 repetitions, using standardized bags of mature fruits of Coffea canephora Pierre ex Froehner that were kept in the plantation field for periods of 0, 1, 2, 3, 4, 6, 8 or 10 days after manual harvest of the grains. After these periods, the coffee was dried, processed and weighted to quantify losses. The samples from each parcel were used to classify the resulting coffee regarding grain size in standardized classification sieves (sieves 12, 11 and 10 for round grains; sieves 17, 15 and 13 for flat grains), grain defects (brocaded, sour, black, defective percentage and total number of defects) and yield losses (dried coffee weight and processing ratio). The results showed that keeping the harvested fruits in the plantation causes losses over mass and over the overall product classification, affecting grain size and increasing the number and type of defects. This reinforces the recommendation to transport the harvested coffee for drying as soon as possible after harvesting. 650 $aGrain dryers 650 $aGrain inspection 650 $aHarvesting 650 $aCoffea Canephora 650 $aPlantio 650 $aPós-Colheita 700 1 $aVOLPI, P. S. 700 1 $aCOLODETTI, T. V. 700 1 $aRODRIGUES, W. N 700 1 $aTOMAZ, M. A. 700 1 $aMARTINS, L. D. 700 1 $aBRINATE, S. V. B. 700 1 $aFERRÃO, R. G. 700 1 $aFONSECA, A. F. A. da 700 1 $aFERRAO, M. A. G. 700 1 $aCOMÉRIO, M. 700 1 $aANDRADE JÚNIOR, S de 773 $tAfrican Journal of Agricultural Research$gv. 13, n. 17, p. 911-917, 2018.
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