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Registros recuperados : 5 | |
1. | | BATISTA, F. C.; ABREU, C. S.; RIBEIRO, V. P.; FERNANDES, T. A.; OLIVEIRA, M. C.; OLIVEIRA-PAIVA, C. A. Iron phosphate solubilization and siderophore production by microorganisms isolated from maize. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA, 29.; ENCONTRO NACIONAL DE MICROBIOLOGIA AMBIENTAL, 15., 2017, Foz do Iguaçu. Resumos... São Paulo: Sociedade Brasileira de Microbiologia, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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2. | | BATISTA, F. C.; OLIVEIRA, M. C.; SOUZA, F. F. de; ANJOS, N. C.; RODRIGUES, V. A.; MARRIEL, I. E.; OLIVEIRA-PAIVA, C. A. Quantificação da produção de sideróforos por microrganismos promotores de crescimento da cultura de milho. In: SIMPÓSIO DE MICROBIOLOGIA DA UFMG, 8., 2021, Belo Horizonte. Conecta SIM 2021: caderno de resumos. Belo Horizonte: Universidade Federal de Minas Gerais, 2021. p. 40. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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3. | | ABREU, C. S.; BATISTA, F. C.; BONIEK, D.; OLIVEIRA, J. C. M. D.; OLIVEIRA-PAIVA, C. A.; GOMES, E. A.; LANA, U. G. de P.; SANTOS, V. L.; RESENDE-STOIANOFF, M. A. Efeito da inoculação de bactérias solubilizadoras de fosfato sobre a atividade enzimática de fosfatases no cultivo de milho (Zea mays). In: SIMPÓSIO DE MICROBIOLOGIA DA UFMG, 5., 2015, Belo Horizonte. Caderno de resumos... Belo Horizonte: Universidade Federal de Minas Gerais, 2018. p. 77. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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4. | | BATISTA, F. C.; ABREU, C. S.; OLIVEIRA, M. C.; RIBEIRO, V. P.; COSTA, J. C.; MARRIEL, I. E.; GOMES, E. A.; LANA, U. G. P.; OLIVEIRA-PAIVA, C. A. Eficiência de bactérias endofíticas e rizobactérias de milho na solubilização de fosfato de ferro. In: SIMPÓSIO DE MICROBIOLOGIA DA UFMG, 4., 2017, Belo Horizonte. Metabolismo microbiano: saúde, ambiente e biotecnologia: resumos. Belo Horizonte: UFMG, 2017. p. 22. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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5. | | ABREU, C. S.; BATISTA, F. C.; OLIVEIRA, J. C. M. D.; BONIEK, D.; OLIVEIRA-PAIVA, C. A.; GOMES, E. A.; LANA, U. G. P.; SANTOS, V. L.; STOIANOFF, M. A. R. Seleção de bactérias rizosféricas de milho eficientes na biossolubilização de fosfato natural de Araxá. In: SIMPÓSIO DE MICROBIOLOGIA DA UFMG, 4., 2017, Belo Horizonte. Metabolismo microbiano: saúde, ambiente e biotecnologia: resumos. Belo Horizonte: UFMG, 2017. p. 190. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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Registros recuperados : 5 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
20/03/2013 |
Data da última atualização: |
28/02/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
SANTOS, K. F. D'. N.; SILVEIRA, R. D. D.; MARTIN-DIDONET, C. C. G.; BRONDANI, C. |
Afiliação: |
KARINA FREIRE D'EÇA NOGUEIRA SANTOS, UFG; RICARDO DIÓGENES DIAS SILVEIRA, UFG; CLAUDIA CRISTINA GARCIA MARTIN-DIDONET, UEG; CLAUDIO BRONDANI, CNPAF. |
Título: |
Storage protein profile and amino acid content in wild rice Oryza glumaepatula. |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 48, n. 1, p. 66-72, jan. 2013. |
ISSN: |
0100-204X |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The objective of this work was to determine the total protein profile and the contents of the four major protein fractions (albumin, globulin, prolamin and glutelin) and of the amino acids in the endosperm of the rice wild species Oryza glumaepatula. The experiment was performed with 29 accessions of this species, collected from 13 Brazilian locations, and two commercial cultivars. Protein samples were prepared using dried, polished, and ground grains to obtain homogeneous, dry flour used in the preparation of extracts. Oryza glumaepatula accessions were identified with the highest levels of total protein, albumin and glutelin protein fractions, and amino acids (with the exception of tryptophan) in comparison to the two analized rice cultivars. The albumin and glutelin profiles in SDS-Page were distinct between rice cultivars and O. glumaepatula. This wild species has the potential to increase the nutritional quality of rice storage protein through interspecific crosses. |
Palavras-Chave: |
Melhoramento genética vegetal; Oryza glumaepatula. |
Thesagro: |
Aminoácido; Arroz; Oryza Sativa; Recurso genético. |
Thesaurus NAL: |
Nutritive value; Rice. |
Categoria do assunto: |
-- F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/82693/1/Storage-protein-profile.pdf
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Marc: |
LEADER 01757naa a2200265 a 4500 001 1953518 005 2019-02-28 008 2013 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a0100-204X 100 1 $aSANTOS, K. F. D'. N. 245 $aStorage protein profile and amino acid content in wild rice Oryza glumaepatula. 260 $c2013 520 $aThe objective of this work was to determine the total protein profile and the contents of the four major protein fractions (albumin, globulin, prolamin and glutelin) and of the amino acids in the endosperm of the rice wild species Oryza glumaepatula. The experiment was performed with 29 accessions of this species, collected from 13 Brazilian locations, and two commercial cultivars. Protein samples were prepared using dried, polished, and ground grains to obtain homogeneous, dry flour used in the preparation of extracts. Oryza glumaepatula accessions were identified with the highest levels of total protein, albumin and glutelin protein fractions, and amino acids (with the exception of tryptophan) in comparison to the two analized rice cultivars. The albumin and glutelin profiles in SDS-Page were distinct between rice cultivars and O. glumaepatula. This wild species has the potential to increase the nutritional quality of rice storage protein through interspecific crosses. 650 $aNutritive value 650 $aRice 650 $aAminoácido 650 $aArroz 650 $aOryza Sativa 650 $aRecurso genético 653 $aMelhoramento genética vegetal 653 $aOryza glumaepatula 700 1 $aSILVEIRA, R. D. D. 700 1 $aMARTIN-DIDONET, C. C. G. 700 1 $aBRONDANI, C. 773 $tPesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF$gv. 48, n. 1, p. 66-72, jan. 2013.
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Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
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