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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  22/09/2017
Data da última atualização:  09/05/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  BACILA, D. M.; FEDDERN, V.; MAFRA, L. I.; SCHEUERMANN, G. N.; MOLOGNONI, L.; DAGUER, H.
Afiliação:  DANNIELE MIRANDA BACILA, UFPR; VIVIAN FEDDERN, CNPSA; LUCIANA IGARASHI MAFRA, UFPR; GERSON NEUDI SCHEUERMANN, CNPSA; LUCIANO MOLOGNONI, MAPA/Lanagro-RS; HEITOR DAGUER, MAPA/Lanagro-RS.
Título:  Current research, regulation, risk, analytical methods and monitoring results for nicarbazin in chicken meat: A perspective review.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Food Research International, v. 99, p. 31-40, 2017.
DOI:  http://dx.doi.org/10.1016/j.foodres.2017.07.011
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: This review presents up-to-date information about current research on nicarbazin, one of the most used anticoccidials in poultry production. The focus is to elucidate regulation concerning nicarbazin, limits for its residues in food, how maximum residue limits in different countries are calculated regarding edible chicken tissues and the possible implications in human health. Analytical methods to extract and quantify this residue, expressed as dinitrocarbanilide (DNC) are presented and discussed, including qualitative screening and quantitative/confirmatory analytical methods. Monitoring results and occurrence of DNC residues in chicken meat are discussed. Additionally, the causes of eventual chicken meat contamination and possible solutions to reduce or eliminate DNC residue in tissues are also presented. The paper concludes with perspectives, the current state of DNC residue analysis and suggestions for future research, especially considering the gap in the study of residue recycling effect due to continuous chicken litter use.
Palavras-Chave:  Nicarbazina; Qualidade da carne.
Thesagro:  Frango de corte.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/164231/1/final8576.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSA21097 - 1UPCAP - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  15/05/2008
Data da última atualização:  28/06/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica
Autoria:  MARTIN NETO, L.; PRIMAVESI, O.; LIMA, M. A. de.
Afiliação:  LADISLAU MARTIN NETO, SRI; ODO PRIMAVESI, CPPSE/SÃO CARLOS, SP.; MAGDA APARECIDA DE LIMA, CNPMA.
Título:  Greenhouse gases of animal agriculture in Brazil. Current status and perspectives.
Ano de publicação:  2007
Fonte/Imprenta:  In: GREENHOUSE GASES AND ANIMAL AGRICULTURE CONFERENCE, 2007, Christchurch, NZ. Proceedings... Christchurch, NZ: GGAA, 2007.
Páginas:  94-95
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Current status; Perspectives.
Thesagro:  Animal.
Thesaurus NAL:  agriculture; Brazil; gases.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/40459/1/PROCIOP2007.00394.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPPSE17682 - 1UPCAA - PPPROCI-2007.00394MAR2007.00394
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