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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sul.
Data corrente:  07/12/2020
Data da última atualização:  07/12/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  CARDOSO, L. L.; TAROUCO, J. U.; MACNEIL, M. D.; LOBATO, J. F. P.; DAMBRÓS, M. C.; FREITAS, A. K. de; DEVICENZI, T.; FEIJÓ, F. D.; CARDOSO, F. F.
Afiliação:  Leandro Lunardini Cardoso, UFRGS; Jaime Urdapilleta Tarouco, UFRGS; Michael D. MacNeil, DELTA G; José Fernando Piva Lobato, UFRGS; Mara Célia Dambrós, USP; Aline Kellermann de Freitas, UFRGS; Thais Devincenzi, UFRGS; Fernanda Dorneles Feijó, UFRGS; FERNANDO FLORES CARDOSO, CPPSUL.
Título:  Sample size and prediction of weight and yield of individual cuts from Braford steers pistol hindquarters.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Scientia Agricola, v. 77, n. 4, e20180224, 2020.
ISSN:  1678-992X
DOI:  http://dx.doi.org/10.1590/1678-992X-2018-0224
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  ABSTRACT: Two hundred seventeen grass-finished Braford steers were assessed by ultrasonic scanning and subsequently harvested with their pistol hindquarters fabricated into boneless wholesale cuts. The Longissimus thoracis muscle area and subcutaneous fat depths were measured. The objectives of this study were: 1) to develop prediction equations for weights of the pistol hindquarter and high-value commercial cuts, and 2) to estimate sample size needed for experiments comparing pistol hindquarter retail product weight using either physically or ultrasonically measured carcass traits. Carcass measurements explained 44 % to 94 % of the variation in weights of individual cuts, whereas, measurements that were made using ultrasound explained 42 % to 90 % of the variation in the weights. Models used to predict the weight of pistol hindquarter retail product with carcass measures and ultrasound measures showed high coefficient of determination (R2 = 0.92 and 0.97, respectively). Whether based on carcass or ultrasound measures, models used to estimate weight percentage of fat trimmed from the pistol hindquarter had lack of fit. In general, models for individual cuts weights that used traits measured with ultrasound as independent variables approached the accuracy of models using carcass traits. Thus, only slightly greater samples sizes were required to have equivalent power to detect differences in retail product weights using ultrasound measures. For experiments of equivalent power,... Mostrar Tudo
Thesagro:  Bovino; Carcaça; Ultrassom.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/218803/1/Cardoso-et-al-2020.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sul (CPPSUL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPPSUL14725 - 1UPCAP - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoVIANNA, M. S.; WILLIAMS, K. W.; LITTLETON, E. W.; CABRAL, O. M. R.; CERRI, C. E. P.; DE JONG VAN LIER, Q.; MARTHEWS, T. R.; HAYMAN, G.; ZERI, M.; CUADRA, S. V.; CHALLINOR, A. J.; MARIN, F. R.; GALDOS, M. V. Improving the representation of sugarcane crop in the Joint UK Land Environment Simulator (JULES) model for climate impact assessment. GCB Bioenergy: Bioproducts for a Sustainable Bioeconomy, v. 14, n. 10, p. 1097-1116, 2022.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Meio Ambiente.
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