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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Florestas; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  08/02/2011
Data da última atualização:  13/04/2011
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  LAVIOLA, B. G.; ROSADO, T. B.; BHERING, L. L.; KOBAYASHI, A. K.; RESENDE, M. D. V. de.
Afiliação:  BRUNO GALVEAS LAVIOLA, CNPAE; TATIANA BARBOSA ROSADO, CNPAE; LEONARDO LOPES BHERING, UNIVERSIDADE FEDERAL DE VIÇOSA; ADILSON KENJI KOBAYASHI, CPAMN; MARCOS DEON VILELA DE RESENDE, CNPF.
Título:  Genetic parameters and variability in physic nut accessions during early developmental stages.
Título original:  Parâmetros genéticos e variabilidade em acessos de pinhão?manso no estágio inicial de desenvolvimento.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuaria Brasileira, Brasília, v. 45, n. 10, p. 1117-1123, out. 2010.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objective of this work was to estimate the genetic parameters and variability among accessions (half-sib families) of physic nut (Jatropha curcas) during the early stages of development. For this study, 110 accessions in the first year of development of the physic nut germplasm bank, maintained at Embrapa Cerrados, DF, Brazil, were evaluated in situ. The experiment was established in a randomized complete block design, with two replicates and five plants per plot arranged in rows at 4x2 m spacing. Grain yield, total number of branches per plant, plant height, stem diameter, canopy projection on the row, canopy projection between rows, canopy volume, number of days until first flowering and height of the first inflorescence were evaluated. Estimates of vegetative genetic parameters showed the existence of genetic variability in the physic nut germplasm bank. Physic nut accessions of the germplasm bank were grouped into five similarity groups based on character divergence. Although preliminary, the obtained results are promising for showing potential for Jatropha improvement with selective efficiency.
Palavras-Chave:  Germplasm bank; Melhoramento genético.
Thesagro:  Banco de Germoplasma; Jatropha Curcas; Melhoramento Vegetal.
Thesaurus Nal:  plant breeding.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/32639/1/45n10a10.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/26778/1/PAB.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/176442/1/Gernetic-paramters-and-variability.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio-Norte (CPAMN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE48918 - 1UPEAP - PP630.72081P474
CNPF47885 - 1UPCAP - DD
CPAMN24824 - 1UPCAP - PP630.720981
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Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  16/04/2010
Data da última atualização:  22/05/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica
Autoria:  OLIVEIRA, D. E.; SOARES, M. P.; GAMA, M. A. S. da; DRESCH, R.; BALDIN, M.; MARTELO, L. L.
Afiliação:  DIMAS ESTRASULAS OLIVEIRA, UNIVERSIDADE DO ESTADO DE SANTA CATARINA; MÁRCIO PEREIRA SOARES, UNIVERSIDADE DO ESTADO DE SANTA CATARINA; MARCO ANTONIO SUNDFELD DA GAMA, CNPGL; RICARDO DRESCH, UNIVERSIDADE DO ESTADO DE SANTA CATARINA; MICHEL BALDIN, UNIVERSIDADE DO ESTADO DE SANTA CATARINA; LIZANDRO LINHARES MARTELO, UNIVERSIDADE DO ESTADO DE SANTA CATARINA.
Título:  Diet supplementation with different levels of unprotected conjugated linoleic acid (CLA) progressively decreases milk fat content and yeld in dairy ewes.
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON RUMINANT PHYSIOLOGY, 11., 2009, Clermont-Ferrand. Ruminant physiology: digestion, metabolism, and effects of nutrition on reproduction and welfare: proceedings. Clermont-Ferrand: Wageningen Academic Publishers, 2009.
Páginas:  p. 626-627.
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Dairy ewes; ISRP 2009.
Thesaurus NAL:  animal nutrition; milk fat; ruminant nutrition.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/696728/1/Diet-supplementation-with-different-levels.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPGL16898 - 1UPCAA - DD
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