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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoGIUSTI, G.; MARQUES, T. L.; FIGUEIREDO, M. C. B. de; SILVA, D. A. L. Integrating water footprint in the eco-ef?ciency assessment of Brazilian chilled chicken. Sustainable Production and Consumption, 33, 331?342, 2022.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical.

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2.Imagem marcado/desmarcadoSILVA-NETA, L. C.; PINHO, E. V.; VEIGA, A. D.; PINHO, R. G.; GUIMARÃES, R. M.; CAIXETA, F.; SANTOS, H. O.; MARQUES, T. L. Expression of genes related to tolerance to low temperature for maize seed germination. Genetics and Molecular Research, v. 14, n, 1, p. 2674-2690, 2015.

Biblioteca(s): Embrapa Cerrados.

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Biblioteca(s):  Embrapa Cerrados.
Data corrente:  11/02/2016
Data da última atualização:  12/02/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  SILVA-NETA, L. C.; PINHO, E. V.; VEIGA, A. D.; PINHO, R. G.; GUIMARÃES, R. M.; CAIXETA, F.; SANTOS, H. O.; MARQUES, T. L.
Afiliação:  ADRIANO DELLY VEIGA, CPAC.
Título:  Expression of genes related to tolerance to low temperature for maize seed germination.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  Genetics and Molecular Research, v. 14, n, 1, p. 2674-2690, 2015.
DOI:  http://dx.doi.org/10.4238/2015.March.30.28
Idioma:  Português
Conteúdo:  ABSTRACT. The aim of this study was to characterize maize lines tolerant to cold temperatures during the germination process. Seeds from lines with different levels of tolerance to low temperatures were used; 3 lines were classified as tolerant and 3 as susceptible to low germination temperatures. A field was set up to multiply seeds from selected lines. After the seeds were harvested and classified, we conducted physiological tests and analyzed fatty acid content of palmitic, stearic, oleic, linoleic, linolenic, and eicosenoic acids. In proteomic analysis, the expression of heat-resistant proteins, including catalase, peroxidase, esterase, superoxide dismutase, and α-amylase, were evaluated. Transcript analysis was used to measure the expression of the genes AOX1, AOX2, ZmMPK-17, and ZmAN-13. The material showing the highest susceptibility to low germination temperatures contained high saturated fatty acid content. Expression of α-amylase in seeds soaked for 72 h at a temperature of 10°C was lower than expression of α-amylase when soaked at 25°C for the same amount of time. We observed variation in the expression of heat-resistant proteins
Palavras-Chave:  Ácidos graxos; Estresse abiótico.
Thesagro:  Germinação; Semente; Zea Mays.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAC35166 - 1UPCAP - PPS2074S2074
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