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1.Imagem marcado/desmarcadoHIGUERA, J. M.; SILVA, A. B. S. da; HENRIQUE, W.; ESTEVES, S. N.; BARIONI JUNIOR, W.; NOGUEIRA, A. R. de A. Cruzamento genético e manejo nutricional em ovinos: efeito na composição mineral de diversos componentes corporais. In: ENCONTRO NACIONAL DE QUÍMICA ANALÍTICA, 19., 2018, Caldas Novas, GO; CONGRESSO IBEROAMERICANO DE QUÍMICA ANALÍTICA, 7., Caldas Novas, GO. Anais... Caldas Novas,GO: ENQA; CIAQA, 2018. p.1148.

Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  21/01/2013
Data da última atualização:  20/04/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  SAMPAIO, K. de L.; BIASOTO, A. C. T.; MARQUES, E. J. N.; BATISTA, E. A. C.; SILVA, M. A. A. P. da.
Afiliação:  KARINA DE LEMOS SAMPAIO; ALINE TELLES BIASOTO MARQUES, CPATSA; EMANUEL JOSÉ NASCIMENTO MARQUES; EDUARDO AUGUSTO CALDAS BATISTA; MARIA APARECIDA A. PEREIRA DA SILVA.
Título:  Dynamics of the recovery of aroma volatile compounds during the concentration of cashew apple juice (Anacardium occidentale L.).
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  Food Research International, v. 51, p. 335-343, 2013.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objective of this study was to identify and quantify the recovery of aroma volatiles during the concentration of cashew apple juice and propose kinetic models. Fresh juice was concentrated in a thermal-siphon type evaporator, operating in a closed system at 700 mm Hg. The water and volatiles evaporated during concentration were recovered by condensation, generating five condensates: the first was obtained during the concentration of the juice from 10.6 °Brix (fresh juice) to 12 °Brix, the second from 10.6 to 14 °Brix, the third from 10.6 to 19 °Brix, the fourth from 10.6 to 28 °Brix and the fifth from 10.6 to 40 °Brix. The volatiles in the headspaces of the condensates were vacuum stripped (70 mm Hg) to a Porapak Q? trap for 2 h, eluted with 300 μL of acetone, identified by GC?MS and quantified by external standardization. Trained judges rated the intensity of the cashew apple aroma perceived in the condensates using a 9 cm scale. The major classes of volatiles present in the condensates were esters (~90% of the total mass of volatiles), followed by aldehydes (6%) and alcohols (3%). In the first condensate the ester (580.3 μg L−1), aldehyde (39.3 μg L−1) and alcohol (23.5 μg L−1) concentrations were higher than in the remaining condensates, suggesting that a more efficient recovery of the volatiles important to the cashew apple aroma and flavor could be obtained when the beverage was concentrated from 10.6 to approximately 12 °Brix, ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Cashew apple; Compostos voláteis; Concentração; Suco de caju.
Thesagro:  Aroma; Caju.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/74839/1/Aline-2013.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA49370 - 1UPCAP - PP0080700807
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