Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 49
Primeira ... 123 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoTIEDJE, J. M. The extent of microbial diversity and its analysis. In: International Symposium Microbial Diversity in Time and Space, Sanjo Conference Hall, University of Tokyo., v., p.27-, 1994.

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
2.Imagem marcado/desmarcadoTIEDJE, J. M. Denitrification in soil. Microbiology, v., p.362-366, 1978.

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
3.Imagem marcado/desmarcadoCHRISTENSEN, S.; TIEDJE, J. M. Sub-parts-billion nitrate method: use of an N2O-producing denitrifier to convert NO3 or 15NO3 to N2O. Appl. Environ. Microbiol., v.54, n.6, p.1409-1413, 1988.

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
4.Imagem marcado/desmarcadoKASPAR, H. F.; TIEDJE, J. M. Dissimilatory reduction of nitrate and nitrite in the bovine rumen: nitrous oxide production and effect of acetylene. Appl. Environ. Microbiol., v.41, n.3, p.705-709, 1980.

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
5.Imagem marcado/desmarcadoSMITH, M. S.; TIEDJE, J. M. Growth and survival of antibiotic-resistant denitrified strains in soil. Can. J. Microbiol., v.26, n.7, p.854-855, 1980.

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
6.Imagem marcado/desmarcadoROBERTSON, G. P.; TIEDJE, J. M. Nitrous oxide sources in aerobic soils: Nitrification, denitrification and other biological processes. Soil Biology Biochemistry, v.19, n.2, p.187-193, 1987.

Biblioteca(s): Embrapa Pantanal.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
7.Imagem marcado/desmarcadoSMITH, M. S.; TIEDJE, J. M. Phases of denitrification following oxygen depletion in soil. Soil Biol. Biochem., v.11, n.3, p.261-267, 1979.

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
8.Imagem marcado/desmarcadoSMITH, S. M.; TIEDJE, J. M. Effect of roots on soil denitrification. Soil Sci., v.43, n.5, p.951-955, 1979.

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
9.Imagem marcado/desmarcadoGROFFMAN, P. M.; TIEDJE, J. M. Denitrification in north temperate forest soils: relationships between denitrification and environmental factors at the landscape scale. Soil Biol. Biochem., v. 21, n. 5, p. 621-626, 1989.

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
10.Imagem marcado/desmarcadoGROFFMAN, P. M.; TIEDJE, J. M. Denitrification in north temperate forest soils: spatial and temporal patterns at the landscape and seasonal scales. Soil Biol. Biochem., v. 21, n. 5, p. 613-620, 1989.

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
11.Imagem marcado/desmarcadoGARCIA, J. L.; TIEDJE, J. M. Denitrification in rice soils. In: Microbiology of Tropical Soils and Plant Productivity., v., p.187-208, 1982.

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
12.Imagem marcado/desmarcadoBETLACH, M. R.; TIEDJE, J. M. Kinetic explanation for accumulation of nitrite, nitric oxide, and nitrous oxide during bacterial denitrification. Appl. Environ. Microbiol., v.42, n.6, p.1074-1084, 1981.

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
13.Imagem marcado/desmarcadoSMITH, G. B.; TIEDJE, J. M. Isolation and characterization of a nitrite reductase gene and its use as a probe for denitrifying bacteria. Appl. Environ. Microbiol., v.58, n.1, p.376-384, 1992.

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
14.Imagem marcado/desmarcadoRICE, C. W.; TIEDJE, J. M. Regulation of nitrate assimilation by ammonium in soils and in isolated soil microorganisms. Soil Biol. Biochem., v.21, n.4, p.597-602, 1989.

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
15.Imagem marcado/desmarcadoGROFFMAN, P. M.; TIEDJE, J. M. Relationships between denitrification, CO2 production and air-filled porosity in soils of different texture and drainage. Soil Biol. Biochem., v.23, n.3, p.299-302, 1991.

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
16.Imagem marcado/desmarcadoFIRESTONE, M. K.; TIEDJE, J. M. Temporal change in nitrous oxide and dinitrogen from denitrification following onset of anaerobiosis. Appl. Environ. Microbiol., v.38, n.4, p.673-679, 1979.

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
17.Imagem marcado/desmarcadoMYROLD, D. D.; TIEDJE, J. M. Simultaneous estimation of several nitrogen cycle rates using 15N: Theory and application. Soil Biol. Biochem., v. 18, n. 6, p. 559-568, 1986.

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
18.Imagem marcado/desmarcadoMYROLD, D. D.; TIEDJE, J. M. Simultaneous estimation of several nitrogen cycle rates using 15N: theory and application. Soil Biology Biochemistry, v.18, n.6, p.559-568, 1986.

Biblioteca(s): Embrapa Pantanal.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
19.Imagem marcado/desmarcadoSMITH, M. S.; FIRESTONE, M. K.; TIEDJE, J. M. The acetylene inhibition method for short-term measurement of soil denitrification and is evaluation using nitrogen-13. Soil Sci. Soc. Am. J., v.42, n.4, p.611-614, 1978.

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
20.Imagem marcado/desmarcadoFIRESTONE, M. K.; FIRESTONE, R. B.; TIEDJE, J. M. Nitric oxide as an intermediate in denitrification evidence from nitrogen-13 isotope exchange. Biochem. Biophys. Res. Commun., v.91, n.1, p.10-16, 1979.

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 49
Primeira ... 123 ... Última






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  22/01/2015
Data da última atualização:  28/05/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  BIASOTO, A. C. T.; SAMPAIO, K. de L.; MARQUES, E. J. N.; SILVA, M. A. A. P. da.
Afiliação:  ALINE TELLES BIASOTO MARQUES, CPATSA; KARINA DE LEMOS SAMPAIO, UNICAMP; EMANUEL JOSÉ NASCIMENTO MARQUES, UNICAMP; MARIA APARECIDA AZEVEDO PEREIRA DA SILVA, UNICAMP.
Título:  Dynamics of the loss and emergence of volatile compounds during the concentration of cashew apple juice (Anacardium occidentale L.) and the impact on juice sensory quality.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  Food Research International, v. 69, p. 224-234, mar. 2015.
DOI:  10.1016/j.foodres.2014.12.038
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Concentrating cashew apple juice alters the beverage aroma and flavor, compromising consumer acceptability of the concentrated beverage. To understand the mechanisms involved in these changes, this research characterized the dynamics of the loss and emergence of volatile compounds during cashew apple juice concentration, reporting their impact on beverage sensory quality. Fresh cashew apple juice (10.3°Brix) was concentrated in a thermal-siphon type evaporator operating in a closed system. Five samples were taken throughout the concentration process with the following soluble solids contents: 11.8°Brix, 14.9°Brix, 20.2°Brix, 29.6°Brix and 42.1°Brix. Trained judges rated the aroma note intensities, described as ?fresh cashew apple? and ?cooked? as perceived in the fresh and concentrated beverages. The headspace volatiles of the six samples were identified and quantified by GC?MS. The results indicated the esters as the major component in the fresh juice (226.46 μg kg− 1) representing 45.0% of the total mass of volatiles, followed by the terpenes (118.98 μg kg− 1), acids (45.23 μg kg− 1), aldehydes (39.10 μg kg− 1), alcohols (18.91 μg kg− 1), lactones (19.15 μg kg− 1), hydrocarbons (18.02 μg kg− 1) and ketones (11.05 μg kg− 1). Predictive statistical models (R2 > 0.956, p ≤ 0.002) revealed that on reaching 14.9°Brix, the ester concentration declined more than 90%, the terpene content ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Cashew apple; Compostos voláteis; Qualidade sensorial de suco; Suco de caju.
Thesagro:  Anacardium Occidentale; Aroma; Caju; Suco Concentrado.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/116285/1/Aline-2015.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA54250 - 1UPCAP - DD
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional