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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Clima Temperado; Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
02/03/2016 |
Data da última atualização: |
15/04/2016 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
PEREIRA, J. F. M.; FIORAVANÇO, J. C. |
Afiliação: |
JOSE FRANCISCO MARTINS PEREIRA, CPACT; JOAO CAETANO FIORAVANCO, CNPUV. |
Título: |
Generalidades. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
In: FIORAVANÇO, J. C.; ANTONIOLLI, L. R. (Ed.). Pera: o produtor pergunta, a Embrapa responde. Brasília, DF: Embrapa, 2016. p. 15-21. Cap. 1. |
Série: |
(Coleção 500 perguntas, 500 respostas). |
Idioma: |
Português |
Thesagro: |
Pera; Produção vegetal; Pyrus communis; Sistema de cultivo. |
Categoria do assunto: |
-- F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1039301/1/ID16384.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Clima Temperado (CPACT) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Semiárido. Para informações adicionais entre em contato com cpatsa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
19/11/2018 |
Data da última atualização: |
19/11/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
GAMA, M. A. S. da; MARIANO, R. de L. R.; SILVA JÚNIOR, W. J. da; FARIAS, A. R. G. de; BARBOSA, M. A. G.; FERREIRA, M. A. da S. V.; COSTA JÚNIOR, C. R. L.; SANTOS, L. A.; SOUZA, E. B. de. |
Afiliação: |
MARCO AURELIO SIQUEIRA DA GAMA; ROSA DE LIMA RAMOS MARIANO; WILSON JOSE DA SILVA JUNIOR; ANTONIO ROBERTO GOMES DE FARIAS; MARIA ANGELICA GUIMARAES BARBOSA, CPATSA; MARISA ALVARES DA SILVA VELLOSO FERREIRA; CESAR RAIMUNDO LIMA COSTA JUNIOR; LILIANA ANDREA SANTOS; ELINEIDE BARBOSA DE SOUZA. |
Título: |
Taxonomic repositioning of Xanthomonas campestris pv. viticola (Nayudu 1972) Dye 1978 as Xanthomonas citri pv. viticola (Nayudu 1972) Dye 1978 comb. nov. and Emendation of the description of Xanthomonas citri pv. anacardii to include pigmented isolates pathogenic to cashew plant. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Phytopathology, v. 108, p. 1143-1153, 2018. |
DOI: |
10.1094/PHYTO-02-18-0037-R |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Grapevine bacterial canker, which is caused by Xanthomonas campestris pv. viticola , is one of the most important grapevine diseases in the northeastern region of Brazil. This disease causes severe damage and represents a high potential risk to the development of Brazilian viticulture. In turn, pigmented isolates pathogenic to cashew plant, mak ing cashew fruit unfit for sale, also have been detected in Northeastern Brazil. Given that the taxonomic position of these bacteria is unclear, the multilocus sequence analysis (MLSA) technique, average nucleotide identity (ANI) values and tetranucleotide frequency correlation coefficients (TETRA) were used to analyze their phylogenetic relationship in relation to other Xanthomonas species. X. campestris pv. viticola was closely related to X. citri pv. mangiferaeindicae (repetitive-polymerase chain reaction [rep-PCR], MLSA, and ANI) and X. citri subsp. citri (MLSA and ANI). Pigmented isolates pathogenic to cashew plant were closely related to X. citri pv. anacardii (rep-PCR, MLSA, ANI, and TETRA). The results obtained in this study support the emendation of the description of X. citri pv. anacardii to include pigmented isolates of Xanthomonas pathogenic to cashew plant. In addition, the reclassification of X. campestris pv. viticola as X. citri pv. viticola comb.nov.issuggest |
Thesagro: |
Caju; Cancro Bacteriano; Doença; Xanthomonas Campestris. |
Thesaurus NAL: |
Cashew fruit; Replant disease. |
Categoria do assunto: |
H Saúde e Patologia |
Marc: |
LEADER 02429naa a2200301 a 4500 001 2099573 005 2018-11-19 008 2018 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1094/PHYTO-02-18-0037-R$2DOI 100 1 $aGAMA, M. A. S. da 245 $aTaxonomic repositioning of Xanthomonas campestris pv. viticola (Nayudu 1972) Dye 1978 as Xanthomonas citri pv. viticola (Nayudu 1972) Dye 1978 comb. nov. and Emendation of the description of Xanthomonas citri pv. anacardii to include pigmented isolates pathogenic to cashew plant.$h[electronic resource] 260 $c2018 520 $aGrapevine bacterial canker, which is caused by Xanthomonas campestris pv. viticola , is one of the most important grapevine diseases in the northeastern region of Brazil. This disease causes severe damage and represents a high potential risk to the development of Brazilian viticulture. In turn, pigmented isolates pathogenic to cashew plant, mak ing cashew fruit unfit for sale, also have been detected in Northeastern Brazil. Given that the taxonomic position of these bacteria is unclear, the multilocus sequence analysis (MLSA) technique, average nucleotide identity (ANI) values and tetranucleotide frequency correlation coefficients (TETRA) were used to analyze their phylogenetic relationship in relation to other Xanthomonas species. X. campestris pv. viticola was closely related to X. citri pv. mangiferaeindicae (repetitive-polymerase chain reaction [rep-PCR], MLSA, and ANI) and X. citri subsp. citri (MLSA and ANI). Pigmented isolates pathogenic to cashew plant were closely related to X. citri pv. anacardii (rep-PCR, MLSA, ANI, and TETRA). The results obtained in this study support the emendation of the description of X. citri pv. anacardii to include pigmented isolates of Xanthomonas pathogenic to cashew plant. In addition, the reclassification of X. campestris pv. viticola as X. citri pv. viticola comb.nov.issuggest 650 $aCashew fruit 650 $aReplant disease 650 $aCaju 650 $aCancro Bacteriano 650 $aDoença 650 $aXanthomonas Campestris 700 1 $aMARIANO, R. de L. R. 700 1 $aSILVA JÚNIOR, W. J. da 700 1 $aFARIAS, A. R. G. de 700 1 $aBARBOSA, M. A. G. 700 1 $aFERREIRA, M. A. da S. V. 700 1 $aCOSTA JÚNIOR, C. R. L. 700 1 $aSANTOS, L. A. 700 1 $aSOUZA, E. B. de 773 $tPhytopathology$gv. 108, p. 1143-1153, 2018.
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Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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