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Registros recuperados : 12 | |
1. | | ZAIATZ, A. P. S. R.; ZOLIN, C. A.; VENDRUSCULO, L. G.; LOPES, T. R.; PAULINO, J. Agricultural land use and cover change in the Cerrado/Amazon ecotone: a case study of the upper Teles Pires River basin. Acta Amazonica, Manaus, v. 48, n. 2, p. 168-177, 2018. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Agrossilvipastoril. |
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4. | | ZAIATZ, A. P. S. R.; ZOLIN, C. A.; ROCHA, T.; BARROS, M. de O. Levantamento do uso da terra em uma microbacia na região de transição amazonia-cerrado, Sinop MT IN: Semana Acadêmica - Sinop/2014, 1., 2014,Sinop, MT. Resumos... I Semana Acadêmica - Sinop/2014, III Jornada Científica da Embrapa Agrossilvipastoril, Seminário Integrador PIBID e Tutoria, Mostra de Ensino e Extensão. Brasília, DF : Embrapa, 2014. p. 164 1 Biblioteca(s): Embrapa Agrossilvipastoril. |
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5. | | LOPES, T. R.; PRADO, G. do; ZOLIN, C. A.; PAULINO, J.; ZAIATZ, A. P. S. R. Estimativa e regionalização de vazões mínimas de referência Q7,10 e Q95% para Bacia do Rio Ivaí (PR) - como subsidio para conhecimento da disponibilidade hídrica. In: JORNADA CIENTÍFICA DA EMBRAPA AGROSSILVIPASTORIL, 4., 2015, Sinop. Resumos... Brasília, DF: Embrapa, 2015. p. 103-106 Biblioteca(s): Embrapa Agrossilvipastoril. |
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6. | | ZAIATZ, A. P. S. R.; ZOLIN, C. A.; BACCIN, G. N.; SASSAKI, M.; LOPES, T. R. Monitoramento dos recursos hídricos e transporte de sedimentos em uma bacia experimental na região de transição amazônia-cerrado. In: JORNADA CIENTÍFICA DA EMBRAPA AGROSSILVIPASTORIL, 4., 2015, Sinop. Resumos... Brasília, DF: Embrapa, 2015. p. 107-110 Biblioteca(s): Embrapa Agrossilvipastoril. |
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7. | | ZAIATZ, A. P. S. R.; ZOLIN, C. A.; PAULINO, J.; LOPES, T. R.; VENDRUSCULO, L. G. Mudança do uso da terra em uma bacia na transição cerrado/amazônia no norte de Mato Grosso. In: SEMINÁRIO DA REDE AGROHIDRO, 4., 2016, Brasília, DF. Água e agricultura: incertezas e desafios para a sustentabilidade frente às mudanças do clima e do uso da terra: anais. Planaltina, DF: Embrapa Cerrados, 2016. p. 136-143. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital. |
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8. | | ZAIATZ, A. P. S. R.; ZOLIN, C. A.; PAULINO, J.; LOPES, T. R.; VENDRUSCULO, L. G. Mudança do uso da terra em uma bacia na transição cerrado/amazônia no norte de Mato Grosso. In: SEMINÁRIO DA REDE AGROHIDRO, 4., 2016, Brasília, DF. Água e agricultura: incertezas e desafios para a sustentabilidade frente às mudanças do clima e do uso da terra: anais. Planaltina, DF: Embrapa Cerrados, 2016 p. 136-143. Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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9. | | ZAIATZ, A. P. S. R.; ZOLIN, C. A.; PAULINO, J.; LOPES, T. R.; VENDRUSCULO, L. G. Mudança do uso da terra em uma bacia na transição cerrado/amazônia no norte de Mato Grosso. In: SEMINÁRIO DA REDE AGROHIDRO, 4., 2016, Brasília, DF. Água e agricultura: incertezas e desafios para a sustentabilidade frente às mudanças do clima e do uso da terra: anais. Planaltina, DF: Embrapa Cerrados, 2016. p. 136-143 Biblioteca(s): Embrapa Agrossilvipastoril. |
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11. | | LOPES, T. R.; ZOLIN, C. A.; TORRES, R. C.; OLIVEIRA, R. F. de; ZAIATZ, A. P. S. R. Qualidade do modelo digital de elevação (MDE) a partir de diferentes dados SRTM para extração da rede de drenagem e delimitação da Bacia do Rio Teles Pires - MT. In: JORNADA CIENTÍFICA DA EMBRAPA AGROSSILVIPASTORIL, 4., 2015, Sinop. Resumos... Brasília, DF: Embrapa, 2015. p. 111-114 Biblioteca(s): Embrapa Agrossilvipastoril. |
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12. | | MAGALHÃES, C. A. de S.; ZOLIN, C. A.; LULU, J.; LOPES, L. B.; FURTINI, I. V.; VENDRUSCULO, L. G.; ZAIATZ, A. P. S. R.; PEDREIRA, B. C. e; PEZZOPANE, J. R. M. Improvement of thermal comfort indices in agroforestry systems in the southern Brazilian Amazon. Journal of Thermal Biology, v. 91, n. 1, 102636, 2020. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Agrossilvipastoril; Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Pecuária Sudeste. |
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Registros recuperados : 12 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Tabuleiros Costeiros; Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
24/09/2019 |
Data da última atualização: |
13/01/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
FUJIMOTO, R. Y.; SANTOS, R. F. B.; PALA, G.; GALLANI, S. U.; VALLADÃO, G. M. R.; MORAIS, G. C.; LEE, J. T.; SOUSA, N. da C.; CUNHA, F. dos S.; MARIA, A. N.; CARNEIRO, P. C. F.; PILARSKI, F. |
Afiliação: |
RODRIGO YUDI FUJIMOTO, CPATC; Rudã Fernandes Brandão Santos, Universidade Federal de Pernambuco - UFPE/Departamento de Bioquímica/Laboratório de Enzimologia; Gabriela Pala, Universidade Estadula Paulista - UNESP/Centro de Aquicultura/Laboratório de Microbiologia e Parasitologia de Organismos Aquáticos; Silvia Umeda Gallani, Universidade Estadual Paulista - UNESP/Centro de Aquicultura/Laboratório de Microbiologia e Parasitologia de Organismos Aquáticos; Gustavo Moraes Ramos Valladão, Universidade Estadual Paulista - UNESP/Centro de Aquicultura/Laboratório de Microbiologia e Parasitologia de Organismos Aquáticos; Gisele Cavalcante Morais, Universidade Federal do Paraná - UFPR/Centro de Estudos Marinhos, Laboratório de Bentos; James Tony Lee, Universidade Federal do Pará - UFPR/Instituto de Geociências/Faculdade de Oceanografia; Natalino da Costa Sousa, Universidade Federal do Paraná - UFPR; Fernanda dos Santos Cunha, Universidade Tiradentes; ALEXANDRE NIZIO MARIA, CPATC; PAULO CESAR FALANGHE CARNEIRO, CPATC; Fabiana Pilarski, Universidade Estadual Paulista - UNESP/Centro de Aquicultura/Laboratório de Microbiologia e Parasitologia de Organismos Aquáticos. |
Título: |
Supplementation with arginine in the diet of Nile tilapia reared in net cages. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 54, e01099, 2019. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Título em português: Suplementação com arginina na dieta de tilápia-do-nilo produzida em tanques-rede. |
Conteúdo: |
The objective of this work was to evaluate the effect of dietary arginine concentrations on the health status of Nile tilapia (Oreochromis niloticus) cultivated in cages. The experiment was carried out in a completely randomized design with four treatments (2.3, 2.9, 3.5, and 4.1% arginine in dry matter) and three replicates, in 12 net cages of 8 m3, containing 4,000 sexually reverted tilapia (63±20 g, at 500 fish m-3). Fish productive performance and health were evaluated. Biochemical, hematological, and immunological parameters, as well as the morphological aspects of gills and liver, were evaluated. Arginine inclusion did not cause significant differences in fish growth performance. However, arginine supplementation at 3.5% concentration improved the biochemical parameters and leucocyte counts, consequently improving the immune system. The arginine concentration of 4.1% caused lipid degeneration, shown by the increase of alanine aminotransferase and the decrease of albumin, urea, lactate, and glucose. Arginine supplementation above 2.3% and below 3.5%, in the diets of tilapia reared in cages, improves fish immune system, without adverse morphological and physiological effects. |
Palavras-Chave: |
Haematology; Nutritional requirement. |
Thesagro: |
Bioquímica; Exigência Nutricional; Hematologia; Histologia; Oreochromis Niloticus. |
Thesaurus NAL: |
Biochemistry; Histology. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/202271/1/Supplementation-with-arginine.pdf
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Marc: |
LEADER 02328naa a2200373 a 4500 001 2118655 005 2020-01-13 008 2019 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aFUJIMOTO, R. Y. 245 $aSupplementation with arginine in the diet of Nile tilapia reared in net cages.$h[electronic resource] 260 $c2019 500 $aTítulo em português: Suplementação com arginina na dieta de tilápia-do-nilo produzida em tanques-rede. 520 $aThe objective of this work was to evaluate the effect of dietary arginine concentrations on the health status of Nile tilapia (Oreochromis niloticus) cultivated in cages. The experiment was carried out in a completely randomized design with four treatments (2.3, 2.9, 3.5, and 4.1% arginine in dry matter) and three replicates, in 12 net cages of 8 m3, containing 4,000 sexually reverted tilapia (63±20 g, at 500 fish m-3). Fish productive performance and health were evaluated. Biochemical, hematological, and immunological parameters, as well as the morphological aspects of gills and liver, were evaluated. Arginine inclusion did not cause significant differences in fish growth performance. However, arginine supplementation at 3.5% concentration improved the biochemical parameters and leucocyte counts, consequently improving the immune system. The arginine concentration of 4.1% caused lipid degeneration, shown by the increase of alanine aminotransferase and the decrease of albumin, urea, lactate, and glucose. Arginine supplementation above 2.3% and below 3.5%, in the diets of tilapia reared in cages, improves fish immune system, without adverse morphological and physiological effects. 650 $aBiochemistry 650 $aHistology 650 $aBioquímica 650 $aExigência Nutricional 650 $aHematologia 650 $aHistologia 650 $aOreochromis Niloticus 653 $aHaematology 653 $aNutritional requirement 700 1 $aSANTOS, R. F. B. 700 1 $aPALA, G. 700 1 $aGALLANI, S. U. 700 1 $aVALLADÃO, G. M. R. 700 1 $aMORAIS, G. C. 700 1 $aLEE, J. T. 700 1 $aSOUSA, N. da C. 700 1 $aCUNHA, F. dos S. 700 1 $aMARIA, A. N. 700 1 $aCARNEIRO, P. C. F. 700 1 $aPILARSKI, F. 773 $tPesquisa Agropecuária Brasileira$gv. 54, e01099, 2019.
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Embrapa Tabuleiros Costeiros (CPATC) |
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