Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Caprinos e Ovinos. Para informações adicionais entre em contato com cnpc.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  10/07/2008
Data da última atualização:  25/09/2019
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  ARAUJO FILHO, J. A. de; CARVALHO, F. C. de; DUTRA, L. A.; GARCIA, R.; COUTO, L.; GARCEZ NETO, A. F.
Afiliação:  João Ambrósio de Araújo Filho, CNPC; Fabianno Cavalcante de Carvalho, UVA; Leonardo Assis Dutra, PIBIC/CNPq, UVA.
Título:  In situ management of sabiá (Mimosa caesalpiniifolia Benth.) for simultaneous production of wood and forage in silvopastoral system in Northeaster Brazil.
Ano de publicação:  2004
Fonte/Imprenta:  In: WORLD CONGRESS OF AGROFORESTRY, 1., 2004, Orlando, Flórida. Book of abstracts... Orlando; University of Florida, 2004. p. 301.
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Brasil; Ceará; Mimosa calesalpiniifolia; Sistema silvopastoril; Sobral.
Thesagro:  Leguminosa; Madeira; Planta Forrageira; Sabiá.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC21053 - 1UPCRA - DD
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  20/10/2017
Data da última atualização:  06/05/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  CONTE, E. D.; CONCEIÇÃO, M. M. da; BUENO, J. A. S.; SCHENKEL, V. O.; MARCHIORETTO, L. de R.; GEBLER, L.
Afiliação:  Elaine Damiani Conte, 1Universidade de Caxias do Sul (UCS), Av. Dom Frei Cândido Maria Bampi, 2800, Barcellos, Vacaria - RS, 95200-000, Brazil; Marcelo Machado da Conceição, 1Universidade de Caxias do Sul (UCS), Av. Dom Frei Cândido Maria Bampi, 2800, Barcellos, Vacaria - RS, 95200-000, Brazil; José Augusto Souza Bueno, 1Universidade de Caxias do Sul (UCS), Av. Dom Frei Cândido Maria Bampi, 2800, Barcellos, Vacaria - RS, 95200-000, Brazil; Vilson Osmar Schenkel, 1Universidade de Caxias do Sul (UCS), Av. Dom Frei Cândido Maria Bampi, 2800, Barcellos, Vacaria - RS, 95200-000, Brazil.; Lucas de Ross Marchioretto, Universidade de Caxias do Sul (UCS), Av. Dom Frei Cândido Maria Bampi, 2800, Barcellos, Vacaria - RS, 95200-000, Brazil.; LUCIANO GEBLER, CNPUV.
Título:  Enhancing surface liming rate on a no-till cropping system in an oxisol of Southern Brazilian.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  African Journal of Agricultural Research, v. 12, n. 39, p. 2954-2960, Sep. 2017.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The aim of the experiment is to evaluate the physical and chemical effects caused on the properties of red latosol containing high levels of organic matter in the aftermath of 40 months after surface liming and the effects on yield components of no-till maize. The experiment was conducted in an area of 1000 m 2 split into 40 plots of 25 m 2 , and the experimental design adopted was randomized complete blocks with five treatments and four replications. The treatments consisted of five rates of lime: 0, 2.5, 5, 12.5 and 30 ton.ha-1 (1 SMP pH 5.5). After 40 months of experiment installation, soil samples were taken in a total of four sub samples per plot, that were properly homogenized at different depths (0 to 5, 5 to 10 and 10 to 20 cm) and evaluated on chemical parameters (pH, H+Al, Ca, Mg, Al saturation and bases); on physical parameters (resistance to penetration and soil water infiltration) and on maize crop parameters (yield, height of insertion of first cob and plant?s height). It was observed that equal and above 1 SMP to pH 5.5 ameliorated soil pH in the layers up to 20 cm after 40 months of application, interfering in the levels of Al+H, Ca, Mg, saturation of bases and saturation of aluminum. However, significant effects on soil pH were observed in a depth up to 10 cm. The application of different surface liming rates did not interfere on penetration resistance or soil water infiltration capacity. The effects on soil chemical properties with the rate of 1 SMP to pH 5... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Chemical correction; Maize; Solo químico.
Thesagro:  Latossolo vermelho; Solo.
Thesaurus NAL:  Acidity; Soil physics.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/165299/1/GEBLER-aFRICAN-jOURNAL-OF-aGRICULTURAL-rESEARCH-v12-n39-pp2954-2960-2017.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPUV17427 - 1UPCAP - DD17.02149
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional