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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  22/11/2019
Data da última atualização:  10/03/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  VIANA, C.; SERENO, M. J.; BERSOT, L. dos S.; KICH, J. D.; NERO, L. A.
Afiliação:  CIBELI VIANA, UFV; MALLU JAGNOW SERENO, UFPR; LUCIANO DOS SANTOS BERSOT, UFPR; JALUSA DEON KICH, CNPSA; LUIS AUGUSTO NERO, UFV.
Título:  Comparison of meat juice serology and bacteriology for surveillance of salmonella in the Brazilian pork production chain.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Foodborne Pathogens and Disease, v. 17, n. 3, p. 194-201, 2020.
DOI:  10.1089/fpd.2019.2712
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: This study assessed an enzyme-linked immunosorbent assay (ELISA) based assay to detect Salmonella in swine as a potential tool to predict the presence of Salmonella in swine carcasses. The following samples were collected from 10 swine batches: blood (n = 100); environment (barn floor, n = 10, and lairage floor, n = 10); meat juice (n = 100, obtained after defrosting of diaphragm); tonsils (n = 100); mesenteric lymph nodes (MLNs) (n = 100); and carcasses after bleeding (n = 100), after singeing (n = 100), after evisceration (n = 100), and after final rinsing (n = 100). Blood and meat juice were subjected to ELISA to detect antibodies against Salmonella, and other samples were subjected to Salmonella detection by ISO 6579. Salmonella was detected in 3 samples from barn floors, 7 lairage floors, 45 tonsils, 43 MLNs and in 3 carcasses. Based on ELISA, Salmonella positive samples were: 86 and 46 blood serum (20% and 40% cut-offs) and 68 and 46 meat juice (20% and 40% cut-offs). Optical density readings from blood serum and meat juice presented a high and significant correlation (r = 0.93, p < 0.001), and a substantial agreement for Salmonella detection (K = 0.69, ELISA 40% cut-off). The agreement between ELISA and microbiological analysis for Salmonella detection in pig carcasses were absent or poor, with the except... Mostrar Tudo
Thesagro:  Bacteriologia; Cadeia Produtiva; Carne; Elisa; Enzima; Salmonella; Suíno; Técnica Imunoenzimática.
Thesaurus Nal:  Bacteriology; Disease surveillance; Enzyme-linked immunosorbent assay; Isolation techniques; Pork.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSA21735 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Milho e Sorgo; Embrapa Tabuleiros Costeiros.
Data corrente:  27/08/2012
Data da última atualização:  27/08/2012
Tipo da produção científica:  Comunicado Técnico/Recomendações Técnicas
Autoria:  MELO, L. C.; COSTA, J. G. C. da; PEREIRA, H. S.; DEL PELOSO, M. J.; WENDLAND, A.; FARIA, L. C. de; NASCENTE, A. S.; CABRERA DIAZ, J. L.; CARVALHO, H. W. L. de; COSTA, A. F. da; ALMEIDA, V. M. de; MELO, C. L. P. de; MAGALDI, M. C. de S.; ABREU, A. de F. B.; MOREIRA, J. A. A.; PEREIRA FILHO, I. A.; CARGNIN, A.; POSSE, S. C. P.; SOUZA FILHO, B. F. de; MOURA NETO, F. P.; SOUZA, J. F.; GUIMARÃES, C. M.; BRAZ, A. J. B. P.; FERREIRA, S. B.; MARANGON, M. A.; SOUZA, N. P. de; OLIVEIRA, J. P. de; FARIA, J. C. de; BASSINELLO, P. Z.; VIANELLO, R. P.
Afiliação:  LEONARDO CUNHA MELO, CNPAF; JOAQUIM GERALDO CAPRIO DA COSTA, CNPAF; HELTON SANTOS PEREIRA, CNPAF; MARIA JOSE DEL PELOSO, CNPAF; ADRIANE WENDLAND FERREIRA, CNPAF; LUIS CLAUDIO DE FARIA, CNPAF; ADRIANO STEPHAN NASCENTE, CNPAF; JOSE LUIS CABRERA DIAZ, CNPAF; HELIO WILSON LEMOS DE CARVALHO, CPATC; ANTÔNIO FÉLIX DA COSTA, IPA; VALTER MARTINS DE ALMEIDA, EMPAER-MT; CARLOS LASARO PEREIRA DE MELO, CPAO; MARIANA CRUZICK DE S MAGALDI, CNPAF; ANGELA DE FATIMA BARBOSA ABREU, CNPAF; JOSE ALOISIO ALVES MOREIRA, CNPMS; ISRAEL ALEXANDRE PEREIRA FILHO, CNPMS; ADELIANO CARGNIN, CNPT; SHEILA CRISTINA PRUCOLI POSSE, INCAPER; BENEDITO FERNANDES DE SOUZA FILHO, PESAGRO; FRANCISCO PEREIRA MOURA NETO, CNPAF; JUAREZ FERNANDES SOUZA, FEPAGRO; CLEBER MORAIS GUIMARAES, CNPAF; ANTÔNIO JOAQUIM BRAGA PEREIRA BRAZ, FESURV; SIMONE BORGES FERREIRA, EMATER-GO; MARCOS AURELIO MARANGON, SNTEEN Canoinhas; NILDA PESSOA DE SOUZA, CNPAF; JAISON PEREIRA DE OLIVEIRA, CNPAF; JOSIAS CORREA DE FARIA, CNPAF; PRISCILA ZACZUK BASSINELLO, CNPAF; ROSANA PEREIRA VIANELLO, CNPAF.
Título:  BRS Ametista: cultivar de feijoeiro comum carioca com grãos graúdos e resistência a doenças.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2012.
Páginas:  6 p.
Série:  (Embrapa Arroz e Feijão. Comunicado técnico, 206).
Idioma:  Português
Conteúdo:  A BRS Ametista originou-se da hibridação entre as linhagens PR9115957 / LR720982CP realizada na Embrapa Arroz e Feijão, no ano de 1993. Após a obtenção dos cruzamentos, a geração F1 foi semeada em telado para multiplicação também nesse ano.
Thesagro:  Feijão; Melhoramento genético vegetal; Phaseolus vulgaris; Variedade.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/65046/1/comunicadotecnico-206.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/66566/1/BRS-Ametista.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAF31559 - 1UMTFL - DDCT 206CNPAF2012.ct206
CNPMS24806 - 1UPCFL - DD
CPAO34147 - 1UPCFL - PPFOL 16667FOL 16667
CPATC22940 - 1UMTFL - DD
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