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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Ocidental.
Data corrente:  22/01/2009
Data da última atualização:  04/04/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica
Autoria:  CAMARGO, J. V. S.; CHAVES, F. C. M.; LAMEIRA, R. das C.; QUEIRÓZ, J. P.; PINTO, A. C. da S.; POHLIT, A. M.; SOUTO, L. S.
Afiliação:  JOÃO VITOR CAMARGO SOARES, Bolsista CPAA; FRANCISCO CELIO MAIA CHAVES, CPAA; RAFAELY DAS CHAGAS LAMEIRA, Bolsista CPAA; JOSIAS PEDROSO QUEIRÓZ, Bolsista CPAA; Ana Cristina da Silva Pinto; ADRIAN MARTIN POHLIT, INPA; LAUTER SILVA SOUTO, Bolsista DCR.
Título:  Crescimento, produção de matéria seca e relação folha/caule de plantas de caapeba em função da aplicação de adubo orgânico nas condições de Manaus-AM.
Ano de publicação:  2008
Fonte/Imprenta:  In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA AMAZÔNIA OCIDENTAL, 4., 2008, Manaus. Anais... Manaus: Embrapa Amazônia Ocidental, 2008. p. 146-154. (Embrapa Amazônia Ocidental. Documentos, 58).
Idioma:  Português
Conteúdo:  Avaliou-se a produção de matéria seca (folhas, caules, raízes e inflorescências) e a relação folha/caule de Pothomorphe peltata em função da aplicação de sete doses de adubo orgânico nas condições de Manaus-AM.
Palavras-Chave:  Amazonas; Brasil; Manaus; Pothomorphe peltata.
Thesagro:  Adubo Orgânico; Biomassa; Nutrição; Planta Medicinal.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/83027/1/CrescimentoCaapebaDoc-58.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Ocidental (CPAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAA21142 - 1UMTAA - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Clima Temperado.
Data corrente:  20/11/2020
Data da última atualização:  20/11/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  BARRETO, C. F.; NAVROSKI, R.; FARIAS, R. de M.; KIRINUS, M. B. M.; MARTINS, C. R.; MALGARIM, M. B.
Afiliação:  CAROLINE FARIAS BARRETO, UFPEL; RENAN NAVROSKI, UFPEL; ROSELI DE MELLO FARIAS, UNIVERSIDADE ESTADUAL DO RIO GRANDE DO SUL; MARINES BATALHA MORENO KIRINUS, INSTITUTO FEDERAL DE EDUCAÇÃO, CIÊNCIA E TECNOLOGIA SUL-RIO-GRANDENSE, CAMPUSPELOTAS VISCONDE DA GRAÇA; CARLOS ROBERTO MARTINS, CPACT; MARCELO BARBOSA MALGARIM, UFPEL.
Título:  Addition of preservatives to minimally processed "BRS Kampai" peaches (Prunus persicaL.).
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Australian Journal of Crop Science, v. 14, 09, p. 1394-1398, 2020.
ISSN:  1835-2707
DOI:  10.21475/ajcs.20.14.09.p2373
Idioma:  Inglês
Notas:  Preprint.
Conteúdo:  Fruits that go through processes of sanitation, peeling, cuttingand packaging,to be consumed soon afterwards, are called minimally processed fruits.Since fruit consumption is important in the human diet, consumers have looked for practicality in both preparation and consumption, a situation that includes minimally processed food. However, minimal processing can damage plant tissues, mainly by pulp browning and by accelerating changes in natural characteristics of the product. This study aimed at minimizing changes in minimally processed sliced peaches by immersing them in solutionswhich contained preservatives.The experiment was a completely randomized design in a 5x3 factorial scheme (5 anti-browning agents x 3 storage periods), with 4 trays per replicateand six slices of peaches in every replicate.Sliced fruits were treated with T1 = control (distilled water); T2 = ascorbic acid at 1% (m/v); T3 = sodium isoascorbate at 1% (m/v); T4 = ascorbic acid at 0.5% (m/v) + sodium isoascorbate at 0.5% (m/v); and T5 = citric acid at 0.5% (m/v)+ sodium isoascorbateat 0.5% (m/v). Afterwards, they were placed on trays, covered with 9? PVC film and stored at 4±1ºC for 0(S1), 6(S2)and 12 (S3) days. The following variables were evaluated: mass loss, pulp color, pulp firmness, soluble solids, titratable acidity, pH, rot spots, total phenols and antioxidant activity. The treatment that consisted of citric acid at 0.5% (m/v) + sodium isoascorbateat 0.5% (m/v) was the most efficient one to cont... Mostrar Tudo
Thesagro:  Fruticultura; Pêssego; Processamento Mínimo.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/218035/1/barreto-14-9-2020-1394-1398.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Clima Temperado (CPACT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPACT21674 - 1UPCAP - DD
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