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Registros recuperados : 150 | |
107. | | AZEVEDO, D. B.; GRUNDLING, R. D. P.; MALAFAIA, G. C.; DOMINGUES, V. C.; SILVA, L. B. Trajetórias dos Diálogos entre Stakeholders: O caso da bovinocultura de corte Sustentável. In: CONGRESSO DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ECONOMIA, ADMINISTRAÇÃO E SOCIOLOGIA RURAL, 51., Belém, PA, 2013. Novas fronteiras da agropecuária no Brasil e na Amazônia: desafios da sustentabilidade: anais. Belém, PA: SOBER, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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109. | | CARDOSO, I. S. M.; MALAFAIA, G. C.; DIAS, F. R. T. Uso do R na coleta e tratamento de dados para o CICarne. In: JORNADA CIENTÍFICA EMBRAPA GADO DE CORTE, 15., 2019, Campo Grande, MS. [Resumos dos trabalhos...]. Brasília, DF: Embrapa, 2019 80 p. (Embrapa Gado de Corte. Documentos, 264). Comitê Organizador: Marlene de Barros Coelho; Lenita Ramires dos Santos; Rodrigo Carvalho Alva; Lucimara Chiari; Thais Basso Amaral. p. 42-43 Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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110. | | ALVES, C. O.; COSTA, F. P.; MALAFAIA, G. C.; OAIGEN, R. P.; MAIA, J. T. S. Verificação e validação de software de custo de produção da bovinocultura de corte ? Custobov. In: JORNADA CIENTÍFICA EMBRAPA GADO DE CORTE, 7., 2011, CAMPO GRANDE, MS. [Anais da]... Campo Grande, MS: Embrapa Gado de Corte, 2011. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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114. | | AZEVEDO, D. B. de; MALAFAIA, G. C.; PEDROZO, E. A.; SILVA, T. N. da; CORONEL, D. A. Complexidade e abordagem sistêmica: identificando similaridades entre a Teoria dos Stakeholders e o processo de gestão ambiental. Gestão Contemporânea, Porto Alegre, ano 10, n. 13, p. 11-23, jan./jun. 2013 Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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118. | | GOMES, F. D. da S. C. M.; AZEVEDO, D. B. de; ALVES, L. G. S.; MALAFAIA, G. C. A Cadeia Produtiva da Ovinocultura do Estado de Mato Grosso do Sul. In: CONGRESSO DA SOBER - SOCIEDADE BRASILEIRA DE ECONOMIA, ADMINISTRAÇÃO E SOCIOLOGIA RURAL., 52, 2014, Goiâ-nia, GO. Anais... Goiânia: SOBER, 2014. 17 p. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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Registros recuperados : 150 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Corte. |
Data corrente: |
25/11/2021 |
Data da última atualização: |
25/11/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 2 |
Autoria: |
CASAGRANDA, Y. G.; MORES, G. de V.; CASAROTTO, E. L.; DAL MORO, L.; ABRAHÃO, A. F. S.; MALAFAIA, G. C. |
Afiliação: |
YASMIN GOMES CASAGRANDA, Universidade Federal do Mato Grosso do Sul; GIANA DE VARGAS MORES, Universidade Federal do Mato Grosso do Sul; EDUARDO LUÍS CASAROTTO, Universidade Federal da Grande Dourados; LEILA DAL MORO, IMED Business School; ANA FLÁVIA SIQUEIRA ABRAHÃO, Universidade Federal do Mato Grosso do Sul; GUILHERME CUNHA MALAFAIA, CNPGC. |
Título: |
The Brazilian beef supply chain and food security: a productive inputs view. |
Título original: |
A cadeia produtiva da carne bovina brasileira e a segurança alimentar: um olhar para os insumos produtivos. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Research, Society and Development, v. 10, n. 13, e260101320895, 2021. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The alignment of food production systems with the trends and demands of the world population plays an important global role. This study aims to discuss the convergence of trends related to the Brazilian beef cattle supply chain from a food security perspective. Therefore, it includes important reports on the future of this supply chain and its input production, taking on a qualitative approach to consider trends in animal health, genetics, nutrition, forage, and farm machinery in terms of the development of Brazilian agriculture and the future of food and agribusiness. From a managerial point of view, it was possible to provide information capable of leading to a sustainable understanding. Thus, a content analysis of the documents was carried out, coding them through the Sustainable Development Goals and categorizing them by taking into account the 2030 Agenda?s five Ps (people, planet, prosperity, peace, and partnerships). Along this line, the discussion highlights the themes of poverty and climate change, emphasizing them with regard to the categorization social aspects ? the P of people). Future trends will require a workforce prepared to deal with the additional limitations that can arise with the use of new technologies as productivity increases. |
Palavras-Chave: |
Production chain; Production inputs. |
Thesaurus NAL: |
Economic sustainability; Livestock. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/228125/1/22-The-Brazilian-beef-supply-chain-and-food-security-a-productive-inputs-view.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Gado de Corte (CNPGC) |
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