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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Tabuleiros Costeiros.
Data corrente:  13/01/2020
Data da última atualização:  13/01/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SOUSA, N. da C.; COUTO, M. V. S. do; ABE, H. A.; PAIXAO, P. E. G.; CORDEIRO, C. A. M.; LOPES, E. M.; READY, J. S.; JESUS, G. F. A.; MARTINS, M. L.; MOURINO, J. L. P.; CARNEIRO, P. C. F.; MARIA, A. N.; FUJIMOTO, R. Y.
Afiliação:  NATALINO DA COSTA SOUSA; MARCIA VALERIA SILVA DO COUTO; HIGO ANDRADE ABE; PETERSO EMMANUEL GUIMARAES PAIXAO; CARLOS ALBERTO MARTINS CORDEIRO; EMILLY MONTEIRO LOPES; JONATHAN STUART READY; GABRIEL FERNANDES ALVES JESUS; MAURICIO LATERCA MARTINS; JOSE LUIZ PEREIRA MOURINO; PAULO CESAR FALANGHE CARNEIRO, CPATC; ALEXANDRE NIZIO MARIA, CPATC; RODRIGO YUDI FUJIMOTO, CPATC.
Título:  Effects of an enterococcus faecium-based probiotic on growth performance adn health of Pirarucu, Arapaima gigas.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Aquaculture Research, v. 00, p. 1-9, 2019.
Idioma:  Inglês
Thesagro:  Doença Animal; Peixe; Piscicultura; Tratamento.
Thesaurus Nal:  Fish; Fish diseases.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/208668/1/16577209.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Tabuleiros Costeiros (CPATC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATC25661 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Ocidental.
Data corrente:  27/02/2018
Data da última atualização:  04/05/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  RIBEIRO, S. C.; MALHEIROS, D. F.; GUILOZKI, I. C.; MAJOLO, C.; CHAVES, F. C. M.; CHAGAS, E. C.; ASSIS, H. C. S. de; TAVARES-DIAS, M.; YOSHIOKA, E. T. O.
Afiliação:  SUZANA CARDOSO RIBEIRO, Unifap. Programa de Pós-Graduação em Biodiversidade Tropical; DAYNA FILOCREÃO MALHEIROS, Unifap. Programa de Pós-Graduação em Biodiversidade Tropical; IZONETE CRISTINA GUILOZKI, UFPR; CLAUDIA MAJOLO, CPAA; FRANCISCO CELIO MAIA CHAVES, CPAA; EDSANDRA CAMPOS CHAGAS, CPAA; HELENA CRISTINA SILVA DE ASSIS, UFPR; MARCOS TAVARES DIAS, CPAF-AP; ELIANE TIE OBA YOSHIOKA, CPAF-AP.
Título:  Antioxidants effects and resistance against pathogens of Colossoma macropomum (Serassalmidae) fed Mentha piperita essential oil.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Aquaculture, v. 490, p. 29-34, Jan. 2018.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Immunostimulants in farmed fish diets has been considered an effective approach to health management. This study aimed to assess antioxidant effects and resistance against pathogens of Colossoma macropomum (tambaqui) fed essential oil (EO) of M. piperita at 0%, 0.5%, 1.0% and 1.5% kg−1 commercial feed during 30 days. Tambaqui were challenged with Aeromonas hydrophila and did not present clinical signs of alterations. Higher hepatic catalase activity was observed in fish fed 1.0% of M. piperita EO, compared with 1.5%. Renal superoxide dismutase and glutathione peroxidase decreased in the fish fed M. piperita EO. Hepatic and renal lipid hydroperoxide increased among fish fed diets with 1.0 and 1.5% of EO. Tambaqui fed 1.0% of M. piperita EO showed respiratory activity increase, compared with 0.5%. Monocytes and PAS-GL were abundant in fish fed higher EO concentrations. Reduction in monogenoideans abundance was observed in fish fed 0.5 and 1.0% of EO. Although anti-helminth effects were observed, M. piperita EO in tambaqui diet did not promote leukocytes and lysozyme activity increases at the concentrations assessed. It can be suggested that other concentrations should be tested in future studies, as the combined use with other products, such as immunostimulants and probiotics.
Palavras-Chave:  Animal parasite; Aromatic plant; Chemical reaction; White blood cell.
Thesagro:  Consumo alimentar; Glóbulo branco; Parasito de animal; Peixe de água doce; Planta aromática; Reação quimica; Toxidez.
Thesaurus NAL:  Animal parasites and pests; Chemical reactions; Food consumption; Freshwater fish; Leukocytes; Toxicity.
Categoria do assunto:  S Ciências Biológicas
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/173230/1/CPAF-AP-2018-Antioxidants-effects-and-resistance.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amapá (CPAF-AP)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAA36728 - 1UPCAP - DD
CPAF-AP17946 - 1UPCAP - DD
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