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Registros recuperados : 140 | |
101. | | CRUZ, D. S. da; ALVES, M. E. dos S.; PALHARINI1, W. G.; SANTOS, S. A. dos; MARSCHALL, I. R.; MARQUES, R. F.; CONCENCO, G.; CECCON, G.; TOMAZI, M. Alterações no banco de sementes de plantas daninhas em áreas diversificadas em função do tipo e duração do manejo. In: JORNADA DE INICIAÇÃO À PESQUISA DA EMBRAPA, 2014, Dourados. Resumos... Brasília, DF: Embrapa, 2014. 1 CD-ROM; JIPE 2014. Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste. |
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102. | | REIS, S. D. da S. dos; ORRICO JUNIOR, M. A. P.; TOMAZI, M.; CUNHA, S. S.; ORRICO, A. C. A.; ALVES, J. P.; GALEANO, E. S. J. Is organic fertilizer application a viable alternative to synthetic fertilizer for Piatã grass. Tropical Grasslands-Forrajes Tropicales, v. 9, n. 3, p. 300-306, 2021. Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste. |
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103. | | MENDES, I. de C.; SANTI, A.; DEBIASI, H.; CAETANO, J. O.; SALTON, J. C.; HERNANI, L. C.; TOMAZI, M.; BENITES, V. de M. Bioindicadores de qualidade do solo nos experimentos de longa duração, no âmbito do Projeto Solo Vivo. In: WORKSHOP DA REDE DE PESQUISA SOLOVIVO, 2018, Curitiba. Indicadores de qualidade da gestão de áreas com sistema plantio direto: palestras e resumos. Rio de Janeiro: Embrapa Solos, 2019. E-book. (Embrapa Solos. Documentos, 212). p. 99-109. Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Cerrados; Embrapa Solos; Embrapa Trigo. |
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104. | | TOMAZI, M.; JUNQUEIRA, P. H.; COÊLHO, R. da S.; SALTON, J. C.; MONTEIRO, L. C.; SILVA, I. M. de O. da; SOUZA, M. H. da S. Biomassa microbiana e estrutura do solo em sistemas de produção agrícola. In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE SOLOS ARENOSOS, 3., 2019, Campo Grande, MS. Intensificação agropecuária sustentável em solos arenosos: anais... Brasília, DF: Embrapa, 2019. Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste. |
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105. | | SILVA, I. M. de O. da; TOMAZI, M.; JUNQUEIRA, P. H.; SALTON, J. C.; COMUNELLO, E.; SOUZA, M. H. da S. Atributos biológicos do solo em diferentes sistemas de manejo no município de Ponta Porã, MS. In: JORNADA DE INICIAÇÃO À PESQUISA DA EMBRAPA, 2018, Dourados. Resumos... Brasília, DF: Embrapa, 2018. JIPE 2018. Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste. |
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106. | | SORDI, A.; DIECKOW, J.; BAYER, C.; ALBUQUERQUE, M. A.; PIVA, J. T.; ZANATTA, J. A.; TOMAZI, M.; ROSA, C. M. da; MORAES, A. de. Nitrous oxide emission factors for urine and dung patchesin a subtropical Brazilian pastureland. Agriculture, Ecosystems and Environment, v. 190, p. 94-103, 2014. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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107. | | SORDI, A.; DIECKOW, J.; BAYER, C.; ALBUQUERQUE, M. A.; PIVA, J. T.; ZANATTA, J. A.; TOMAZI, M.; ROSA, C. M. da; MORAES, A. de. Nitrous oxide emission factors for urine and dung patchesin a subtropical Brazilian pastureland. Agriculture, Ecosystems and Environment, v. 190, p. 94-103, 2014. Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste. |
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108. | | SORDI, A.; DIECKOW, J.; BAYER, C.; ALBURQUERQUE, M. A.; PIVA, J. T.; ZANATTA, J. A.; TOMAZI, M.; ROSA, C. M. da; MORAES, A. de. Nitrous oxide emission factors for urine and dung patches in a subtropical Brazilian pastureland. Agriculture, Ecosystems and Environment, Amsterdan, v. 181, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste. |
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109. | | CONCENCO, G.; FARIAS, P. M. de; QUINTERO, N. F. A.; SCHREIBER, F.; GALON, L.; TOMAZI, M.; MOISINHO, I. S.; CORADINI, M. C.; CEOLIN, W. C.; ANDRES, A. Phytosociological Surveys in Weed Science: Old Concept, New Approach In: PACANOSKI, Z. (Ed.). Herbicide resistance in weeds and crops. Rijeka: INTECH, 2017, 184 p. Cap. 7. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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110. | | MELO, P. I.; PATRONE, F. P. P.; FERREIRA, R. S.; TOMAZI, M.; SALTON, J. C.; FONTANA, A.; BALIEIRO, F. de C. Contribuição do manejo e do sistema radicular na qualidade da estrutura do solo. In: JORNADA DE INICIAÇÃO À PESQUISA DA EMBRAPA, 2023, Dourados. Resumos... Dourados: Embrapa Agropecuária Oeste, 2023. (Embrapa Agropecuária Oeste. Eventos técnicos & científicos, 2). p. 12; JIPE 2023. Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Solos. |
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111. | | ARAUJO, A. R. de; TOMAZI, M.; MACEDO, M. C. M.; ALMEIDA, R. G. de; FERREIRA, A. D.; DIEHL, L. de O.; MELO, T. Emissões de gases de efeito estufa do solo em diferentes sistemas de produção animal no cerrado brasileiro. In: SOTTA, E. D.; SAMPAIO, F. G.; COSTA, M. de S. N. (org.). Coletânea de fatores de emissão e remoção de gases de efeito estufa da pecuária brasileira. Brasília, DF: MAPA: SENAR, 2020. p. 118 Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Café; Embrapa Trigo. |
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112. | | RALISCH, R.; DEBIASI, H.; FRANCHINI, J. C.; TOMAZI, M.; HERNANI, L. C.; MELO, A. da S.; SANTI, A.; MARTINS, A. L. da S.; DE BONA, F. D. Diagnóstico rápido da estrutura do solo (DRES) [capítulo]. In: TEIXEIRA, P. C.; DONAGEMMA, G. K.; FONTANA, A.; TEIXEIRA, W. G. (Ed.). Manual de métodos de análise de solo. 3. ed. rev. e ampl. Brasília, DF: Embrapa, 2017. 184-197. Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Soja; Embrapa Trigo. |
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113. | | RALISCH, R.; DEBIASI, H.; FRANCHINI, J. C.; TOMAZI, M.; HERNANI, L. C.; MELO, A. da S.; SANTI, A.; MARTINS, A. L. da S.; DE BONA, F. D. Diagnóstico rápido da estrutura do solo - DRES [livro]. Londrina: Embrapa Soja, 2017. 63 p. (Embrapa Soja. Documentos, 390). Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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114. | | RALISCH, R.; DEBIASI, H.; FRANCHINI, J. C.; TOMAZI, M.; HERNANI, L. C.; MELO, A. da S.; SANTI, A.; MARTINS, A. L. da S.; BONA, F. D. de. Diagnóstico rápido da estrutura do solo - DRES. Londrina: Embrapa Soja, 2017. 63 p. (Embrapa Soja. Documentos, 390). Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Rondônia; Embrapa Semiárido; Embrapa Solos; Embrapa Unidades Centrais. |
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115. | | RALISCH, R.; DEBIASI, H.; FRANCHINI, J. C.; TOMAZI, M.; HERNANI, L. C.; MELO, A. da S.; SANTI, A.; MARTINS, A. L. da S.; DE BONA, F. D. Diagnóstico rápido da estrutura do solo (DRES). In: TEIXEIRA, P. C.; DONAGEMMA, G. K.; FONTANA, A.; TEIXEIRA, W. G. (Ed.). Manual de métodos de análise de solo. 3. ed. rev. e ampl. Brasília, DF: Embrapa, 2017. pt. 1, cap. 19, p. 184-197. 184-197. Biblioteca(s): Embrapa Solos; Embrapa Trigo. |
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116. | | RALISCH, R.; DEBIASI, H.; FRANCHINI, J. C.; TOMAZI, M.; HERNANI, L. C.; MELO, A. da S.; SANTI, A.; MARTINS, A. L. da S.; DE BONA, F. D. DRES: diagnóstico rápido da estrutura do solo [folder]. Londrina: Embrapa Soja, 2017. 1 folder. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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117. | | RALISCH, R.; DEBIASI, H.; FRANCHINI, J. C.; TOMAZI, M.; HERNANI, L. C.; MELO, A. da S.; SANTI, A.; MARTINS, A. L. da S.; DE BONA, F. D. DRES: diagnóstico rápido da estrutura do solo. Londrina: Embrapa Soja, 2017. 1 folder. Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Rondônia; Embrapa Solos; Embrapa Trigo. |
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118. | | JUNQUEIRA, P. H.; SALTON, J. C.; TOMAZI, M.; LOURENTE, E. R. P.; CASTILHO, L.; JESUS JÚNIOR, E. de J.; SECRETTI, M. L.; COMUNELLO, E. Metodologias alternativas para avaliação da estrutura do solo em diferentes sistemas agropecuários de produção. In: ENCONTRO NACIONAL DE PLANTIO DIRETO NA PALHA, 17., 2020, Dourados. Sistema plantio direto: base para agricultura sustentável: anais eletrônicos. Dourados: Federação Brasileira de Plantio Direto e Irrigação, 2020. p. 108 Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste. |
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119. | | MOTTA, I. de S.; COMUNELLO, E.; TOMAZI, M.; GARCIA, R. A.; MARTINS, P. O.; BRASIL, B. G. C.; SOUZA, G. G.; COLOMBO, B. D. Fitomassa produzida por plantas de cobertura para plantio direto de abóbora kabotiá In: ENCONTRO NACIONAL DE PLANTIO DIRETO NA PALHA, 17., 2020, Dourados. Sistema plantio direto: base para agricultura sustentável: anais eletrônicos. Dourados: Federação Brasileira de Plantio Direto e Irrigação, 2020. p. 93 Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste. |
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120. | | SALTON, J. C.; ARANTES, M.; ZIMMER, A. H.; RICHETTI, A.; TOMAZI, M.; KRUKER, J. M.; MERCANTE, F. M.; KICHEL, A. N. Sistema São Mateus: viabilidade técnica-econômica do sistema integrado de produção no Bolsão Sul-Mato-Grossense. Dourados: Embrapa Agropecuária Oeste, 2017. 12 p. (Embrapa Agropecuária Oeste. Circular técnica, 40). Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste. |
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Registros recuperados : 140 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia; Embrapa Trigo; Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
13/07/2021 |
Data da última atualização: |
13/07/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 3 |
Autoria: |
SILVA, J. G. da; MAGARELLI, G.; PEDROZA, T. M.; CAVALCANTE, R. S.; SOUZA, J. R. de; SILVA, J. P. da; CARRÃO-PANIZZI, M. C.; CASTRO, C. S. P. de. |
Afiliação: |
JONATAS G. DA SILVA, UFOB; GABRIELLA MAGARELLI, Cenargen; THAYANNA M. PEDROZA, UCB; ROSANA S. CAVALCANTE, UNB; JURANDIR R. DE SOUZA, UNB; JOSEANE PADILHA DA SILVA, Cenargen; MERCEDES CONCORDIA CARRAO PANIZZI, CNPT; CLARISSA SILVA PIRES DE CASTRO, SDI. |
Título: |
Determination of total isoflavones and rutin in seeds, roots, and leaves of Brazilian soybean cultivars by using voltammetric methods. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Agriculture and Food Research, v. 3, 100113, 2021. |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.jafr.2021.100113 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
ABSTRACT - Isoflavones and rutin are important bioactive compounds found in soybean plants. These compounds are widely known to have beneficial effects on human health and to contribute on soybean plant defense against herbivores.To support studies related to conventional or genetic improvement of soybean plants through the selection ofplants with high levels of bioactive compounds, two highly sensitive and promising methodologies based on voltammetry have been optimized and validated to determine isoflavones and rutin levels in 24 Brazilian soybean cultivars and in its different organs (leaf, seed and root). After statistical analysis, the contrasts of total isoflavones concentration in soybean seeds indicated the formation of three groups: one group represented by the cultivar BRS 133 with 902.6μgg-¹ and two groups with mean concentrations ranging from 313.7 to 529.0μgg-¹ and 127.5–233.5μgg-¹, respectively. In soybean roots, the contrasts of total isoflavones concentration indicated theformation of two groups ranging from 679.1 to 1470.6μgg-¹ and 137.1–447.9μgg-¹, respectively. For soybean leaves, only three cultivars presented rutin and the highest concentration was found to be 1438.8μgg-¹. After applying the Scott-Knott test (p<0.05), there was statistical evidence that BRS 133 variety differs from other varieties in terms of isoflavones concentration in seeds. Such evidence pointed out BRS 133 as a promising cultivar to ongoing projects aiming genetic manipulation of soybean plants for uses in soy food products. MenosABSTRACT - Isoflavones and rutin are important bioactive compounds found in soybean plants. These compounds are widely known to have beneficial effects on human health and to contribute on soybean plant defense against herbivores.To support studies related to conventional or genetic improvement of soybean plants through the selection ofplants with high levels of bioactive compounds, two highly sensitive and promising methodologies based on voltammetry have been optimized and validated to determine isoflavones and rutin levels in 24 Brazilian soybean cultivars and in its different organs (leaf, seed and root). After statistical analysis, the contrasts of total isoflavones concentration in soybean seeds indicated the formation of three groups: one group represented by the cultivar BRS 133 with 902.6μgg-¹ and two groups with mean concentrations ranging from 313.7 to 529.0μgg-¹ and 127.5–233.5μgg-¹, respectively. In soybean roots, the contrasts of total isoflavones concentration indicated theformation of two groups ranging from 679.1 to 1470.6μgg-¹ and 137.1–447.9μgg-¹, respectively. For soybean leaves, only three cultivars presented rutin and the highest concentration was found to be 1438.8μgg-¹. After applying the Scott-Knott test (p<0.05), there was statistical evidence that BRS 133 variety differs from other varieties in terms of isoflavones concentration in seeds. Such evidence pointed out BRS 133 as a promising cultivar to ongoing projects aiming genetic manipulation of so... Mostrar Tudo |
Palavras-Chave: |
Brazilian cultivars; Differential pulse voltammetry. |
Thesaurus NAL: |
Isoflavones; Rutin; Soybeans. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/224424/1/1-s2.0-S2666154321000156-main.pdf
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Marc: |
LEADER 02460naa a2200277 a 4500 001 2132924 005 2021-07-13 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/j.jafr.2021.100113$2DOI 100 1 $aSILVA, J. G. da 245 $aDetermination of total isoflavones and rutin in seeds, roots, and leaves of Brazilian soybean cultivars by using voltammetric methods.$h[electronic resource] 260 $c2021 520 $aABSTRACT - Isoflavones and rutin are important bioactive compounds found in soybean plants. These compounds are widely known to have beneficial effects on human health and to contribute on soybean plant defense against herbivores.To support studies related to conventional or genetic improvement of soybean plants through the selection ofplants with high levels of bioactive compounds, two highly sensitive and promising methodologies based on voltammetry have been optimized and validated to determine isoflavones and rutin levels in 24 Brazilian soybean cultivars and in its different organs (leaf, seed and root). After statistical analysis, the contrasts of total isoflavones concentration in soybean seeds indicated the formation of three groups: one group represented by the cultivar BRS 133 with 902.6μgg-¹ and two groups with mean concentrations ranging from 313.7 to 529.0μgg-¹ and 127.5–233.5μgg-¹, respectively. In soybean roots, the contrasts of total isoflavones concentration indicated theformation of two groups ranging from 679.1 to 1470.6μgg-¹ and 137.1–447.9μgg-¹, respectively. For soybean leaves, only three cultivars presented rutin and the highest concentration was found to be 1438.8μgg-¹. After applying the Scott-Knott test (p<0.05), there was statistical evidence that BRS 133 variety differs from other varieties in terms of isoflavones concentration in seeds. Such evidence pointed out BRS 133 as a promising cultivar to ongoing projects aiming genetic manipulation of soybean plants for uses in soy food products. 650 $aIsoflavones 650 $aRutin 650 $aSoybeans 653 $aBrazilian cultivars 653 $aDifferential pulse voltammetry 700 1 $aMAGARELLI, G. 700 1 $aPEDROZA, T. M. 700 1 $aCAVALCANTE, R. S. 700 1 $aSOUZA, J. R. de 700 1 $aSILVA, J. P. da 700 1 $aCARRÃO-PANIZZI, M. C. 700 1 $aCASTRO, C. S. P. de 773 $tJournal of Agriculture and Food Research$gv. 3, 100113, 2021.
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