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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoNOGUEIRA, D. M.; NEVES, A. L. A. Ordenha higiênica de leite de cabra. Petrolina, Embrapa Semi-Árido, 2008. Np. 1 Folder.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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2.Imagem marcado/desmarcadoFREGULIA, P.; NEVES, A. L. A.; DIAS, R. J. P.; CAMPOS, M. M. A review of rumen parameters in bovines with divergent feed efficiencies: what do these parameters tell us about improving animal productivity and sustainability? Livestock Science, v. 254, 104761, 2021.

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.

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3.Imagem marcado/desmarcadoNEVES, A. L. A.; PEREIRA, L. G. R.; SANTOS, R. D. dos. Manejo nutricional de vacas em lactação. In: CARVALHO, G. R.; CARNEIRO, A. V.; YAMAGUCHI, L. C. T.; MARTINS, P. do C.; HOTT, M. C.; REIS FILHO, R. J. C.; OLIVEIRA, M. A. de (Ed.). Competitividade da cadeia produtiva do leite em Pernambuco. Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2009. p. 185-203

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite; Embrapa Semiárido.

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4.Imagem marcado/desmarcadoOLIVEIRA, V. M. de; CARNEIRO, A. V.; ROCHA, B. B.; NEVES, A. L. A. Manejo de ordenha para pequenas propriedades e orientações básicas para se obter um leite e derivados próprios para consumo. In: CARVALHO, G. R.; CARNEIRO, A. V.; YAMAGUCHI, L. C. T.; MARTINS, P. do C.; HOTT, M. C.; REIS FILHO, R. J. C.; OLIVEIRA, M. A. de (Ed.). Competitividade da cadeia produtiva do leite em Pernambuco. Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2009. p. 205-219

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite; Embrapa Semiárido.

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5.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, R. D. dos; GONÇALVES, L. C.; NEVES, A. L. A.; PEREIRA, L. G. R. Forrageiras halófitas na alimentação de ruminantes. Bahia Agrícola, v. 9, n. 2, p. 98-103, 2013.

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite; Embrapa Semiárido.

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6.Imagem marcado/desmarcadoNOGUEIRA, D. M.; CHAPAVAL, L.; NEVES, A. L. A.; COSTA, M. M. da. Passos para obtenção de leite de cabra com qualidade. Petrolina: Embrapa Semi-Árido, 2008. 6 p. il (Embrapa Semi-Árido. Comunicado Técnico, 135).

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia; Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Gado de Leite; Embrapa Semiárido; Embrapa Unidades Centrais.

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7.Imagem marcado/desmarcadoSIQUEIRA, K. B.; CARVALHO, G. R.; HOTT, M. C.; NEVES, A. L. A. Programas sociais em execução. In: CARVALHO, G. R.; CARNEIRO, A. V.; YAMAGUCHI, L. C. T.; MARTINS, P. do C.; HOTT, M. C.; REIS FILHO, R. J. C.; OLIVEIRA, M. A. de (Ed.). Competitividade da cadeia produtiva do leite em Pernambuco. Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2009. p. 259-269

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite; Embrapa Semiárido.

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8.Imagem marcado/desmarcadoOLIVEIRA, V. M. de; CARNEIRO, A. V.; ROCHA, B. B.; NEVES, A. L. A. Saúde animal: riscos e consequências. In: CARVALHO, G. R.; CARNEIRO, A. V.; YAMAGUCHI, L. C. T.; MARTINS, P. do C.; HOTT, M. C.; REIS FILHO, R. J. C.; OLIVEIRA, M. A. de (Ed.). Competitividade da cadeia produtiva do leite em Pernambuco. Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2009. p. 221-237

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite; Embrapa Semiárido.

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9.Imagem marcado/desmarcadoNEVES, A. L. A.; SANTOS, R. D. dos; PEREIRA, L. G. R.; TABOSA, J. N.; ALBUQUERQUE, I. R. R. de; NEVES, A. L. A.; OLIVEIRA, G. F. de; VERNEQUE, R. da S. Agronomic characteristics of corn cultivars for silage production. Semina: Ciências Agrárias, v. 36, n. 3, p. 1799-1806, 2015.

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite; Embrapa Semiárido.

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10.Imagem marcado/desmarcadoNEVES, A. L. A.; SANTOS, R. D. dos; ALBUQUERQUE, Í. R. R. de; PEREIRA, L. G. R.; TABOSA, J. N.; RODRIGUES, J. A. S.; VERNEQUE, R. da S.; NEVES, A. L. A. Agronomic characteristics of different corn cultivars for silage production in the agreste of Pernambuco State. In: CONGRESSO INTERNACIONAL DO LEITE, 12.; WORKSHOP DE POLÍTICAS PÚBLICAS, 12.; SIMPÓSIO DE SUSTENTABILIDADE DA ATIVIDADE LEITEIRA, 13., 2013, Porto Velho. Anais... Brasília, DF: Embrapa, 2013. 3 p. 1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.

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11.Imagem marcado/desmarcadoNEVES, A. L. A.; SANTOS, R. D. dos; PEREIRA, L. G. R.; TABOSA, J. N.; ALMEIDA, M. R. M. de; RODRIGUES, J. A. S.; NEVES, A. L. A.; VERNEQUE, R. da S. Agronomic characteristics of sorghum cultivars for silage production in the agreste of Pernambuco state. Revista Brasileira de Milho e Sorgo, Sete Lagoas, v. 13, n. 3, p. 382-390, 2014.

Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo; Embrapa Semiárido.

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12.Imagem marcado/desmarcadoNEVES, A. L. A.; PEREIRA, L. G. R.; NEVES, A. L. A.; VOLTOLINI, T. V.; ARAUJO, G. G. L. de; MORAES, S. A. de; ARAGÃO, A. S. L. de; COSTA, C. T. F. Plantio e uso da palma forrageira na alimentação de bovinos leiteiros no semiárido brasileiro. Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2010. 7 p. (Embrapa Gado de Leite. Comunicado Técnico, 62.).

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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13.Imagem marcado/desmarcadoYAMAGUCHI, L. C. T.; CARNEIRO, A. V.; MARTINS, P. do C.; ARAÚJO, J. M.; NEVES, A. L. A. Caracterização dos sistemas referências na produção de leite da Região do Sertão. In: CARVALHO, G. R.; CARNEIRO, A. V.; YAMAGUCHI, L. C. T.; MARTINS, P. do C.; HOTT, M. C.; REIS FILHO, R. J. C.; OLIVEIRA, M. A. de (Ed.). Competitividade da cadeia produtiva do leite em Pernambuco. Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2009. p. 143-165

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite; Embrapa Semiárido.

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14.Imagem marcado/desmarcadoFREGULIA, P.; DIAS, R. J. P.; CAMPOS, M. M.; TOMICH, T. R.; PEREIRA, L. G. R.; NEVES, A. L. A. Composition of the rumen microbiome and its association with methane yield in dairy cattle raised in tropical conditions. Molecular Biology Reports, v. 51, 447, 2024.

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.

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15.Imagem marcado/desmarcadoCARNEIRO, A. V.; YAMAGUCHI, L. C. T.; MARTINS, P. do C.; ARAÚJO, J. M.; NEVES, A. L. A. Desempenho dos sistemas referências na Região do Sertão. In: CARVALHO, G. R.; CARNEIRO, A. V.; YAMAGUCHI, L. C. T.; MARTINS, P. do C.; HOTT, M. C.; REIS FILHO, R. J. C.; OLIVEIRA, M. A. de (Ed.). Competitividade da cadeia produtiva do leite em Pernambuco. Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2009. p. 167-183

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite; Embrapa Semiárido.

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16.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, R. D. dos; GONÇALVES, L. C.; NEVES, A. L. A.; TABOSA, J. N.; SCHERER, C. B. Produtividade e características agronômicas de genótipo de milheto em quatro idades de corte. In: SIMPÓSIO NACIONAL DE ESTUDOS PARA PRODUÇÃO VEGETAL NO SEMIÁRIDO, 1., 2014, Triunfo, PE. Pesquisas e estratégias para viabilizar produção agrícola no Semiárido. Recife: UFRPE: UAST, 2014. p. 710-712.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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17.Imagem marcado/desmarcadoVOLTOLINI, T. V.; MASCIOLI, A. dos S.; BARBOSA, L. D.; MANERA, S. B.; MOREIRA, J. N.; NEVES, A. L. A. Proporção de concentrado e volumoso em rações para caprinos em crescimento. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 45., 2008. Anais... Lavras: UFLA, 2008. 1 CD.

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.

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18.Imagem marcado/desmarcadoVOLTOLINI, T. V.; MASCIOLI, A. dos S.; BARBOSA, L. D.; MANERA, D. B.; MOREIRA, J. N.; NEVES, A. L. A. Proporções de concentrado e volumoso em rações para caprinos em crescimento. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 45., 2008, Lavras. Biotecnologia e sustentabilidade: anais. Lavras: UFLA: SBZ, 2008. 1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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19.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, R. D. dos; GONÇALVES, L. C.; NEVES, A. L. A.; PEREIRA, L. G. R.; SCHERER, C. B. Relação panícula, colmo e folha de genótipo de milheto em quatro idades de corte. In: SIMPÓSIO NACIONAL DE ESTUDOS PARA PRODUÇÃO VEGETAL NO SEMIÁRIDO, 1., 2014, Triunfo, PE. Pesquisas e estratégias para viabilizar produção agrícola no Semiárido. Recife: UFRPE: UAST, 2014. p. 714-716.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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20.Imagem marcado/desmarcadoARAUJO, G. G. L. de; PEREIRA, L. G. R.; VOLTOLINI, T. V.; SA, J. L. de; SANTOS, R. D. dos; NEVES, A. L. A. Agua e sua influência na produção de leite. Balde Branco, v. 48, n. 568, p. 54-56, 2012.

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite; Embrapa Semiárido.

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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria Tropical. Para informações adicionais entre em contato com cnpat.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria Tropical.
Data corrente:  10/01/2024
Data da última atualização:  11/01/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 2
Autoria:  MAGALHAES, H. C. R.; GARRUTI, D. dos S.; GANDRA, E. A.; PURGATTO, E.
Afiliação:  HILTON CESAR RODRIGUES MAGALHAES, CNPAT; DEBORAH DOS SANTOS GARRUTI, CNPAT; ELIEZER ÁVILA GANDRA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE PELOTAS; EDUARDO PURGATTO, UNIVERSIDADE DE SÃO PAULO.
Título:  Effect of postharvest treatments on the biosynthesis of fruit volatile compounds: a literature review.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Current Nutrition & Food Science, v. 19, n. 3, p. 246–261, 2023.
DOI:  10.2174/1573401318666220527123341
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Fruits have different aromatic profiles according to their stage of ripeness; therefore, the volatile compounds profile is an important quality attribute, which also determines flavor and aroma characteristics, making this profile a perfect option to guide the optimization of postharvest treatment of fruits. In this context, the objective was to discuss the effects of postharvest treatments, associating them with the biosynthesis of volatile compounds in fruits. There are three major groups of fruit flavor precursors: carbohydrates, amino acids, and fatty acids. The biosynthesis of volatile compounds is directly related to metabolic changes that occur according to the fruit ripening stage. This process occurs under the regulation of hormones, which have ethylene as one of the main agents. Several hormones are also part of this complex mechanism and interact by regulating ethylene levels positively or negatively to form a fine adjustment. Therefore, hormonal treatments have an impact on the biosynthesis of volatile compounds in different ways. Other postharvest treatments, such as cold storage, controlled atmosphere, and UV radiation, can also impact the biosynthesis of volatile compounds, but are generally used synergistically, which circumvents the negative effects on the aromatic profile of the fruits.
Thesagro:  Ácido Graxo Volátil; Aminoácido; Carboidrato; Etileno; Fruta; Hormônio; Maturação; Pós-Colheita.
Thesaurus NAL:  Amino acids; Carbohydrates; Ethylene; Fatty acids; Fruits; Hormones; Postharvest treatment; Ripening; Volatile compounds; Volatile fatty acids.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria Tropical (CNPAT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAT17174 - 1UPCAP - DD
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