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Registros recuperados : 8 | |
1. | | SANTANA, T. D. D.; MENDES, T. D.; MAGALHÃES, P. O.; MENDONCA, S.; SIQUEIRA, F. G. de. Proteases e fitases de macrofungos cultivados em meio submerso com torta de pinhão-manso ou caroço de algodão como fonte de carbono. In: ENCONTRO DE PESQUISA E INOVAÇÃO DA EMBRAPA AGROENERGIA, 2., 2015, Brasília, DF. Anais ... Brasília, DF: Embrapa Agroenergia, 2015. p. 103-105 Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
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3. | | FACUNDES, B. C.; SANTANA, T. D. D. T.; TAVARES, I. T.; GOMES, T. G.; SANTANA, H.; MENDONCA, S.; MAGALHÃES, P. O.; SIQUEIRA, F. G. de. Holocellulase from filamentous fungi prospected from the brazilian cerrado biome. In: SYMPOSIUM ON BIOTECHNOLOGY FOR FUELS AND CHEMICALS, 36., 2014, Flórida. Abstracts... Fairfax: Society for Industrial Microbiology and Biotechnology, 2014. Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
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5. | | CARDOSO, S. L.; SOUZA, P. M.; RODRIGUES, K.; MOTA, I. de S.; FERREIRA FILHO, E.; FAVARO, L. C. de L.; ARAUJO, F. S.; HOMEM-DE-MELLO, M.; PESSOA, A.; SILVEIRA, D.; BAZZO, Y. M. F.; MAGALHÃES, P. O. L-Asparaginase type II from Fusarium proliferatum: heterologous expression and in silico analysis. Pharmaceutics, v. 15, 2352, 2023. Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
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6. | | SANTANA, T. D. D.; MAGALHÃES, P. O. B.; SIQUEIRA, F. G. de; MENDONCA, S.; FERNANDES, A. P. A.; GODOY, T. G.; MACHADO, A. E. V.; COSTA, C. M. C.; URBEN, A. F.; HELM, C. V.; COSTA, A. M. Fitases, proteases e lacases produzidas por basidiomicetos em cultivo submerso com tortas de pinhão-manso ou caroço de algodão como fonte de carbono. In: SIMPÓSIO INTERNACIONAL SOBRE COGUMELOS NO BRASIL, 8.; SIMPÓSIO NACIONAL SOBRE COGUMELOS COMESTÍVEIS, 7., 2015, Sorocaba. Anais do simpósio. Sorocaba: UNISO; Brasília, DF: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia, 2015. p. 216-217.. Pôster 27. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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7. | | SANTANA, T. D. D.; MAGALHÃES, P. O. B.; SIQUEIRA, F. G. de; MENDONCA, S.; FERNANDES, A. P. A.; GODOY, T. G.; MACHADO, A. E. V.; COSTA, C. M. C.; URBEN, A. F.; HELM, C. V.; COSTA, A. M. Fitases, proteases e lacases produzidas por basidiomicetos em cultivo submerso com tortas de pinhão-manso ou caroço de algodão como fonte de carbono. In: SIMPÓSIO INTERNACIONAL SOBRE COGUMELOS NO BRASIL, 8.; SIMPÓSIO NACIONAL SOBRE COGUMELOS COMESTÍVEIS, 7., 2015, Sorocaba. Anais do simpósio. Sorocaba: UNISO; Brasília, DF: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia, 2015. p. 216-217. Pôster 27. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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8. | | SANTANA, T. D. D.; MAGALHÃES, P. O. B.; SIQUEIRA, F. G. de; MENDONCA, S.; FERNANDES, A. P. A.; GODOY, T. G.; MACHADO, A. E. V.; COSTA, C. M. C.; URBEN, A. F.; HELM, C. V.; COSTA, A. M. Fitases, proteases e lacases produzidas por basidiomicetos em cultivo submerso com tortas de pinhão-manso ou caroço de algodão como fonte de carbono In: SIMPÓSIO INTERNACIONAL SOBRE COGUMELOS NO BRASIL, 8.; SIMPÓSIO NACIONAL SOBRE COGUMELOS COMESTÍVEIS, 7., 2015, Sorocaba, SP. Anais ... Sorocaba: Uniso, 2015. Pôster 27 Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia. |
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Registros recuperados : 8 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroenergia. Para informações adicionais entre em contato com cnpae.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroenergia. |
Data corrente: |
12/11/2013 |
Data da última atualização: |
21/09/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
JARAMILLO, P. M. D.; GOMES, H. A. R.; SIQUEIRA, F. G. de; MELLO, M. H. de; FILHO, E. X. F.; MAGALHÃES, P. O. |
Afiliação: |
Paula M. Duque Jaramillo, UnB; Helder A. Rocha Gomes, UnB; FELIX GONCALVES DE SIQUEIRA, CNPAE; Mauricio Homem-de-Mello, UnB; Edivaldo Ximenes Ferreira Filho, UnB; Pérola O. Magalhães, UnB. |
Título: |
Liquid-liquid extraction of pectinase produced by Aspergillus oryzae using aqueous two-phase micellar system. |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
Separation and Purification Technology, v. 120, p. 452-457, 2013. |
DOI: |
10.1016/j.seppur.2013.09.020 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Separation and purification of proteins, organic compounds and other biomolecules are feasible by liquid?liquid extraction based on phase separation in aqueous micellar solution. This work aimed to opti-mize the extraction of the pectinase enzyme produced by Aspergillus oryzae in a passion fruit peel media, using a micellar Triton X-114/sodium phosphate buffer system. Best condition for this extraction was evaluated in a 2 3 experimental factorial design with a centered face and three repetitions at the central point. The variable analyzed was the pectinase activity, and in this design, it varied from 0.233 to 0.601 U mL1. The highest activity was obtained in the top phase at conditions 25 C, 8% Triton X-114 (wt/wt) and 20% concentrated crude extract (wt/wt). The results indicated that this aqueous two-phase micellar system (ATPMS) was able to remove visible pigments and possible pectinase inhibitors present in fermented broth, that partitioned in the bottom phase. Therefore, this system can be exploited as a first step in pectinase purification from a low cost production system with potential industrial application. |
Palavras-Chave: |
Aqueous two-phase micellar system; Passion fruit peel; Pectinase; Triton X-114. |
Thesagro: |
Aspergillus Oryzae. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01951naa a2200253 a 4500 001 1971005 005 2017-09-21 008 2013 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1016/j.seppur.2013.09.020$2DOI 100 1 $aJARAMILLO, P. M. D. 245 $aLiquid-liquid extraction of pectinase produced by Aspergillus oryzae using aqueous two-phase micellar system.$h[electronic resource] 260 $c2013 520 $aSeparation and purification of proteins, organic compounds and other biomolecules are feasible by liquid?liquid extraction based on phase separation in aqueous micellar solution. This work aimed to opti-mize the extraction of the pectinase enzyme produced by Aspergillus oryzae in a passion fruit peel media, using a micellar Triton X-114/sodium phosphate buffer system. Best condition for this extraction was evaluated in a 2 3 experimental factorial design with a centered face and three repetitions at the central point. The variable analyzed was the pectinase activity, and in this design, it varied from 0.233 to 0.601 U mL1. The highest activity was obtained in the top phase at conditions 25 C, 8% Triton X-114 (wt/wt) and 20% concentrated crude extract (wt/wt). The results indicated that this aqueous two-phase micellar system (ATPMS) was able to remove visible pigments and possible pectinase inhibitors present in fermented broth, that partitioned in the bottom phase. Therefore, this system can be exploited as a first step in pectinase purification from a low cost production system with potential industrial application. 650 $aAspergillus Oryzae 653 $aAqueous two-phase micellar system 653 $aPassion fruit peel 653 $aPectinase 653 $aTriton X-114 700 1 $aGOMES, H. A. R. 700 1 $aSIQUEIRA, F. G. de 700 1 $aMELLO, M. H. de 700 1 $aFILHO, E. X. F. 700 1 $aMAGALHÃES, P. O. 773 $tSeparation and Purification Technology$gv. 120, p. 452-457, 2013.
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Registro original: |
Embrapa Agroenergia (CNPAE) |
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