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Registros recuperados : 107 | |
26. | | MENDES, C. I. C.; BUAINAIN, A. M.; FASIABEN, M. do C. R. Computer and internet use in Brazilian agricultural holdings. In: MASSRUHÁ, S. M. F. S.; LEITE, M. A. de A.; LUCHIARI JUNIOR, A.; ROMANI, L. A. S. (Ed.). Information and communication technologies and their relations with agriculture. Brasília, DF: Embrapa, 2016. ch. 2, p. 39-52. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital. |
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30. | | FASIABEN, M. do C. R.; GREGO, C. R.; MORAES, A. S.; ALMEIDA, M. M. T. B. Pecuária de corte na agropecuária brasileira: evolução segundo os Censos Agropecuários 2006 e 2017. In: CONGRESSO DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ECONOMIA, ADMINISTRAÇÃO E SOCIOLOGIA RURAL, 60., 2002, Natal. Agricultura familiar, sistemas agroalimentares e mudanças climáticas: desafios rumo aos ODS: anais. Natal: Universidade Federal do Rio Grande do Norte, 2022. 16 p. Sober 2022. GT07. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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31. | | FASIABEN, M. do C. R.; GREGO, C. R.; MORAES, A. S.; ALMEIDA, M. M. T. B. Pecuária de corte na agropecuária brasileira: evolução segundo os Censos Agropecuários 2006 e 2017. In: CONGRESSO DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ECONOMIA, ADMINISTRAÇÃO E SOCIOLOGIA RURAL, 60., 2022, Natal. Agricultura familiar, sistemas agroalimentares e mudanças climáticas: desafios rumo aos ODS: anais. Natal: Universidade Federal do Rio Grande do Norte, 2022. 16 p. Sober 2022. GT07. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital. |
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33. | | ALMEIDA, M. M. T. B.; LIXA, A. T.; OLIVEIRA, C. de; FASIABEN, M. do C. R. Para onde vai a pecuária bovina brasileira. In: CONGRESSO DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ECONOMIA, ADMINISTRAÇÃO E SOCIOLOGIA RURAL, 56., 2018, Campinas. Transformações recentes na agropecuária brasileira: desafios em gestão, inovação, sustentabilidade e inclusão social: anais. Brasília, DF: SOBER, 2018. Não paginado. Sober 2018. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital. |
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35. | | FASIABEN, M. do C. R.; OLIVEIRA, A.; MAIA, A.; MARIN, F.; ALMEIDA, M.; OLIVEIRA, O. de. Typology of sugarcane production in Brazil: the use of multivariate statistics on municipal data. In: INTERANTIONAL CONFERENCE ON AGRICULTURAL STATISTICS, 6., 2013, Rio de Janeiro. Improving Statistics for Food Security, Sustainable Agriculture, and Rural Development Rio de Janeiro: IBGE, 2013. p. 1-16. ICAS VI. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital. |
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38. | | ABREU, U. G. P. de; GREGO, C. R.; FASIABEN, M. do C. R.; GOMES, E. G.; ALMEIDA, M.; OLIVEIRA, O. Beef cattle stocking rate, a key to the conservation of the pastoral system in Brazilian biomes. In: INTERANTIONAL CONFERENCE ON AGRICULTURAL STATISTICS, 6., 2013, Rio de Janeiro. Improving statistics for food Security, sustainable agriculture, and rural development. Rio de Janeiro: IBGE, 2013. Não paginado. ICAS VI. Biblioteca(s): Embrapa Pantanal. |
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39. | | ALMEIDA, M. M. T. B.; LIXA, A. T.; FASIABEN, M. do C. R.; OLIVEIRA, O. C. de. Distribuição do valor total da produção agropecuária municipal segundo dados do Censo Agropecuário 2017. In: CONGRESSO DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ECONOMIA, ADMINISTRAÇÃO E SOCIOLOGIA RURAL, 60., 2022, Natal. Agricultura familiar, sistemas agroalimentares e mudanças climáticas: desafios rumo aos ODS: anais. Natal: Universidade Federal do Rio Grande do Norte, 2022. p. 1-13. Sober 2022. GT07. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital. |
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Registros recuperados : 107 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Suínos e Aves. |
Data corrente: |
22/09/2017 |
Data da última atualização: |
09/05/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
BACILA, D. M.; FEDDERN, V.; MAFRA, L. I.; SCHEUERMANN, G. N.; MOLOGNONI, L.; DAGUER, H. |
Afiliação: |
DANNIELE MIRANDA BACILA, UFPR; VIVIAN FEDDERN, CNPSA; LUCIANA IGARASHI MAFRA, UFPR; GERSON NEUDI SCHEUERMANN, CNPSA; LUCIANO MOLOGNONI, MAPA/Lanagro-RS; HEITOR DAGUER, MAPA/Lanagro-RS. |
Título: |
Current research, regulation, risk, analytical methods and monitoring results for nicarbazin in chicken meat: A perspective review. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Food Research International, v. 99, p. 31-40, 2017. |
DOI: |
http://dx.doi.org/10.1016/j.foodres.2017.07.011 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Abstract: This review presents up-to-date information about current research on nicarbazin, one of the most used anticoccidials in poultry production. The focus is to elucidate regulation concerning nicarbazin, limits for its residues in food, how maximum residue limits in different countries are calculated regarding edible chicken tissues and the possible implications in human health. Analytical methods to extract and quantify this residue, expressed as dinitrocarbanilide (DNC) are presented and discussed, including qualitative screening and quantitative/confirmatory analytical methods. Monitoring results and occurrence of DNC residues in chicken meat are discussed. Additionally, the causes of eventual chicken meat contamination and possible solutions to reduce or eliminate DNC residue in tissues are also presented. The paper concludes with perspectives, the current state of DNC residue analysis and suggestions for future research, especially considering the gap in the study of residue recycling effect due to continuous chicken litter use. |
Palavras-Chave: |
Nicarbazina; Qualidade da carne. |
Thesagro: |
Frango de corte. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/164231/1/final8576.pdf
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Marc: |
LEADER 01798naa a2200229 a 4500 001 2076178 005 2018-05-09 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttp://dx.doi.org/10.1016/j.foodres.2017.07.011$2DOI 100 1 $aBACILA, D. M. 245 $aCurrent research, regulation, risk, analytical methods and monitoring results for nicarbazin in chicken meat$bA perspective review.$h[electronic resource] 260 $c2017 520 $aAbstract: This review presents up-to-date information about current research on nicarbazin, one of the most used anticoccidials in poultry production. The focus is to elucidate regulation concerning nicarbazin, limits for its residues in food, how maximum residue limits in different countries are calculated regarding edible chicken tissues and the possible implications in human health. Analytical methods to extract and quantify this residue, expressed as dinitrocarbanilide (DNC) are presented and discussed, including qualitative screening and quantitative/confirmatory analytical methods. Monitoring results and occurrence of DNC residues in chicken meat are discussed. Additionally, the causes of eventual chicken meat contamination and possible solutions to reduce or eliminate DNC residue in tissues are also presented. The paper concludes with perspectives, the current state of DNC residue analysis and suggestions for future research, especially considering the gap in the study of residue recycling effect due to continuous chicken litter use. 650 $aFrango de corte 653 $aNicarbazina 653 $aQualidade da carne 700 1 $aFEDDERN, V. 700 1 $aMAFRA, L. I. 700 1 $aSCHEUERMANN, G. N. 700 1 $aMOLOGNONI, L. 700 1 $aDAGUER, H. 773 $tFood Research International$gv. 99, p. 31-40, 2017.
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Registro original: |
Embrapa Suínos e Aves (CNPSA) |
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