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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  15/09/2011
Data da última atualização:  20/09/2011
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  FONSECA, F. A. da; SOARES JÚNIOR, M. S.; CALIARI, M.; BASSINELLO, P. Z.; EIFERT, E. da C.; GARCIA, D. M.
Afiliação:  FLÁVIA ARAÚJO DA FONSECA, SENAI-GO; MANOEL SOARES SOARES JÚNIOR, UFG; MÁRCIO CALIARI, UFG; PRISCILA ZACZUK BASSINELLO, CNPAF; EDUARDO DA COSTA EIFERT, CNPAF; DIVA MENDONÇA GARCIA, INSTITUTO FEDERAL DE EDUCAÇÃO TECNOLÓGICA DE GOIÁS, URUTAÍ.
Título:  Changes occurring during the parboiling of upland rice and in the maceration water at different temperatures and soaking times.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  International Journal of Food Science & Technology, v. 46, p. 1912-1920, 2011.
DOI:  10.1111/j.1365-2621.2011.02701.x
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objective of this work was to investigate the influence of temperature and soaking time on the quality of grains from two upland rice cultivars. Response surface methodology and a central compound rotational design were used. The data obtained for the cultivars BRS Primavera and BRS Sertaneja varied, respectively, between 27.7-55.0% and 26.0-51.7% for the Husk-Splitting Index; between 0.8-5.0% and 0.0-4.0% for the incidence of ?banana? grains; between 0.0-2.0% and 0.0-1.2% for non-gelatinised grains; and between 0.2-0.7% and 0.2-0.8% for soluble solids in the maceration water. Because BRS Primavera grains had a narrower shape, they absorbed the water faster and consequently presented a greater amount of physical defects, although the losses to the water were smaller than BRS Sertaneja.
Thesagro:  Arroz; Maceração; Oryza sativa; Parboilização; Tecnologia de alimento.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAF30873 - 1UPCAP - PP2011.0402011.040
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  16/10/2019
Data da última atualização:  20/11/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  SANTOS, I. B. dos; MACIEL, W. G.; FELIPPELLI, G.; TOSCANO, J. H. B.; CRUZ, B. C.; CHAGAS, A. C. de S.; SOARES, V. E.; LOPES. W. D. Z.; COSTA, A. J. da; OLIVEIRA, G. P. de.
Afiliação:  Isabella Barbosa dos Santos, UNESP; Willian Giquelin Maciel, UNESP; Gustavo Felippelli, UNESP; João Henrique Barbosa Toscano, UNESP; Breno Cayeiro Cruz, UNESP; ANA CAROLINA DE SOUZA CHAGAS, CPPSE; Vando Edésio Soares, UNESP; Welber Daniel Zanetti Lopes, UNESP/UFG; Alvimar José da Costa, UNESP; Gilson Pereira de Oliveira, UNESP.
Título:  Viability of Haemonchus placei parasitism in experimentally infected young goats.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Veterinary Parasitology, v. 271, p. 64-67, 2019.
DOI:  10.1016/j.vetpar.2019.06.012
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The present study aimed to evaluate the viability of Haemonchus placei parasitism in experimentally infected goats. For that, 14 75 days old kids male Saanen kids were placed in one of the four experimental groups: GI ? infected with 5000 H. placei L3 (n = 4); GII ? infected with 5000 H. contortus L3 (n = 4); GIII ? infected with 2500 H. contortus L3 + 2500 H. placei L3 (n = 4), and GIV ? control, inoculated with distilled water (n = 2). Each kid received, orally, the infective dose in a single inoculum. Based on daily fecal egg counts, the average pre-patent period was determined as 24 days for H. contortus, and 31 days for H. placei. Regarding the Haemonchus spp. recovered at necropsy, the experimental groups GI, GII, and GIII had, respectively, an average of 25.5, 619.5, and 724.75 (120 H. placei, and 604.75 H. contortus) adult specimens, and no immature forms. Under the conditions of this study, the viability of goat infection by H. placei was confirmed, although, with low susceptibility. Nevertheless, the parasitism of this helminth species was more intense when associated with H. contortus. This fact indicates that in common grazing between cattle and young goats, when the latter end up ingesting both Haemonhcus species, especially in a mixed infection, H. placei may also parasitize them.
Palavras-Chave:  Goat breeding; Haemoncosis.
Thesagro:  Ovino; Parasitismo.
Thesaurus NAL:  Animal parasites and pests; Parasitism; Small ruminants.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPPSE24883 - 1UPCAP - DDPROCI-2019.00086SAN2019.00094
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