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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Florestas.
Data corrente:  09/06/2005
Data da última atualização:  09/06/2005
Autoria:  FARIA, L.; COSTA, O.
Título:  A planta que faz sonhar (o yagê).
Ano de publicação:  1936
Fonte/Imprenta:  Revista da Flora Medicinal, Rio de Janeiro, ano 2, n. 10, p. 576-624, jul. 1936.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Estudo botânico, histórico e propriedades físico-químicas.
Palavras-Chave:  Agente terapêutico; Ayahuasca; Benisteria caapi; Caapí; Entorpecente; Malpighiaceas; Planta narcótica; Yagê.
Thesagro:  Botânica.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPF37212 - 1ADDAP - --
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  20/09/2017
Data da última atualização:  20/09/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  MACHADO, A. F. de F.; ANTONIASSI, R.; WILHELM, A. E.; GUEDES, A. M. M.; SCOFANO, M.; SILVA, L. F. O.; GONÇALVES, E. D.; BIZZO, H. R.
Afiliação:  ADELIA FERREIRA DE FARIA MACHADO, CTAA; ROSEMAR ANTONIASSI, CTAA; ALLAN EDUARDO WILHELM, CTAA; ANDREA MADALENA MACIEL GUEDES, CTAA; Marcelo Scofano, Estilo Gourmet; Luiz F.O. Silva, EPAMIG-CTSM; Emerson D. Gonçalves, EPAMIG-CTSM; HUMBERTO RIBEIRO BIZZO, CTAA.
Título:  Fatty acid composition of monovarietal olive oils grown in Brazil.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  In: SIMPÓSIO CIENTÍFICO-TÉCNICO EXPOLIVA, 18., 2017, Jaén, España. [Anais...]: Comunicaciones Científicas. Espanha, 2017.
Páginas:  6 p.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Consumption of olive oil is increasing in Brazil, but still most of the demand is supplied by imports, which exceeds 50000 tons per year. Currently, olive and olive oils have been produced in Brazil. The Brazilian regulation is based on Standards of International Olive Council (IOC) and there is a concern about the quality and identity characteristics of Brazilian Olive Oils. Fatty acid and Sterol profiles of olive oils from Australia, United States and Argentina were often outside the IOC limits. The fatty acid composition of monovarietal olive and olive oils produced in Brazil were evaluated and the results were compared to other producing countries. There were significant difference (p<0.05) among olive oils evaluated regarding to palmitic, oleic, palmitoleic and linoleic acids. Oleic acid varied from 60 to 80 % while Linoleic acid ranged from 4 to 12 %. Linolenic acid was below 1 % for the all samples evaluated. The fatty acid profile for Brazilian monovarietal olive oils agreed with both International Olive Oil Council (IOC) and Brazilian standards.
Palavras-Chave:  ACID; Brazilian olive; Fatty acid profile.
Thesaurus NAL:  gas chromatography; olive oil.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA13773 - 1UPCAA - DD
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