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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
20/11/2017 |
Data da última atualização: |
20/11/2017 |
Autoria: |
DIAS, D. A.; POLO, L. R. T.; LAZZARI, F.; SILVA, G. J. da; SCHUSTER, I. |
Afiliação: |
Douglas Antônio Dias, Departamento de Agronomia, Campus Erechim/Universidade Federal da Fronteira Sul; Leandra Regina Texeira Polo, Cooperativa Central de Pesquisa Agrícola; Fabiane Lazzari, Cooperativa Central de Pesquisa Agrícola; Glacy Jaqueline da Silva, Universidade Paranaense/Campus I; Ivan Schuster, Universidade Paranaense/Campus I. |
Título: |
Genome-wide association for mapping QTLs linked to protein and oil contents in soybean. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 52, n. 10, p. 896-904, out. 2017. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Título em português: Associação genômica ampla para mapeamento de QTLs ligados a conteúdos de proteína e óleo em soja. |
Conteúdo: |
The objective of this work was to identify single-nucleotide polymorphism (SNP) markers linked with quantitative trait loci (QTLs) associated with increased contents of protein and oil in soybean. A total of 169 Brazilian soybean varieties, genotyped with 6,000 SNP markers, were evaluated. Protein and oil contents were obtained with the near-infrared reflectance method. Correlation and multiple linear regression analyses were used to identify linkage disequilibrium between SNP markers and the QTLs associated with the two characteristics. Seven QTLs were found to be associated with protein content, on six chromosomes (2, 6, 11, 12, 13, and 16), explaining 60.9% of the variation in this trait. For oil content, eight QTLs were identified on six chromosomes (1, 4, 5, 6, 17, and 19), explaining 78.3% of the variation in the trait. The correlation between the number of loci containing favorable alleles and the evaluated characteristics was 0.49 for protein content and 0.60 for oil content. The molecular markers identified are mapped in genomic regions containing QTLs previously mapped for both characteristics, which reinforces the association between these regions and the genetic control of oil and protein contents in soybean. |
Palavras-Chave: |
Association genetics; Desequilíbrio de ligação; Genética de associação; Qualidade do grão; Seleção assistida por marcador; Seleção genômica. |
Thesagro: |
Glycine Max. |
Thesaurus Nal: |
Grain quality; Linkage disequilibrium; Marker-assisted selection. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/166970/1/Genome-wine-association-for-mapping-QTLs.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria Tropical. Para informações adicionais entre em contato com cnpat.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria Tropical. |
Data corrente: |
02/02/2010 |
Data da última atualização: |
06/06/2017 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
LOURENÇO, I. P.; FAÇANHA, R. V.; SOUZA, M. C.; RUFINO, M. do S. M.; FIGUEIREDO, R. W. de; ALVES, R. E.; BRITO, E. S. de. |
Afiliação: |
Isabel P. Lourenço, bolsista do CNPAT; Rafaela V. Façanha, bolsista do CNPAT; Marcela C. Souza, bolsista do CNPAT; Maria do Socorro M. Rufino, bolsista do CNPAT; Raimundo W. de Figueiredo, UFC; RICARDO ELESBAO ALVES, CNPAT; EDY SOUSA DE BRITO, CNPAT. |
Título: |
Compostos bioativos, ácidos graxos e atividade antioxidante em frutos de genótipos de muricizeiro (Byrsonima dealbata) da vegetação litorânea do Ceará, Brasil. |
Ano de publicação: |
2009 |
Fonte/Imprenta: |
Revista Chilena de Nutrición, Santiago, v. 36, s. 1, p. 689, nov. 2009. (Suplemento com Resumos do XV Congreso Latinoamericano de Nutrición (SLAN), Santiago, Chile, nov. 2009). |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Análise-carotenóides; Compostos bioativos; Flavonoides; Óleo de murici. |
Thesagro: |
Antioxidante; Murici. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Embrapa Agroindústria Tropical (CNPAT) |
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