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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoLOPES, N. P. F.; VIANA, J. H. M. Determinação da densidade de horizontes cascalhentos. In: SEMINÁRIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA PIBIC/BIC JÚNIOR, 6., 2014, Sete Lagoas. [Trabalhos apresentados]. Sete Lagoas: Embrapa Milho e Sorgo, 2014.

Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo.

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2.Imagem marcado/desmarcadoLOPES, N. P.; SILVA, C. C. da; JHAM, G. N.; LEITE, G. L. D; PICANCO, M. Fatores quimicos de resistencia de Lycopersicon hirsutum f. glabratum (PI 134417) a Scrobipalpuloides absoluta. Horticultura Brasileira, Brasilia, v.14, n.1, p.94, maio 1996. Resumo.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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3.Imagem marcado/desmarcadoLOPES, N. P.; SILVA, C. C. da; JHAM, G. N.; LEITE, G. L. D.; PICANCO, M. Fatores quimicos de resistencia de Lycopersicon peruvianum (LA 444-1) a Scrobipalpuloides absoluta. Horticultura Brasileira, Brasilia, v.14, n.1, p.94, maio 1996. Resumo.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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4.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, M. dos; CONÇENÇO, G.; ANDRES, A.; RIEFFEL FILHO, J.; VILELLA, J.; GARCIA, C. N.; LOPES, N. P. Emergência de arroz e capim-arroz em função de níveis de umidade do solo. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ARROZ IRRIGADO, 5.; REUNIÃO DA CULTURA DO ARROZ IRRIGADO, 27., 2007, Pelotas. Anais... Pelotas: Embrapa Clima Temperado, 2007. v. 2, p. 794-796

Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.

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5.Imagem marcado/desmarcadoGOMES, L. de C.; CHIPPARI-GOMES, A. R.; LOPES, N. P.; ROUBACH, R.; ARAUJO-LIMA, C. A. R. M. Efficacy of benzocaine as an anesthetic in juvenile tambaqui Colossoma macropomum. Journal of the World Aquaculture Society, v. 32, n. 4, p. 426-431, 2001.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental.

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6.Imagem marcado/desmarcadoCHIPPARI-GOMES, A. R.; GOMES, L. C.; LOPES, N. P.; VAL. A. L.; ALMEIDA-VAL, V. M. F. Metabolic adjustments in two Amazonian cichlids exposed to hypoxia and anoxia. Comparative Biochemistry and Physiology Part B: Biochemistry and Molecular Biology, v. 141, n. 3, p. 347-355, jul. 2005.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental.

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7.Imagem marcado/desmarcadoGOBBO NETO, L.; GUARATINI, T.; PESSOA, C.; MORAES, M. O. DE; COSTA-LOTUFO, L. V.; VIEIRA, R. F.; COLEPICOLO, P.; LOPES, N. P. Differential metabolic and biological profiles of Lychnophora ericoides mart. (Asteraceae) from different localities in the Brazilian "campos rupestres". Journal of the Brazilian Chemical Society, v. 21, n. 4, p. 750-759, 2010.

Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.

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8.Imagem marcado/desmarcadoMAGALHAES, S. T. V. de; CANGEMI, R. de C.; PICANCO, M.; JHAM, G. N.; LOPES, N. P.; SANTOS, A. de P. S. Efeito de extratos hexanicos de Lycopersicon peruvianum sobre a eclosao de ovos de Scrobipalpuloides absoluta. Horticultura Brasileira, Brasilia, v.13, n.1, p.91, maio 1995. Resumo.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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9.Imagem marcado/desmarcadoKOFFLER, S.; SOARES, F. M.; GHILARDI-LOPES, N. P.; ALBERTINI, B.; DRUCKER, D. P.; SALIM, J. A.; NUNES-SILVA, P.; FRANCOY, T. M.; SARAIVA, A. M.; CARVELL, C. FIT Count Brasil: monitoramento de visitantes florais por contagem. Santo André, SP: Universidade Federal do ABC, 2022. 90 p. (Ciência cidadã, v. 7).

Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital.

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10.Imagem marcado/desmarcadoALMEIDA, J. R. G. da S.; SOUZA, A. V. de; SANTOS, U. S. dos; SOUZA, M. D. de; BISPO, L. dos P.; TURATTI, Z. C. C.; LOPES, N. P. Chemical composition of essential oils from Croton conduplicatus (Euphorbiaceae) in two different seasons. Journal of Essential Oil Bearing Plants, v. 17, n. 6, p. 1137-1145, 2014.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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11.Imagem marcado/desmarcadoALMEIDA, J. R. G. da S.; SOUZA, A. V. de; OLIVEIRA, A. P. de; SANTOS, U. S. dos; SOUZA, M. D. de; BISPO, L. dos P.; TURATTI, I. C. C.; LOPES, N. P. Chemical composition of essential oils from the stem barks of Croton conduplicatus (Euphorbiaceae) native to the Caatinga Biome. African Journal of Pharmacy and Pharmacology, v. 9, n. 4, p. 98-101, jan. 2015.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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12.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, A. V. de; BRITTO, D. de; SANTOS, U. S. dos; BISPO, L. dos P.; TURATTI, T. C. C.; LOPES, N. P.; OLIVEIRA, A, P. de; ALMEIDA, J. R. G. da S. Influence of season, drying temperature and extraction time on the yield and chemical composition of marmeleiro (Croton sonderianus) essential oil. Journal of Essential Oil Research, v. 29, n. 1, p. 76-84, 2017.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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13.Imagem marcado/desmarcadoOLIVEIRA JÚNIOR, R. G. de; FERRAZ, C. A. A.; SILVA, J. C.; OLIVEIRA, A. P. de; DINIZ, T. C.; SILVA, M. G. e; QUINTANS JÚNIOR, L. J.; SOUZA, A. V. de; SANTOS, U. S. dos; TURATTI, I. C. C.; LOPES, N. P.; LORENZO, V. P.; ALMEIDA, J. R. G. da S. Antinociceptive effect of the essential oil from Croton conduplicatus Kunth (Euphorbiaceae). Molecules, v. 22, n. 6, p. 1-14, may. 2017.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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14.Imagem marcado/desmarcadoSOARES, F. M.; PIRES, L. F.; GARCIA, M. C.; CORADIN, L.; GHILARDI-LOPES, N. P.; SILVA, R. R.; CARVALHO, A. M. de; GAVAI, A.; BOUZEMBRAK, Y.; MACULAN, B. C. M. dos S.; KOFFLER, S.; MONTEDO, U. B.; DRUCKER, D. P.; SANTIAGO, R.; CARVALHO, M. C. P. de; LIMA, A. C. da S.; GABRIEL, H. D. E.; FRANÇA, S. G. M. de; ALMEIDA, K. R. de; SANTOS, B. J. dos; SARAIVA, A. M. Citizen science data on urban forageable plants: a case study in Brazil. Gigabyte, v. 2024, p. 1-16, Feb. 2024.

Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital.

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15.Imagem marcado/desmarcadoSOARES, F. M.; PIRES, L. F.; GARCIA, M. C.; BOUZEMBRAK, Y.; CORADIN, L.; GHILARDI-LOPES, N. P.; SILVA, R. R.; CARVALHO, A. M. de; MACULAN, B. C. M. dos S.; KOFFLER, S.; MONTEDO, U. B.; DRUCKER, D. P.; SANTIAGO, R.; GAVAI, A.; CARVALHO, M. C. P. de; LIMA, A. C. da S.; GABRIEL, H. D. E.; FRANÇA, S. G. M. de; ALMEIDA, K. R. de; SANTOS, B. J. dos; SARAIVA, A. M. Leveraging citizen science for monitoring urban forageable plants. GigaScience, v. 13, n. 1, giae007, 2024

Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital.

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16.Imagem marcado/desmarcadoSOARES, F. M.; PIRES, L. F.; GARCIA, M. C.; CARVALHO, A. M. de; KOFFLER, S.; GHILARDI-LOPES, N. P.; SILVA, R. R.; MACULAN, B. C. M. dos S.; BERTOLINI, A. M.; RIGOTE, G.; CORADIN, L.; MONTEDO, U.; DRUCKER, D. P.; SANTIAGO, R.; CARVALHO, M. C. P. de; LIMA, A. C. da S.; ALMEIDA, K. R. de; FRANÇA, S. G. M. de; GABRIEL, H. D. E.; SANTOS, B. J. dos; SARAIVA, A. M. Optimizing the monitoring of urban fruit-bearing flora with citizen science: an overview of the pomar urbano initiative. Biodiversity Information Science and Standards, v. 7, e112009, 2023. Presented at TDWG 2023.

Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital.

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17.Imagem marcado/desmarcadoZUFFA, S.; SCHMID, R.; BAUERMEISTER, A.; GOMES, P. W. P.; CARABALLO-RODRIGUEZ, A. M.; EL ABIEAD, Y.; ARON, A. T.; GENTRY, E. C.; ZEMLIN, J.; MEEHAN, M. J.; AVALON, N. E.; CICHEWICZ, R. H.; BUZUN, E.; CARRILLO TERRAZAS, M.; HSU, C. Y.; OLES, R.; AYALA, A. V.; ZHAO, J.; CHU, H.; KUIJPERS, M. C. M.; JACKREL, S. L.; TUGIZIMANA, F.; NEPHALI, L. P.; DUBERY, I. A.; MADALA, N. E.; MOREIRA, E. A.; COSTA-LOTUFO, L. V.; LOPES, N. P.; REZENDE-TEIXEIRA, P.; JIMENEZ, P. C.; RIMAL, B.; PATTERSON, A. D.; TRAXLER, M. F.; PESSOTTI, R. de C.; ALVARADO-VILLALOBOS, D.; TAMAYO-CASTILLO, G.; CHAVERRI, P.; ESCUDERO-LEYVA, E.; QUIROS-GUERRERO, L. M.; BORY, A. J.; JOUBERT, J.; RUTZ, A.; WOLFENDER, J. L.; ALLARD, P. M.; SICHERT, A.; PONTRELLI, S.; PULLMAN, B. S.; BANDEIRA, N.; GERWICK, W. H.; GINDRO, K.; MASSANA-CODINA, J.; WAGNER, B. C.; FORCHHAMMER, K.; PETRAS, D.; AIOSA, N.; GARG, N.; LIEBEKE, M.; BOURCEAU, P.; KANG, K. B.; GADHAVI, H.; CARVALHO, L. P. S. de; SANTOS, M. S. dos; PÉREZ-LORENTE, A. I.; MOLINA-SANTIAGO, C.; ROMERO, D.; FRANKE, R.; BRÖNSTRUP, M.; PONCE DE LEÓN, A. V.; POPE, P. B.; LA ROSA, S. L.; LA BARBERA, G.; ROAGER, H. M.; LAURSEN, M. F.; HAMMERLE, F.; SIEWERT, B.; PEINTNER, U.; LICONA-CASSANI, C.; RODRIGUEZ-ORDUÑA, L.; RAMPLER, E.; HILDEBRAND, F.; KOELLENSPERGER, G.; SCHOENY, H.; HOHENWALLNER, K.; PANZENBOECK, L.; GREGOR, R.; O'NEILL, E. C.; ROXBOROUGH, E. T.; ODOI, J.; BALE, N. J.; DING, S.; DAMSTÉ, J. S. S.; GUAN, X. L.; CUI, J. J.; JU, K. S.; SILVA, D. B.; SILVA, F. M. R.; SILVA, G. F. da; KOOLEN, H. H. F.; GRUNDMANN, C.; CLEMENT, J. A.; MOHIMANI, H.; BRODERS, K.; McPHAIL, K. L.; OBER-SINGLETON, S. E.; RATH, C. M.; McDONALD, D.; KNIGHT, R.; WANG, M.; DORRESTEIN, P. C. MicrobeMASST: a taxonomically informed mass spectrometry search tool for microbial metabolomics data. Nature Microbiology, v. 9, p. 336-345, Feb. 2024.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental.

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Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Ocidental.
Data corrente:  14/02/2006
Data da última atualização:  06/01/2015
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  Internacional - B
Autoria:  CHIPPARI-GOMES, A. R.; GOMES, L. C.; LOPES, N. P.; VAL. A. L.; ALMEIDA-VAL, V. M. F.
Afiliação:  INPA; Embrapa Amazônia Ocidental.
Título:  Metabolic adjustments in two Amazonian cichlids exposed to hypoxia and anoxia.
Ano de publicação:  2005
Fonte/Imprenta:  Comparative Biochemistry and Physiology Part B: Biochemistry and Molecular Biology, v. 141, n. 3, p. 347-355, jul. 2005.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The effects of graded hypoxia on the physiological and biochemical responses were examined in two closely related species of cichlids of the Amazon: Astronotus crassipinnis and Symphysodon aequifasciatus. Ten fish of each species were exposed to graded hypoxia for 8 h in seven oxygen concentrations (5.92, 3.15, 1.54, 0.79, 0.60, 0.34, and 0.06 mg O2 L- 1), with the aim to evaluate hypoxia tolerance and metabolic adjustments, where plasma glucose and lactate levels, hepatic and muscle glycogen contents, and maximum enzyme activities (PK, LDH, MDH and CS) in skeletal and cardiac muscles were measured. Another experimental set was done to quantify oxygen consumption (MO2) and opercular movements in two oxygen concentrations. Hypoxia tolerance differed between the two species. Astronotus crassipinnis was able to tolerate anoxia for 178 min while S. aequifasciatus was able to withstand 222 min exposure in deep hypoxia (0.75 mg O2 L- 1). Suppressed MO2 was observed during exposure to 0.34 (A. crassipinnis) and 0.79 mg O2 L- 1 (S. aequifasciatus), while opercular movements increased in both species exposed to hypoxia. Higher levels of muscle and liver glycogen and larger hypoxia-induced increases in plasma glucose and lactate were observed in A. crassipinnis, which showed a higher degree of hypoxia tolerance. Changes in enzyme levels were tissue-specific and differed between species suggesting differential abilities in down-regulating oxidative pathways and increasing anaerobic met... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Astronotus crassipinnis; Hipoxia; Tolerância.
Thesagro:  Peixe.
Thesaurus NAL:  Amazonia; Symphysodon aequifasciatus.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/114834/1/1-s2.0-S1096495905000850-main.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Ocidental (CPAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAA13780 - 1UPCAP - PPS8422S8422
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