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Registros recuperados : 11 | |
2. | | FERRAZ, P. F. P.; YANAGI JUNIOR, T.; LIMA, R. R. de; FERRAZ, G. A. e S.; XIN, H. Performance of chicks subjected to thermal challenge. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 52, n. 2, p. 113-120, fev. 2017. Título em português: Desempenho de pintinhos submetidos a estresse térmico. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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4. | | OLIVEIRA, G. M. V.; MELLO, J. M. de; LIMA, R. R. de; SCOLFORO, J. R. S.; OLIVEIRA, A. D. de. Tamanho e forma de parcelas experimentais para Eremanthus erythropappus. Cerne, Lavras, v. 17, n. 3, p. 327-338, jul./set. 2011. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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5. | | CECCHIN, D.; CAMPOS, A. T.; PIRES, M. de F. A.; LIMA, R. R. de; YANAGI JUNIOR, T.; SOUZA, M. C. M. Avaliação de diferentes materiais para recobrimento de camas em baias de galpão modelo free-stall. Revista Brasileira de Engenharia Agrícola e Ambiental, v. 18, n. 1, p. 109-115, 2014. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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6. | | SILVA, F. da; SANTOS, R. H. S.; ANDRADE, N. J. de; BARBOSA, L. C. A.; CASALI, V. W. D.; LIMA, R. R. de; PASSARINHO, R. V. de M. Basil conservation affected by cropping season, harvest time and storage period. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 40, n. 4, p. 323-328, abr. 2005 Título em português: Armazenamento e conservação de manjericão após diferentes épocas e horários de colheita. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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7. | | FIGUEIRA, L. M.; ALVES, N. G.; SOUZA-FABJAN, J. M. G.; VERGANI, G. B.; OLIVEIRA, M. E. F.; LIMA, R. R. de; FONSECA, J. F. da. Ultrasonographic cervical evaluation: A tool to select ewes for non-surgical embryo recovery. Reproduction in Domestic Animals, v. 55, n. 11, p. 1638-1645, Nov. 2020. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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8. | | PIRES, M. de F. A.; CECCHIN, D.; CAMPOS, A. T.; SOUSA, F. A.; LIMA, R. R. DE; YANAGI JR. T.; SOUZA, M. C. M.; FERREIRA, S. A. Variação circadiana no comportamento de vacas da raça holandesa confinadas em um galpão tipo free-stall. In: CONGRESSO NORDESTINO DE PRODUÇÃO ANIMAL, 7.; SIMPÓSIO NORDESTINO DE ALIMENTAÇÃO DE RUMINANTES, 13., 2012, Maceió. Anais... Maceió: Sociedade Nordestina de Produção Animal, 2012. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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9. | | FIGUEIRA, L. M.; ALVES, N. G.; MAIA, A. L. R. e S.; SOUZA-FABJAN, J. M. de; BATISTA, R. I. T. P.; MORAIS, M. C. da C.; LIMA, R. R. de; OLIVEIRA, M. E. F.; FONSECA, J. F. da. Embryo yield and quality are associated with progestogen treatment during superovulation protocol in lactating Lacaune ewes. Theriogenology, v. 155, p. 132-138, Oct. 2020. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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10. | | JUNQUEIRA, F. B.; ALVES, N. G.; ASCARI, I. J.; SILVA, D. R.; CAMPOS, J. P. A.; FARIA, L. R.; LIMA, R. R. de; SOUZA, J. C.; PAULA, F. A. P.; FONSECA, J. F. da. Restricted intake and lipid inclusion: effects on ovarian follicular development in Santa Inês ewe lambs. Animal Reproduction, v. 13, n. 3, p. 522, Jul./Sept. 2016. Proceedings of the 30th Annual Meeting of the Brazilian Embryo Technology Society (SBTE); Foz do Iguaçu, PR, Brazil, August 25th to 27th, 2016, and 32nd Meeting of the European Embryo Transfer Association (AETE); Barcelona, Spain,... Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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11. | | ALVES, N. G.; JUNQUEIRA, F. B.; ASCARI, I. J.; SOUZA, J. C.; CAMPOS, J. P. A.; FARIA, L. R.; SILVA, D. R.; PAULA, F. A. P.; LIMA, R. R. de; FONSECA, J. F. da. Restricted intake and lipid inclusion in Santa Inês ewe lambs diet: age, weight and progesterone concentration at first ovulation. Animal Reproduction, v. 13, n. 3, p. 521, Jul./Sept. 2016. Proceedings of the 30th Annual Meeting of the Brazilian Embryo Technology Society (SBTE); Foz do Iguaçu, PR, Brazil, August 25th to 27th, 2016, and 32nd Meeting of the European Embryo Transfer Association (AETE); Barcelona, Spain,... Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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Registros recuperados : 11 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
11/05/2005 |
Data da última atualização: |
16/08/2018 |
Autoria: |
SILVA, F. da; SANTOS, R. H. S.; ANDRADE, N. J. de; BARBOSA, L. C. A.; CASALI, V. W. D.; LIMA, R. R. de; PASSARINHO, R. V. de M. |
Afiliação: |
Franceli da Silva, Universidade Federal de Viçosa - UFV/Departamento de Fitotecnia; Ricardo Henrique Silva Santos, Universidade Federal de Viçosa - UFV/Departamento de Fitotecnia; Nélio José de Andrade, Universidade Federal de Viçosa - UFV/Departamento de Fitotecnia; Luiz Cláudio Almeida Barbosa, Universidade Federal de Viçosa - UFV/Departamento de Fitotecnia; Vicente Wagner Dias Casali, Universidade Federal de Viçosa - UFV/Departamento de Fitotecnia; Renato Ribeiro de Lima, Universidade Federal de Viçosa - UFV/Departamento de Fitotecnia; RicardoVaz de Melo Passarinho, Universidade Federal de Viçosa - UFV/Departamento de Fitotecnia. |
Título: |
Basil conservation affected by cropping season, harvest time and storage period. |
Ano de publicação: |
2005 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 40, n. 4, p. 323-328, abr. 2005 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Título em português: Armazenamento e conservação de manjericão após diferentes épocas e horários de colheita. |
Conteúdo: |
Fresh basil (Ocimum basilicum L.) is used in food, phytotherapic industry, and in traditional therapeutic, due to its essential oil content and composition. Nevertheless basil can not be kept for long periods after harvest and its quality can be reduced. This work aimed to assess the influence of the season and harvest time in the postharvest conservation of basil stored for different periods. Basil was harvested at 8 am and 4 pm both in August/1999 and January/2000. Cuttings were conditioned in PVC packages and stored for 3, 6, and 9 days. During storage, chlorophyll content, essential oil content and composition were determined as well as microbiological analyses were carried out. Harvest season and the days of storage influenced the final content of essential oil. There was a linear decrease in the content of essential oil, in the chlorophyll content and in the number of mold and yeast colonies during storage. There was no effect of cropping season or harvest hour on essential oil composition, but the eugenol and linalool content increased during storage. Coliforms were under 0.3 MPN g-1 and the number of Staphylococcus aureus was under 1.0x102 UFC g-1. |
Palavras-Chave: |
bactérias; fungos; linalol; mold; yeast. |
Thesagro: |
Clorofila; Ocimum Basilicum. |
Thesaurus NAL: |
chlorophyll; eugenol; linalool. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/107894/1/Basil.pdf
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Marc: |
LEADER 02153naa a2200325 a 4500 001 1113955 005 2018-08-16 008 2005 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSILVA, F. da 245 $aBasil conservation affected by cropping season, harvest time and storage period. 260 $c2005 500 $aTítulo em português: Armazenamento e conservação de manjericão após diferentes épocas e horários de colheita. 520 $aFresh basil (Ocimum basilicum L.) is used in food, phytotherapic industry, and in traditional therapeutic, due to its essential oil content and composition. Nevertheless basil can not be kept for long periods after harvest and its quality can be reduced. This work aimed to assess the influence of the season and harvest time in the postharvest conservation of basil stored for different periods. Basil was harvested at 8 am and 4 pm both in August/1999 and January/2000. Cuttings were conditioned in PVC packages and stored for 3, 6, and 9 days. During storage, chlorophyll content, essential oil content and composition were determined as well as microbiological analyses were carried out. Harvest season and the days of storage influenced the final content of essential oil. There was a linear decrease in the content of essential oil, in the chlorophyll content and in the number of mold and yeast colonies during storage. There was no effect of cropping season or harvest hour on essential oil composition, but the eugenol and linalool content increased during storage. Coliforms were under 0.3 MPN g-1 and the number of Staphylococcus aureus was under 1.0x102 UFC g-1. 650 $achlorophyll 650 $aeugenol 650 $alinalool 650 $aClorofila 650 $aOcimum Basilicum 653 $abactérias 653 $afungos 653 $alinalol 653 $amold 653 $ayeast 700 1 $aSANTOS, R. H. S. 700 1 $aANDRADE, N. J. de 700 1 $aBARBOSA, L. C. A. 700 1 $aCASALI, V. W. D. 700 1 $aLIMA, R. R. de 700 1 $aPASSARINHO, R. V. de M. 773 $tPesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF$gv. 40, n. 4, p. 323-328, abr. 2005
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