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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Clima Temperado; Embrapa Meio Ambiente; Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.
Data corrente:  02/09/2010
Data da última atualização:  14/09/2011
Autoria:  BURNS, R. (ed.).
Título:  Plant pathology: techniques and protocols.
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  New York, N.Y. : Humana; [London : Springer, distributor], c2009.
Páginas:  321 p.
Descrição Física:  ill.
Série:  (Springer protocols. Methods in molecular biology, 508).
ISBN:  9781588297990
Idioma:  Inglês
Notas:  Includes bibliographical references and index.
Conteúdo:  Immunocapture-PCR for plant virus detection / Vincent Mulholland -- Multiplex polymerase chain reaction (PCR) and real-time multiplex PCR for the simultaneous detection of plant viruses / V. Pallas, ... [et al.] -- Fluorescent-based techniques for viral detection, quantification, and characterization / Mathieu Rolland, Agne?s Delaunay, and Emmanuel Jacquot -- Analysis of population structures of viral isolates using single-strand conformation polymorphism method / Agnes Delaunay, Mathieu Rolland, and Emmanuel Jacquot -- Direct detection of plant viruses in potato tubers using real-time PCR Neil Boonham, ... [et al.] -- Accelerated soil bait assay for the detection of potato mop top virus in agricultural soil / Triona Davey -- Detection of phytoplasmas of temperate fruit trees / Margit Laimer -- PCR detection of potato cyst nematode / Alex Reid -- Potato cultivar genome analysis / Alex Reid, ... [et al.] -- Barley variety identification using SSRs / Cathy Southworth.
Palavras-Chave:  Laboratory Manuals; Plant diseases; Plant viruse.
Thesagro:  Análise de laboratório; Biologia molecular; Doença de planta; Virose vegetal.
Thesaurus Nal:  molecular biology; Plant diseases and disorders; plant pathology.
Categoria do assunto:  --
H Saúde e Patologia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio Ambiente (CNPMA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CENARGEN32742 - 1ADDLV - PP632.3B967p2010.078
CNPMA10507 - 1ADCLV - PP632.3B937p2011.00464
CPACT15567 - 1ADCLV - PP632.3B937p2012.05125
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Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  11/05/2005
Data da última atualização:  16/08/2018
Autoria:  SILVA, F. da; SANTOS, R. H. S.; ANDRADE, N. J. de; BARBOSA, L. C. A.; CASALI, V. W. D.; LIMA, R. R. de; PASSARINHO, R. V. de M.
Afiliação:  Franceli da Silva, Universidade Federal de Viçosa - UFV/Departamento de Fitotecnia; Ricardo Henrique Silva Santos, Universidade Federal de Viçosa - UFV/Departamento de Fitotecnia; Nélio José de Andrade, Universidade Federal de Viçosa - UFV/Departamento de Fitotecnia; Luiz Cláudio Almeida Barbosa, Universidade Federal de Viçosa - UFV/Departamento de Fitotecnia; Vicente Wagner Dias Casali, Universidade Federal de Viçosa - UFV/Departamento de Fitotecnia; Renato Ribeiro de Lima, Universidade Federal de Viçosa - UFV/Departamento de Fitotecnia; RicardoVaz de Melo Passarinho, Universidade Federal de Viçosa - UFV/Departamento de Fitotecnia.
Título:  Basil conservation affected by cropping season, harvest time and storage period.
Ano de publicação:  2005
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 40, n. 4, p. 323-328, abr. 2005
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Armazenamento e conservação de manjericão após diferentes épocas e horários de colheita.
Conteúdo:  Fresh basil (Ocimum basilicum L.) is used in food, phytotherapic industry, and in traditional therapeutic, due to its essential oil content and composition. Nevertheless basil can not be kept for long periods after harvest and its quality can be reduced. This work aimed to assess the influence of the season and harvest time in the postharvest conservation of basil stored for different periods. Basil was harvested at 8 am and 4 pm both in August/1999 and January/2000. Cuttings were conditioned in PVC packages and stored for 3, 6, and 9 days. During storage, chlorophyll content, essential oil content and composition were determined as well as microbiological analyses were carried out. Harvest season and the days of storage influenced the final content of essential oil. There was a linear decrease in the content of essential oil, in the chlorophyll content and in the number of mold and yeast colonies during storage. There was no effect of cropping season or harvest hour on essential oil composition, but the eugenol and linalool content increased during storage. Coliforms were under 0.3 MPN g-1 and the number of Staphylococcus aureus was under 1.0x102 UFC g-1.
Palavras-Chave:  bactérias; fungos; linalol; mold; yeast.
Thesagro:  Clorofila; Ocimum Basilicum.
Thesaurus NAL:  chlorophyll; eugenol; linalool.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/107894/1/Basil.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE30613 - 1UPEAP - PP630.72081P474
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