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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
03/07/2019 |
Data da última atualização: |
21/10/2019 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
FOGACA, F. H. dos S.; ALVES, R.; BARBOSA, V.; MAULVAULT, A. L.; ANACLETO, P.; CAMACHO, C.; BANDARRA, N.; MARQUES, A. |
Afiliação: |
FABIOLA HELENA DOS SANTOS FOGACA, CTAA; Ricardo Alves; Vera Barbosa; Ana Luísa Maulvault; Patricia Anacleto; Carolina Camacho; Narcisa Bandarra; António Marques. |
Título: |
Bioaccessibility of metals in seafood: risk to human health. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON FOOD DIGESTION, 6., 2019, Granada. Proceedings... Granada: INFOGEST, 2019. p. 179. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Poster 378/110. 2 a 4 de abril de 2019. |
Conteúdo: |
Despite its well known nutritional attributes, seafood consumption can potentially represent human health hazards, as these species can often accumulate toxic elements namely as mercury, cadmium, lead and arsenic. In toxicological studies, the overall concentration of metals determined does not always reflect the amount that becomes available for absorption at the human intestinal epithelium during the digestive process, also defined as bioaccessibility. The inclusion of bioaccessibility in risk/benefit assessment provides more realistic estimates of metals ingestion through seafood consumption. |
Palavras-Chave: |
Target Hazard Quotient. |
Thesagro: |
Alimento; Consumo Alimentar; Digestão. |
Thesaurus Nal: |
Food consumption; In vitro digestion. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/199128/1/poster-378-110-p134-ctaa-icfd-granada.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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Biblioteca |
ID |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Solos. |
Data corrente: |
16/01/2017 |
Data da última atualização: |
22/02/2017 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
FIDALGO, E.; PRADO, R. B.; TURETTA, A. P. D.; SCHULER, A. E.; MARTINS, A. L. da S.; MACARIO, C. G. do N.; PEDREIRA, B. da C. C. G.; MONTEIRO, J. M. G.; DIEDERICHSEN, A.; GUIMARÃES, J. L. B.; CLEMENTE, E. de P.; OLIVEIRA, A. P. de; MOURA, M. F.; LIMA, R. A. de. |
Afiliação: |
ELAINE CRISTINA CARDOSO FIDALGO, CNPS; RACHEL BARDY PRADO, CNPS; ANA PAULA DIAS TURETTA, CNPS; AZENETH EUFRAUSINO SCHULER, CNPS; ALBA LEONOR DA SILVA MARTINS, CNPS; CARLA GEOVANA DO NASCIMENTO MACARIO, CNPTIA; BERNADETE DA CONCEICAO C G PEDREIRA, CNPS; JOYCE MARIA GUIMARAES MONTEIRO, CNPS; ANITA DIEDERICHSEN; JOÃO LUIS BITTENCOURT GUIMARÃES, AQUAFLORA; ELIANE DE PAULA CLEMENTE ALMEIDA, CNPS; ALINE PACOBAHYBA DE OLIVEIRA, CNPS; MARIA FERNANDA MOURA, CNPTIA; RICARDO ARCANJO DE LIMA, CNPS. |
Título: |
Knowledge and information to support payment for water environmental services in Brazil. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
In: LATIN AMERICAN ECOSYSTEM SERVICES PARTNERSHIP CONFERENCE, 1., 2016, Cali. Healthy ecosystems for resilient societies: book of abstracts. Wageningen: Ecosystem Services Partnership, 2016. |
Idioma: |
Inglês |
Palavras-Chave: |
Acompanhamento; Áreas prioritárias; Indicadores; Manual; Suporte à decisão. |
Categoria do assunto: |
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/153330/1/2016-136.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Solos (CNPS) |
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