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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Ocidental.
Data corrente:  24/11/2009
Data da última atualização:  15/05/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica
Autoria:  CHAVES, F. C. M.; SILVA, A. L. da; LAMEIRA, R. das C.; BIZZO, H. R.; SOUZA, A. M. de.
Afiliação:  FRANCISCO CELIO MAIA CHAVES, CPAA; Antonia L. da Silva, Ufam; Rafaely das C. Lameira, Ufam; Humberto R. Bizzo, CTAA; Andressa M. de Souza, CTAA.
Título:  Biomassa, teor e composição química do óleo essencial de pimenta-de-macaco, em função de espaçamentos e épocas de corte, Manaus - AM.
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE ÓLEOS ESSENCIAIS, 5., 2009, Rio de Janeiro. Anais... Rio de Janeiro: Instituto Militar de Engenharia, 2009. 1 CD-ROM.
Idioma:  Português
Conteúdo:  O objetivo deste estudo foi verificar a produção de biomassa, teor e composição do óleo essencial desta espécie, cultivada em diferentes espaçamentos e épocas de corte, nas condições de Manaus - AM.
Palavras-Chave:  Amazonas; Arranjo espacial; Brasil; Cultivo; Dilapiol; Manaus; Pimenta-de-macaco; Sazonalidade.
Thesagro:  Óleo Essencial.
Thesaurus Nal:  Piper aduncum.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/176907/1/S8657.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Ocidental (CPAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAA22211 - 1UPCAA - PPS8657S8657
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  20/12/2019
Data da última atualização:  20/12/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  BORGES, R. M. E.; LIMA, M. A. C. de; MELO, N. F. de.
Afiliação:  RITA MERCIA ESTIGARRIBIA B FAUSTINO, CPATSA; MARIA AUXILIADORA COELHO DE LIMA, CPATSA; NATONIEL FRANKLIN DE MELO, CPATSA.
Título:  Correlations between fruit yield and sensory and nutritional quality of pumpkin (Cucurbita moschata Duch.)
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Australian Journal of Crop Science, v. 13, n. 10, p. 1676-1682, 2019.
DOI:  10.21475/ajcs.19.13.10.p1914
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Traits related to fruit yield and physical and chemical fruit quality are being evaluated by Embrapa pumpkin breeding program. Path and Pearson's correlation analysis are necessary to allow the knowledge of the relation between the variables of interest for this program. The objective of the present study was to determine the genetic correlations between yield- and sensorial and nutritional quality attributes-associated variables in pumpkin progenies to support the selection process. Twelve genotypes were evaluated for 10 yield-related traits, and 8 sensory and nutritional quality traits of fruit, including the commercial cultivar Jacarezinho. A path analysis considered the fruit weight (FrW) was as basic variable and the others as explanatory. The FrW had 98% of its total variation available in a function of the explanatory variables. The highest variations were observed in the fruit-shape related traits. In addition, the variables internal median cavity diameter (IDmed), equatorial pulp thickness (EPT), apical pulp thickness (APT), and smallest fruit diameter (Dsm) are indicated for a direct selection of progenies targeting a higher FrW. The correlation analysis highlighted that color-related variables have the possibility of indirect selection aiming to increase total carotenoid content (TCC) and ?-carotene content (?-car). The evaluated progenies showed notable soluble solids content (SSC), TCC and ?-car contents compared to the commercial cultivar. Furthermore, the cont... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Atributos de qualidade; Carotenóides totais.
Thesagro:  Abóbora; Cucurbitaceae; Genótipo; Melhoramento Genético Vegetal.
Thesaurus NAL:  Cucurbita; Plant breeding; Pumpkins.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/207609/1/Correlations-between-fruit-yield-and-sensory-and-nutritional.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA58953 - 1UPCAP - DD
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