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Registros recuperados : 61 | |
28. | | MOSCA, J. L.; PIZA, I. M. T.; LIMA, G. P. P. Marcadores bioquimicos de maturacao em pos-colheita de tres variedades de melao. Horticultura Brasileira, Brasília, DF, v. 19, n. 2, jul. 2001. 1 CD-ROM. Suplemento. Trabalho apresentado no 41. Congresso Brasileiro de Olericultura, 2001. Também publicado em: Horticultura Brasileira, Brasília, DF, v. 19, n. 2, p. 236, jul. 2001. Resumo. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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29. | | NASCIMENTO, W. M.; LIMA, G. P.; CARMONA, R.; SILVA, P. P.; FREITAS, R. A. Influence of amount and arrangement of pollinated flowers on squash hybrid seed production. Acta Horticulturae, v. 1151, p. 189-193, Mar. 2017. Proceedings of the V International Symposium on Cucurbits, Cartagena, Mar. 2017. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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32. | | VITTI, D. C. C.; KLUGE, R. A.; JACOMINO, A. P.; LIMA, G. P. P. Tratamento térmico para controle da lanosidade em pêssegos 'Dourado-2' refrigerados. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 42, n. 12, p. 1705-1713, dez. 2007 Título em inglês: Heat treatment to alleviation of woolliness of cold stored 'Dourado-2' peach. Biblioteca(s): Embrapa Algodão; Embrapa Unidades Centrais. |
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34. | | SILVA, P. P.; FREITAS, R. A. de; LIMA, G. P.; NASCIMENTO, W. M. Seed size, physiological quality and brassica transplant development. Acta Horticulturae, v. 1204, p. 223-227, June 2018. Edição do Proceedings of VII International Symposium on Seed, Transplant and Stand Establishment of Horticultural Crops, Pretoria. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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35. | | FRANCISCO, A. A.; TAVARES, A. R.; KANASHIRO, S.; RAMOS, P. R. R.; LIMA, G. P. P. Reguladores e teores endógenos de poliaminas durante o desenvolvimento de taro cultivado in vitro. Ciência Rural, Santa Maria, v. 38, n. 5, p. 1251-1257, ago. 2008. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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38. | | LIMA, G. P. P.; FERNANDES, A. A. H.; CATANEO, A. C.; CEREDA, M. P.; BRASIL, O. G. Alteracoes na atividade da peroxidase e nos teores de carboidratos em mandioca cultivada in vitro sob estresse salino Sao Pedro, SP: Centro de Raizes Tropicais/UNESP/SBM, 1996. 1p. In: CONGRESSO LATINO AMERICANO DE RAIZES TROPICAIS, 1, E CONGRESSO BRASILEIRO DE MANDIOCA, 9, 1996, Sao Pedro, SP. Programa e Resumos... Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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Registros recuperados : 61 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio-Norte. |
Data corrente: |
28/11/2012 |
Data da última atualização: |
01/06/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
CARVALHO, A. F. U.; SOUSA, N. M. de; FARIAS, D. F.; ROCHA-BEZERRA, L. C. B. da; SILVA, R. M. P. da; VIANA, M. P.; GOUVEIA, S. T.; SAMPAIO, S. S.; SOUSA, M. B. de; LIMA, G. P. G. de; MORAIS, S. M. de; BARROS, C. C.; FREIRE FILHO, F. R. |
Afiliação: |
ANA FONTENELE URANO CARVALHO, UNIVERSIDADE FEDERAL DO CEARÁ; NATHANNA MATEUS DE SOUSA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO CEARÁ; DAVI FELIPE FARIAS, UNIVERSIDADE FEDERAL DO CEARÁ; LADY CLARISSA BRITO DA ROCHA-BEZERRA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO CEARÁ; RENATA MARIA PEREIRA DA SILVA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO CEARÁ; MARTÔNIO PONTE VIANA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO CEARÁ; SANDRO THOMAZ GOUVEIA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO CEARÁ; SILVANA SAKER SAMPAIO, UNIVERSIDADE FEDERAL DO CEARÁ; MARCIA BARBOSA DE SOUSA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO CEARÁ; GLAUBER PACELLI GOMES DE LIMA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO CEARÁ; SELENE MAIA DE MORAIS, UNIVERSIDADE FEDERAL DO CEARÁ; CAROLINE COSTA BARROS, UNIVERSIDADE FEDERAL DO CEARÁ; FRANCISCO RODRIGUES FREIRE FILHO, CPAMN. |
Título: |
Nutritional ranking of 30 Brazilian genotypes of cowpeas including determination of antioxidant capacity and vitamins. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Food Composition and Analysis, v. 26, p. 81-88, 2012. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This study aimed to establish a nutritional ranking of 30 genotypes of cowpea (Vigna unguiculata L. Walp). The results showed the proximate composition varies among genotypes in protein (20?30%) and dietary fiber contents (20?35%), in protease inhibitors (2?4 UI/mg protein), lectin (40,000?640,000 UH/kg meal) and essential amino acid levels, in vitro protein digestibility (30?40%) and in the apparent concentration of expressed proteins. The antioxidant capacity varied from EC50 of 9.54?38.7 mg seed extract/mL DPPH and the highest values detected for alpha- and delta-tocopherol were 0.38 mg/g and 1.88 mg/g, respectively. The analysis of a nutritional quality index based on the weighted average content of total protein, dietary fiber, iron, zinc, protease inhibitors and lectins allowed ranking genotypes. In descending order the 5 best genotypes were: BRS-Cauamé> BRS-Tumucumaque> Canapuzinho> BRS-Potengi> BRS-Urubuquara. |
Palavras-Chave: |
Caupi; Melhoramento genético. |
Thesagro: |
Biodiversidade; Proteína; Vigna Unguiculata. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/70957/1/NutritionalRankingCowpeasFreireFilho.pdf
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Marc: |
LEADER 01911naa a2200325 a 4500 001 1940712 005 2022-06-01 008 2012 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aCARVALHO, A. F. U. 245 $aNutritional ranking of 30 Brazilian genotypes of cowpeas including determination of antioxidant capacity and vitamins. 260 $c2012 520 $aThis study aimed to establish a nutritional ranking of 30 genotypes of cowpea (Vigna unguiculata L. Walp). The results showed the proximate composition varies among genotypes in protein (20?30%) and dietary fiber contents (20?35%), in protease inhibitors (2?4 UI/mg protein), lectin (40,000?640,000 UH/kg meal) and essential amino acid levels, in vitro protein digestibility (30?40%) and in the apparent concentration of expressed proteins. The antioxidant capacity varied from EC50 of 9.54?38.7 mg seed extract/mL DPPH and the highest values detected for alpha- and delta-tocopherol were 0.38 mg/g and 1.88 mg/g, respectively. The analysis of a nutritional quality index based on the weighted average content of total protein, dietary fiber, iron, zinc, protease inhibitors and lectins allowed ranking genotypes. In descending order the 5 best genotypes were: BRS-Cauamé> BRS-Tumucumaque> Canapuzinho> BRS-Potengi> BRS-Urubuquara. 650 $aBiodiversidade 650 $aProteína 650 $aVigna Unguiculata 653 $aCaupi 653 $aMelhoramento genético 700 1 $aSOUSA, N. M. de 700 1 $aFARIAS, D. F. 700 1 $aROCHA-BEZERRA, L. C. B. da 700 1 $aSILVA, R. M. P. da 700 1 $aVIANA, M. P. 700 1 $aGOUVEIA, S. T. 700 1 $aSAMPAIO, S. S. 700 1 $aSOUSA, M. B. de 700 1 $aLIMA, G. P. G. de 700 1 $aMORAIS, S. M. de 700 1 $aBARROS, C. C. 700 1 $aFREIRE FILHO, F. R. 773 $tJournal of Food Composition and Analysis$gv. 26, p. 81-88, 2012.
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Registro original: |
Embrapa Meio-Norte (CPAMN) |
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