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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
25/08/2004 |
Data da última atualização: |
04/10/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
MEDEIROS, A. A.; AMORIM, J. R. A.; SILVA, D. J.; DANTAS, J. A.; GUERRA, A. G. |
Afiliação: |
DAVI JOSE SILVA, CPATSA. |
Título: |
Mineral composition of leaves and fruits of irrigated mango trees in Rio Grande do Norte State, Brazil. |
Ano de publicação: |
2004 |
Fonte/Imprenta: |
Acta Horticulturae, Leuven, n. 645, p. 403-408, feb. 2004. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Edição do Proceedings of the Seventh International Mango Symposium, Recife, Sep. 2002. |
Conteúdo: |
In order to evaluate mineral concentrations in leaves and fruits of 'Tommy Atkins' mango (Mangifera indica), grown under irrigated eonditions, in three different orehards of Rio Grande do Norte State, Brazil, samples were eollected at four phenological stages: vegetative growth, pre-f1owering, f1owering, and fruit ripening,for leaves, and at fruit ripening for fruits. Soil samples were eolleeted at 0- 20 and 20-40 em depths. Chemieal analyses showed that there were differenees in macroand mieronutrient eoneentrations in leaves among the three orehards studied. Foralmost ali maeronutrients, mainly nitrogen and potassium, the levels deereased with the evolution of plant phenologieal stages. Exeept for potassium, the highest nutrient levels were registered in plants from Mossoroense zone orehard, while the lowestlevels were registered in plants from Oriental Coast orehard. Exeept for iron, micronutrients eoneentrations in leaves varied among the orehards and developmental stages. There was a variation in mineral composition of harvested fruits at ripening stage, being potassium and calcium the nutrients at highest concentrations. |
Palavras-Chave: |
Macronutriente; Micronutriente; Nutrição de planta. |
Thesagro: |
Análise Foliar; Fruto; Manga; Mangifera Indica. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Suínos e Aves. |
Data corrente: |
02/12/2019 |
Data da última atualização: |
02/12/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
FEDDERN, V.; NEIS, A. J. L; DALLA COSTA, F. A.; GRESSLER, V.; DALLA COSTA, O. A.; LIMA, G. J. M. M. de. |
Afiliação: |
VIVIAN FEDDERN, CNPSA; ANA JÚLIA LONGO NEIS, UNC/Concórdia; FILIPE ANTÔNIO DALLA COSTA, UNESP/Jaboticabal; VANESSA GRESSLER, CNPSA; OSMAR ANTONIO DALLA COSTA, CNPSA; GUSTAVO JULIO MELLO M. DE LIMA, CNPSA. |
Título: |
Immunological castration of swine improves performance, cutting yields and leanness. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
In: ENCONTRO NACIONAL, 21.; CONGRESSO LATINO AMERICANO DE ANALISTAS DE ALIMENTOS, 7., 2019, Florianópolis. Cadeia produtiva e segurança alimentar: desafios e estratégias. Florianópolis: LACEN: UFSC, 2019. ENAAL. |
Idioma: |
Inglês |
Palavras-Chave: |
Castração imunológica; Qualidade da carne. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/205951/1/final9079.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Suínos e Aves (CNPSA) |
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