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Registros recuperados : 338 | |
162. | | PADOVAN, M. P.; ALMEIDA, D. L. de; GUERRA, J. G. M.; RIBEIRO, R. de L. D.; NDIAYE, A. Avaliação de cultivares de soja, sob manejo orgânico, para fins da adubação verde e produção de gãos. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasilia, DF, v. 37, n. 12, p. 1705-1710, dez. 2002. Evaluation of soybean cultivars under organic management for green manuring and grain production. Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia. |
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163. | | PADOVAN, M. P.; ALMEIDA, D. L. de; GUERRA, J. G. M.; RIBEIRO, R. de L. D.; NDIAYE, A. Avaliação de cultivares de soja, sob manejo orgânico, para fins de adubação verde e produção de grãos. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 37, n. 12, p. 1705-1710, dez. 2002 Título em inglês: Evaluation of soybean cultivars under organic management for green manuring and grain production. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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164. | | ALVES, S. M. C.; ABBOUD, A. C. de S.; RIBEIRO, R. de L. D.; ALMEIDA, D. L. de. Balanço do nitrogênio e fósforo em solo com cultivo orgânico de hortaliças após a incorporação de biomassa de guandu. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 39, n. 11, p. 1111-1117, novembro 2004 Título em inglês: Nitrogen and phosphorus balance in soil with organic cultivation of legumes after incorporation of pigeonpea biomass. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças; Embrapa Unidades Centrais. |
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169. | | GUERRA, J. G. M.; FONSECA, M. C. C. DA; ALMEIDA, D. L. DE; DE POLLI, H.; FERNANDES, M. S. Conteudo de fosforo na biomassa microbiana de um solo cultivado com Brachiaria decumbens. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIENCIA DO SOLO, 22, Recife, 1989. Programa e resumos... Recife, Sociedade Brasileira de Ciencia do Solo, 1989. p.168., v., p.-, 1989. Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia. |
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170. | | GUERRA, J. G. M.; FONSECA, M. C. C. da; ALMEIDA, D. L. de; DE-POLLI, H.; FERNANDES, M. S. Conteúdo de fósforo da biomassa microbiana de um solo cultivado com Brachiaria decumbens Stapf. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 30, n. 4, p. 543-551, abr. 1995. Título em inglês: Phosphorus content in the soil microbial biomass under Brachiaria decumbens Stapf. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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Registros recuperados : 338 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Arroz e Feijão. Para informações adicionais entre em contato com cnpaf.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
24/06/2014 |
Data da última atualização: |
24/06/2014 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
DI-MEDEIROS, M. C. B.; PASCOAL, A. M.; BATISTA, K. A.; BASSINELLO, P. Z.; LIÃO, L. M.; LELES, M. I. G.; FERNANDES, K. F. |
Afiliação: |
MARIA CAROLINA B. DI-MEDEIROS, UFG; ALINE M. PASCOAL, INSTITUTO FEDERAÇÃO DE EDUCAÇÃO, Goiânia-GO; KARLA A. BATISTA, UFG; PRISCILA ZACZUK BASSINELLO, CNPAF; LUCIANO M. LIÃO, UFG; MARIA INES G. LELES, UFG; KÁTIA F. FERNANDES, UFG. |
Título: |
Rheological and biochemical properties of Solanum lycocarpum starch. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
Carbohydrate Polymers, Barking, v. 104, p. 66-72, 2014. |
DOI: |
http://dx.doi.org/10.1016/j.carbpol.2014.01.023 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This study was conducted to evaluate the rheological and physicochemical properties of Solanum lyco-carpum starch. The thermogravimetric analysis of S. lycocarpum starch showed a typical three-step weightloss pattern. Microscopy revealed significant changes in the granule morphology after hydrothermaltreatment. Samples hydrothermally treated at 50 C for 10 min lost 52% of their crystallinity, which wasrecovered after storage for 7 days at 4 C. However, samples hydrothermally treated at 65 C were totally amorphous. This treatment was sufficient to completely disrupt the starch granule, as evidenced bythe absence of an endothermic peak in the DSC thermogram. The RVA of S. lycocarpum starch revealed 4440.7 cP peak viscosity, 2660.5 cP breakdown viscosity, 2414.1 cP final viscosity, 834.3 cP setback viscos-ity, and a pasting temperature of 49.6 C. The low content of resistant starch (10.25%) and high content ofdigestible starch (89.78%) in S. lycocarpum suggest that this starch may be a good source for the productionof hydrolysates, such as glucose syrup and its derivatives. |
Thesagro: |
Amido; Cerrado; Digestibilidade; Fruta tropical; Valor nutritivo. |
Thesaurus NAL: |
Solanum lycocarpum. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
Marc: |
LEADER 01900naa a2200277 a 4500 001 1988796 005 2014-06-24 008 2014 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttp://dx.doi.org/10.1016/j.carbpol.2014.01.023$2DOI 100 1 $aDI-MEDEIROS, M. C. B. 245 $aRheological and biochemical properties of Solanum lycocarpum starch.$h[electronic resource] 260 $c2014 520 $aThis study was conducted to evaluate the rheological and physicochemical properties of Solanum lyco-carpum starch. The thermogravimetric analysis of S. lycocarpum starch showed a typical three-step weightloss pattern. Microscopy revealed significant changes in the granule morphology after hydrothermaltreatment. Samples hydrothermally treated at 50 C for 10 min lost 52% of their crystallinity, which wasrecovered after storage for 7 days at 4 C. However, samples hydrothermally treated at 65 C were totally amorphous. This treatment was sufficient to completely disrupt the starch granule, as evidenced bythe absence of an endothermic peak in the DSC thermogram. The RVA of S. lycocarpum starch revealed 4440.7 cP peak viscosity, 2660.5 cP breakdown viscosity, 2414.1 cP final viscosity, 834.3 cP setback viscos-ity, and a pasting temperature of 49.6 C. The low content of resistant starch (10.25%) and high content ofdigestible starch (89.78%) in S. lycocarpum suggest that this starch may be a good source for the productionof hydrolysates, such as glucose syrup and its derivatives. 650 $aSolanum lycocarpum 650 $aAmido 650 $aCerrado 650 $aDigestibilidade 650 $aFruta tropical 650 $aValor nutritivo 700 1 $aPASCOAL, A. M. 700 1 $aBATISTA, K. A. 700 1 $aBASSINELLO, P. Z. 700 1 $aLIÃO, L. M. 700 1 $aLELES, M. I. G. 700 1 $aFERNANDES, K. F. 773 $tCarbohydrate Polymers, Barking$gv. 104, p. 66-72, 2014.
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Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
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