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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoSOUSA, A. K. A de; FOGACA, F. H. dos S.; PEREIRA, A. M. L.; CASTRO, K. N. de C.; LEITE, J. R. S. A.; MAGALHAES, J. A. Shelf-life of tambaqui Colossoma macropomum fillets by using Cologne Alpinia zerumbet essential oil. In: WORLD CONGRESS OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 18., 2016. Dublin. Greening the global food supply Chain: through innovation in food science and technology: Book of Proceedings. Dublin: IFSTI, 2016. IUFOST 2016.

Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte.

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2.Imagem marcado/desmarcadoSOUSA, A. K. A. de; FOGACA, F. H. dos S.; ARAUJO, T. D. S.; CASTRO, K. N. de C.; PEREIRA, A. M. L.; CANUTO, K. M.; BRITO, E. S. de; MAI, M. G.; MAGALHAES, J. A. Effect of Alpinia zerumbet essential oil on the shelf life of tambaqui fillets during short-term refrigerator storage. Acta Amazonica, Manaus, v. 49, n. 2, p. 152-161, abr./jun. 2019.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Meio-Norte.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental.
Data corrente:  05/05/2014
Data da última atualização:  19/10/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  LEMOS FILHO, J. P. de; PINTO, H. S.; ROCHA NETO, O. G. da.
Afiliação:  JOSÉ PIRES DE LEMOS FILHO, UFMG; HILTON SILVEIRA PINTO, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE CAMPINAS; OLINTO GOMES DA ROCHA NETO, CPATU.
Título:  Responses of Hevea brasiliensis Muell. Arg. plants to low temperatures under controlled conditions.
Ano de publicação:  1993
Fonte/Imprenta:  International Journal of Biometeorology, v. 37, n. 4, p. 203-206, 1993.
DOI:  10.1007/BF01387524
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  In this study we have examined the responses ofHevea plants to low temperatures in growth chambers simulating winter conditions in the tropics. The low temperatures increased the leaf diffusive resistance even with a rise in the leaf temperatures toward the end of day. The total chlorophyll levels were reduced by chilling, with no changes in the chlorophyll a/b ratio. Neither organic solute nor electrolyte leakage were observed at low temperatures. These results explain the low growth rate of plants and the lack of serious chilling symptoms (necrosis) in mature leaves during winter conditions near latitude 22° S in Brazil.
Palavras-Chave:  Baixa temperatura.
Thesagro:  Clorofila; Hevea Brasiliensis.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATU49511 - 1UPCAP - DD
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