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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoDOURADO, M. N.; LEITE, T. F.; BARROSO, P. A. V.; ARAÚJO, W. L. Genetically modifed organisms in the tropics: challenges and perspectives. In: AZEVEDO, J. L. de.; QUECINE, M. C. Diversity and benefits of microorganisms from the tropics. Cham: springer, 2017. p. 403-430.

Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia.

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2.Imagem marcado/desmarcadoLEITE, T. F.; BUDZINSKI, I. G. F.; PEREIRA, L. F. P.; VIEIRA, L. G. E. Transcription analysis of a pectin methylesterase isoform in Coffea arabica L. In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON COFFEE SCIENCE, 22. 2008, Campinas, São Paulo, Brazil.

Biblioteca(s): Embrapa Café.

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3.Imagem marcado/desmarcadoBUDZINSKI, I. G. F.; LEITE, T. F.; TAKAHASHI, E. K.; PEREIRA, L. F. P.; VIEIRA, L. G. E. Coffea expansin gene family and expansin expression during fruit maturation. In:INTERNATIONAL CONFERENCE ON COFFEE SCIENCE, 21., 2006, Montpellier, France. Table of contents... Montpellier, France: Association for Science and Information on Coffee, 2007. 1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Café.

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4.Imagem marcado/desmarcadoLEITE, T. F.; BUDZINSKI, I. G. F.; CAÇÃO, S. M. B.; PEREIRA, L. F. P.; VIEIRA, L. G. E. Análise in silico de pectinametilesterases de Coffea spp. In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 5., 2007, Águas de Lindóia. Anais... Brasília, DF: Embrapa Café, 2007.

Biblioteca(s): Embrapa Café.

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5.Imagem marcado/desmarcadoLEITE, T. F.; BUDZINSKI, I. G. F.; CAÇÃO, S. M. B.; PEREIRA, L. F. P.; VIEIRA, L. G. E. Transcription analysis of one pectin methylesterase isoform in Coffea arabica L. In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON COFFEE SCIENCE, 22., 2008, Campinas, Brazil.

Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.

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6.Imagem marcado/desmarcadoLEITE, T. F.; BUDZINSKI, I. G. F.; CAÇÃO, S. M. B.; PEREIRA, L. F. P.; VIEIRA, L. G. E. Transcription analysis of one pectin methylesterase isoform in Coffea arabica L. In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON COFFEE SCIENCE, 22., 2008, Campinas, Brazil.

Biblioteca(s): Embrapa Café.

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7.Imagem marcado/desmarcadoCAÇÃO, S. M. B.; LEITE, T. F.; BUDZINSKI, I. G. F.; SANTOS, T. B.; SCHOLZ, M. B. S.; CARPENTIERI-PIPOLO, V.; DOMINGUES, D. S.; VIEIRA, L. G. E.; PEREIRA, L. F. P. Gene expression and enzymatic activity of pectin methylesterase during fruit development and ripening in Coffea arabica L. Genetics and Molecular Research, v. 11, n. 3, p. 3186-3197, 2012.

Biblioteca(s): Embrapa Café.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  13/04/2011
Data da última atualização:  13/04/2011
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  BUDZINSKI, I. G. F.; LEITE, T. F.; TAKAHASHI, E. K.; PEREIRA, L. F. P.; VIEIRA, L. G. E.
Afiliação:  IAPAR; IAPAR; ÁGUAS CLARAS BIOTECNOLOGIA LTDA.; LUIZ FILIPE PROTASIO PEREIRA, SAPC; IAPAR.
Título:  Coffea expansin gene family and expansin expression during fruit maturation.
Ano de publicação:  2007
Fonte/Imprenta:  In:INTERNATIONAL CONFERENCE ON COFFEE SCIENCE, 21., 2006, Montpellier, France. Table of contents... Montpellier, France: Association for Science and Information on Coffee, 2007. 1 CD-ROM.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Expansins (EXP) are plant cell-wall loosing proteins involved in cell enlargement and developmental process such as organogenesis, seeds germination, cell wall dissolution and fruit ripening. Two families of EXP are known, α-expansin (EXPA), involved in the control of cell wall extension, and β-expansins (EXPB), the major allergens of grass pollen that also have cell wall-loosening activity. With the objective to study the role of EXP in coffee fruit maturation we selected EXP homologous sequences on the Brazilian Coffee Genome Project database. Full-length contigs were classified according the EXP family. Northern blots of pulp from fruits at the latest stages of maturation (22-32 weeks after flowering) showed increased transcription of one contig (CaEXP1). This higher transcription corresponds with a climacteric burst, during the expansion of pulp, with a decline in ?cherry? fruits. The transcription of CaEXP1 was also observed in roots, shoots, flower and flower buds, but not in leaves.
Palavras-Chave:  Oganogenesis.
Thesaurus NAL:  Coffea.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/32598/1/Coffea-Expansin-Gene.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
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