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Registros recuperados : 33 | |
10. | | GOMES, J. M.; COUTO, L.; LEITE, L. C.; XAVIER, A.; GARCIA, S. L. R. Crescimento de mudas de Eucalyptus grandis em diferentes tamanhos de tubetes e fertilização N-P-K1. Revista Árvore, Viçosa, v. 27, n. 2, p. 113-127, mar./abr. 2003. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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11. | | LANG, R. de O.; PINHEIRO, J. M.; GESKE, S. W.; BRESOLIN, M.; FERNANDES, F. T.; LEITE, L. C.; WINKLER, E. Comportamento de cultivares de milho em relação fungo Sclerospora sorghi (Kulk) Weston e Uppal. In: REUNIÃO BRASILEIRA DE MILHO E SORGO, 12., 1978, Goiânia. Coletânea de Resumos. Brasília: EMBRAPA-DID, 1979. p. 97. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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12. | | CAMPOS, V. P.; LEITE, L. C.; FERREIRA, F. G.; OLIVEIRA, M. N.; RODRIGUES, V. O.; OLIVEIRA, E. J. de. Atividade: composição químico-bromatológica da parte aérea de quatro variedades de mandioca aos nove meses de idade. In: REUNIÃO ANUAL DE CIÊNCIA, TECNOLOGIA, INOVAÇÃO E CULTURA NO RECÔNCAVO DA BAHIA - RECONCITEC, 4. 2017, Cruz das Almas. Educação, desenvolvimento e integração Social: anais.... Cruz das Almas, Universidade Federal do Recôncavo da Bahia, 2017. 1 p. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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15. | | JONSSON, C. M.; DOMINGOS, N.; FERNANDES, C. M. T.; SILVA, T. L.; LEITE, L. C.; AOYAMA, H. Inhibition of Selenastrum capricornutum acid phosphatase by sewage sludge contaminants and in vivo kinetic studies with mercury and las. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE BIOQUÍMICA E BIOLOGIA MOLECULAR, 34., 2004, Caxambu/MG. Programa e resumos. Caxambu/MG: SBBq, 2005. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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16. | | SCHAFFERT, R. E.; BORGONOVI, R. A.; FERNANDES, F. T.; LEITE, L. C.; MARRIEL, I. E.; PITTA, G. V. E.; WAQUIL, J. M. Sorghum in Brazil. In: INTERNATIONAL CEREAL AND BREAD CONGRESS, 6., 1978, Winnipeg. [Proceedings]. Winnipeg: [s.n.], 1978. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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17. | | OLIVEIRA, M. N.; LEITE, L. C.; OLIVEIRA, E. J. de; GARCIA, A. O.; FERREIRA, F. G.; NOVAES, J. J. da S. Atividade: composição bromatológica do terço superior de cinco variedades de mandioca aos seis meses de idade. In: REUNIÃO ANUAL DE CIÊNCIA, TECNOLOGIA, INOVAÇÃO E CULTURA NO RECÔNCAVO DA BAHIA - RECONCITEC, 4. 2017, Cruz das Almas. Educação, desenvolvimento e integração Social: anais.... Cruz das Almas, Universidade Federal do Recôncavo da Bahia, 2017. 1 p. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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18. | | SANTOS, W. A. C.; FERREIRA, F. G.; LEITE, L. C.; OLIVEIRA, E. J. de; SILVA, L. A. S.; SANTANA, R. A. Atividade: composição químico-bromatológica da parte aérea de cinco variedades de mandioca aos doze meses de idade. In: REUNIÃO ANUAL DE CIÊNCIA, TECNOLOGIA, INOVAÇÃO E CULTURA NO RECÔNCAVO DA BAHIA - RECONCITEC, 4. 2017, Cruz das Almas. Educação, desenvolvimento e integração Social: anais.... Cruz das Almas, Universidade Federal do Recôncavo da Bahia, 2017. 1 p. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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19. | | GARCIA, A. O.; FERREIRA, F. G.; MIRANDA, G. da S.; SANTOS, D. C. C. dos; LEITE, L. C.; OLIVEIRA, E. J. de. Atividade: composição químico-bromatológica do Terço superior de cinco variedades de mandioca aos dezoito meses de idade. In: REUNIÃO ANUAL DE CIÊNCIA, TECNOLOGIA, INOVAÇÃO E CULTURA NO RECÔNCAVO DA BAHIA - RECONCITEC, 4. 2017, Cruz das Almas. Educação, desenvolvimento e integração Social: anais.... Cruz das Almas, Universidade Federal do Recôncavo da Bahia, 2017. 1 p. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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20. | | NOVAES, J. J. da S.; LEITE, L. C.; FERREIRA, F. G.; OLIVEIRA, E. J. de; CAMPOS, V. P.; PEREIRA, J. R. R. Atividade: fracionamento de carboidratos do Terço superior da rama de diferentes variedades de mandioca. In: REUNIÃO ANUAL DE CIÊNCIA, TECNOLOGIA, INOVAÇÃO E CULTURA NO RECÔNCAVO DA BAHIA - RECONCITEC, 4. 2017, Cruz das Almas. Educação, desenvolvimento e integração Social: anais.... Cruz das Almas, Universidade Federal do Recôncavo da Bahia, 2017. 1 p. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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Registros recuperados : 33 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Semiárido. Para informações adicionais entre em contato com cpatsa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
07/03/2018 |
Data da última atualização: |
06/09/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
CAMPOS, F. S.; CARVALHO, G. G. P.; SANTOS, E. M.; ARAUJO, G. G. L. de; GOIS, G. C.; REBOUÇAS, R. A.; LEÃO, A. G.; SANTOS, S. A.; OLIVEIRA, J. S.; LEITE, L. C.; ARAÚJO, M. L. G. M. L.; CIRNE, L. G. A.; SILVA, R. R.; CARVALHO, B. M. A. |
Afiliação: |
F. S. CAMPOS, UFBA; G. G. P. CARVALHO, UFBA; E. M. SANTOS, UFPB; GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA; G. C. GOIS; R. A. REBOUÇAS, UFBA; A. G. LEÃO, UFMT; S. A. SANTOS, UFBA; J. S. OLIVEIRA, UFPB; L. C. LEITE, Federal University of Recôncavo da Bahia, Cruz das Almas, BA; M. L. G. M. L. ARAÚJO, UFBA; L. G. A. CIRNE, Federal University of Oeste of Pará, Santarém, PA; R. R. SILVA, State University of Southeast Bahia, Itapetinga, BA; B. M. A. CARVALHO, Federal University of Minas Gerais, Institute of Agricultural Sciences, Montes Claros, MG. |
Título: |
Influence of diets with silage fromforage plants adapted to the semi-arid conditions on lamb quality and sensory attributes. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Meat Science, v. 124, p. 61-68, 2017. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Quality and sensory attributes ofmeat from 32mixed-breed Santa Inês lambs fed diets composed of four silages with old man saltbush (Atriplex nummularia Lind), buffelgrass (Cenchrus ciliaris), Gliricidia (Gliricidia sepium), and Pornunça (Manihot sp.) were evaluated. Meat from lambs fed diet containing old man saltbush silage (P b 0.05) showed greater values for cooking loss. Of the sensory attributes evaluated in the Longissimus lumborummuscle of the lambs, color and juiciness did not differ (P N 0.05). However, the silages led to differences (P b 0.05) in aroma, tenderness, and flavor values. The meat fromanimals fed the pornunça and Gliricidia silages was tenderer. Flavor scoreswere higher in meat from lambs that consumed old man saltbush silage and lower in the meat from those fed buffelgrass silage. Diets formulated with buffelgrass silage for sheep reduce meat production. Based on the results for carcass weight and meat quality, old man saltbush and pornunça are better silages for finishing sheep. |
Palavras-Chave: |
Animal produciton. |
Thesagro: |
Caprino; Dieta; Forragem; Nutrição animal; Ovelha; Pastagem; Produção animal; Proteína. |
Thesaurus NAL: |
Animal nutrition. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
Marc: |
LEADER 02127naa a2200397 a 4500 001 2088757 005 2022-09-06 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aCAMPOS, F. S. 245 $aInfluence of diets with silage fromforage plants adapted to the semi-arid conditions on lamb quality and sensory attributes.$h[electronic resource] 260 $c2017 520 $aQuality and sensory attributes ofmeat from 32mixed-breed Santa Inês lambs fed diets composed of four silages with old man saltbush (Atriplex nummularia Lind), buffelgrass (Cenchrus ciliaris), Gliricidia (Gliricidia sepium), and Pornunça (Manihot sp.) were evaluated. Meat from lambs fed diet containing old man saltbush silage (P b 0.05) showed greater values for cooking loss. Of the sensory attributes evaluated in the Longissimus lumborummuscle of the lambs, color and juiciness did not differ (P N 0.05). However, the silages led to differences (P b 0.05) in aroma, tenderness, and flavor values. The meat fromanimals fed the pornunça and Gliricidia silages was tenderer. Flavor scoreswere higher in meat from lambs that consumed old man saltbush silage and lower in the meat from those fed buffelgrass silage. Diets formulated with buffelgrass silage for sheep reduce meat production. Based on the results for carcass weight and meat quality, old man saltbush and pornunça are better silages for finishing sheep. 650 $aAnimal nutrition 650 $aCaprino 650 $aDieta 650 $aForragem 650 $aNutrição animal 650 $aOvelha 650 $aPastagem 650 $aProdução animal 650 $aProteína 653 $aAnimal produciton 700 1 $aCARVALHO, G. G. P. 700 1 $aSANTOS, E. M. 700 1 $aARAUJO, G. G. L. de 700 1 $aGOIS, G. C. 700 1 $aREBOUÇAS, R. A. 700 1 $aLEÃO, A. G. 700 1 $aSANTOS, S. A. 700 1 $aOLIVEIRA, J. S. 700 1 $aLEITE, L. C. 700 1 $aARAÚJO, M. L. G. M. L. 700 1 $aCIRNE, L. G. A. 700 1 $aSILVA, R. R. 700 1 $aCARVALHO, B. M. A. 773 $tMeat Science$gv. 124, p. 61-68, 2017.
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