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Registros recuperados : 54 | |
21. | | SANTOS, N. M. dos; ACCIOLY, A. M. de A.; NASCIMENTO, C. W. A. do; SANTOS, J. A. G. Avaliação de extratores de teores disponíveis de chumbo em solo contaminado tratado com ácidos húmicos e carvão vegetal ativado. In: REUNIÃO BRASILEIRA DE FERTILIDADE DO SOLO E NUTRIÇÃO DE PLANTAS, 30.; REUNIÃO BRASILEIRA SOBRE MICORRIZAS, 14.; SIMPÓSIO BRASILEIRO MICROBILOGIA DO SOLO, 12.; REUNIÃO BRASILEIRA DE BIOLOGIA DO SOLO, 09.; SIMPÓSIO SOBRE SELÊNIO NO BRASIL, 1., 2012, Macéio. Fertbio 2012: "A responsabilidade socioambiental da pesquisa agrícola" : [anais...]. Maceió: Sociedade Brasileira de Ciência do Solo; Centro de Ciências Agrárias da Universidade Federal de Alagoas, 2012. 1 CR-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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29. | | COSTA, W. P. L. B. da; NASCIMENTO, C. W. A. do; CUNHA, K. P. V. da; SILVA, D. J.; FERREIRA, H. A. Alterações nos teores totais de Mn, Fe, Ni, e Pb em solos cultivados com videira. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA DO SOLO, 32., 2009, Fortaleza. O solo e a produção de bioenergia: perspectivas e desafios. Fortaleza: UFC: SBCS, 2009. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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31. | | LIMA, F. de S.; NASCIMENTO, C. W. A. do; SILVA, F. B. V. da; CARVALHO, V. G. B.; RIBEIRO FILHO, M. R. Lead concentration and allocation in vegetable crops grown in a soil contaminated by battery residues. Horticultura Brasileira, Brasília, DF, v. 27, n. 3, p. 362-365, jul./set. 2009. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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32. | | SOBRAL, M. F.; NASCIMENTO, C. W. A. do; CUNHA, K. P. V. da; FERREIRA, H. A.; SILVA, A. J.; SILVA, F. B. V. Escória de siderurgia e seus efeitos nos teores de nutrientes e metais pesados em cana-de-açúcar. Revista Brasileira de Engenharia Agrícola e Ambiental, v. 15, n. 8, p. 867-872, ago., 2011. Biblioteca(s): Embrapa Algodão. |
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33. | | OLIVEIRA, L. B. de; ACCIOLY, A. M. de A.; NASCIMENTO, C. W. A. do; SANTOS, C. L. R.; FLORES, R. A.; BARBOSA, F. S. Estado nutricional e teores de metais pesados em plantas de alface adubadas com compostos orgânicos. Bioscience Journal, Uberlandia, v. 30, supplement 1, p. 199-209, June,2014. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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34. | | LIMA, J. C. P. de S.; NASCIMENTO, C. W. A. do; LIMA, J. G. da C.; LIRA JUNIOR, M. de A. Níveis críticos e tóxicos de boro em solos de Pernambuco determinados em casa de vegetação. Revista Brasileira de Ciência do Solo, Viçosa, MG, v. 31, n. 1, p. 73-79, jan./fev. 2007. Título em Inglês: Critical and toxic boron levels in corn plants and soils of Pernambuco, Brazil. Biblioteca(s): Embrapa Solos / UEP-Recife. |
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35. | | SANTOS, A. C. Q.; ACCIOLY, A. M. de A.; NASCIMENTO, C. W. A. do; SANTOS, N. M. dos; MELO, É. E. C. de; XAVIER, B. T. de L. Competitive Absorption of Cadmium Zinc, and Lead by Velvet Bean (Stizolobium Aterrimum) and Metal Distribution among Soil Fractions. Communications in Soil Science and Plant Analysis, v.45, p.1499-1510, 2014. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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36. | | SANTOS, N. M. dos; ACCIOLY, A. M. de A.; NASCIMENTO, C. W. A. do; SILVA, I. R.; SANTOS, J. A. G. Biodisponibilidade de chumbo por extratores químicos em solo tratado com ácidos húmicos e carvão ativado. Revista Ciência Agronômica, v. 46, n. 4, p. 663-668, out-dez, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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37. | | LIMA, F. de S.; NASCIMENTO, C. W. A. do; ACCIOLY, A. M. de A.; SOUSA, C. da S.; CUNHA FILHO, F. F. da. Bioconcentração de chumbo e micronutrientes em hortaliças cultivadas em solo contaminado. Revista Ciência Agronômica, v. 44, n. 2, p. 234-241, abr-jun, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças; Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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38. | | SILVA, J. P. S da; NASCIMENTO, C. W. A. do; SILVA, D. J.; CUNHA, K. P. V da; BIONDI, C. M. Changes in soil fertility and mineral nutrition of mango orchards in São Francisco Valley, Brazil. Agrária - Revista Brasileira de Ciências Agrárias, Recife, v. 9. n. 1, p. 42-48, 2014. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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39. | | ALFARO, M. R.; MONTERO, A.; UGARTE, O. M.; NASCIMENTO, C. W. A. do; ACCIOLY, A. M. de A.; BIONDI, C. M.; SILVA, Y. J. A. B. da. Background concentrations and reference values for heavy metals in soils of Cuba. Environmental Monitoring and Assessment, v.187, p. 4198, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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Registros recuperados : 54 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
17/12/2015 |
Data da última atualização: |
18/02/2016 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
ORRICO JÚNIOR, M. A. P.; RETORE, M.; MANARELLI, D. M.; SOUZA, F. B. de; LEDESMA, L. L. M.; ORRICO, A. C. A. |
Afiliação: |
MARCO ANTONIO PREVIDELLI ORRICO JUNIOR, UFGD; MARCIANA RETORE, CPAO; DÉBORA MAURICIO MANARELLI, UFGD; FERNANDA BARBOZA DE SOUZA, UEMS; LUANA LIZ MEDINA LEDESMA, IFMS; ANA CAROLINA AMORIM ORRICO, UFGD. |
Título: |
Forage potential and silage quality of four varieties saccharine sorghum. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuaria Brasileira, v. 50, n. 12, p.1201-1207, dez. 2015. |
DOI: |
10.1590/S0100-204X2015001200010 |
Idioma: |
Inglês Português |
Conteúdo: |
The objective of this work was to evaluate four cultivars of saccharine sorghum (Sorghum bicolor) regarding productivity, chemical composition of plant parts, and quality of the ensiling process. The tested varieties of saccharine sorghum were BRS 506, BRS 508, BRS 509, and BRS 511. The experiment was divided into two trials, which assessed: production, morphological composition, and nutritional quality of the saccharine varieties; and fermentation quality and nutritional value of the silage produced from the saccharine varieties. Of the tested varieties, BRS 509 and BRS 511 showed the highest total dry matter (DM) production. The BRS 508 variety presented the highest in vitro digestibility of the whole plant (70.65% DM). During ensiling, the BRS 509 variety showed the lowest DM loss (8.87%). The highest effluent production was observed for BRS 506 and BRS 508, with yields of 521.87 and 393.16 kg Mg?1 ensiled DM, respectively. The BRS 511 variety is the most recommended because of the best results for plant production and nutritional quality. Regarding the ensiling process, BRS509 presents the lowest fermentation losses and the highest nutritional value of silage. |
Palavras-Chave: |
Forage system; Roughage; Sorgo sacarino; Volumoso. |
Thesagro: |
Forragem; Forragicultura; Ruminante; Sorghum Bicolor; Valor nutritivo. |
Thesaurus NAL: |
Nutritive value; Ruminants. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/135812/1/PAB-Orrico-Jr.-et-al.-2015.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/136603/1/Forage-potential-and-silage.pdf
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Marc: |
LEADER 02088naa a2200325 a 4500 001 2031906 005 2016-02-18 008 2015 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1590/S0100-204X2015001200010$2DOI 100 1 $aORRICO JÚNIOR, M. A. P. 245 $aForage potential and silage quality of four varieties saccharine sorghum. 260 $c2015 520 $aThe objective of this work was to evaluate four cultivars of saccharine sorghum (Sorghum bicolor) regarding productivity, chemical composition of plant parts, and quality of the ensiling process. The tested varieties of saccharine sorghum were BRS 506, BRS 508, BRS 509, and BRS 511. The experiment was divided into two trials, which assessed: production, morphological composition, and nutritional quality of the saccharine varieties; and fermentation quality and nutritional value of the silage produced from the saccharine varieties. Of the tested varieties, BRS 509 and BRS 511 showed the highest total dry matter (DM) production. The BRS 508 variety presented the highest in vitro digestibility of the whole plant (70.65% DM). During ensiling, the BRS 509 variety showed the lowest DM loss (8.87%). The highest effluent production was observed for BRS 506 and BRS 508, with yields of 521.87 and 393.16 kg Mg?1 ensiled DM, respectively. The BRS 511 variety is the most recommended because of the best results for plant production and nutritional quality. Regarding the ensiling process, BRS509 presents the lowest fermentation losses and the highest nutritional value of silage. 650 $aNutritive value 650 $aRuminants 650 $aForragem 650 $aForragicultura 650 $aRuminante 650 $aSorghum Bicolor 650 $aValor nutritivo 653 $aForage system 653 $aRoughage 653 $aSorgo sacarino 653 $aVolumoso 700 1 $aRETORE, M. 700 1 $aMANARELLI, D. M. 700 1 $aSOUZA, F. B. de 700 1 $aLEDESMA, L. L. M. 700 1 $aORRICO, A. C. A. 773 $tPesquisa Agropecuaria Brasileira$gv. 50, n. 12, p.1201-1207, dez. 2015.
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