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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Clima Temperado.
Data corrente:  18/01/2021
Data da última atualização:  21/01/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  VERGARA, L. P.; REISSIG, G. N.; FRANZON, R. C.; CARVALHO, I. R.; ZAMBIAZI, R. C.; RODRIGUES, R. S.; CHIM, J. F.
Afiliação:  VERGARA, L. P., UFPEL; G. N. REISSIG, UFPEL; RODRIGO CEZAR FRANZON, CPACT; I. R. CARVALHO, NORTHWEST REGIONAL UNIVERSITY OF RIO GRANDE DO SUL; R. C. ZAMBIAZI, UFPEL; R. S. RODRIGUES, UFPEL; J. F. CHIM, UFPEL.
Título:  Stability of bioactive compounds in conventional and low-calorie sweet chewable candies prepared with red and yellow strawberry guava pulps.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  International Food Research Journal, v. 27, n. 4, p. 625-634, Aug. 2020.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The aim of the present work was to develop conventional and low-calorie chewable candies prepared with red and yellow strawberry guava pulp, and assess the stability of the potentially bioactive compounds present in them, during storage.
Palavras-Chave:  Bala mastigável; Psidium cattleianum.
Thesagro:  Araçá.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Clima Temperado (CPACT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPACT21823 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  03/10/2016
Data da última atualização:  25/04/2017
Autoria:  COCK, W. R. S.; LEAL, N. R.; TARDIN, F. D.; SOUZA, L. M.; FERREIRA, K. S.; AVELAR, J. C.; JUNIOR, S. P. F.
Afiliação:  FLAVIO DESSAUNE TARDIN, CNPMS.
Título:  Development and fruit quality of pineapple cultivars in response to flowering forcing and fruit maturation periods in the North of Rio de Janeiro State, Brazil.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  Acta Horticulturae, The Hague, v. 864, p. 69-74, 2010.
DOI:  10.17660/ActaHortic.2010.864.8
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Plants of the pineapple cultivars 'Smooth Cayenne', 'Pérola', 'Jupi' and 'Favo de Mel', were induced to bloom by treatment with ethefon at eight, nine and ten months after planting in May 2001 using slips of about 200 g. Treatments were evaluated based upon fruit weight without crown, ratio (TSS/acidity) and vitamin C content. The experimental design was a completely randomized blocks one with four replications and a 4 × 3 factorial scheme (genotypes × flowering forcing plant age). F and Tukey (5%) tests were applied. There was no significant interaction between genotypes and flowering forcing age treatments for fruit weight, which decreased in the order of 'Smooth Cayenne', 'Jupi', 'Pérola' and 'Favo de Mel', with statistical differences between the latter and the other three cultivars. Fruit weight was higher for flowering forcing carried out at nine and ten months after planting. Fruit pulp ratio and vitamin C content presented significant genotype × flowering forcing plant age interactions. Average ratio was higher for 'Pérola' and 'Jupi' and lower for 'Smooth Cayenne'. It increased for 'Smooth Cayenne' with increasing flowering forcing plant age, whereas for 'Pérola' it decreased until forcing at nine months after planting. Vitamin C contents were the lowest for ?Smooth Cayenne? and the highest for 'Pérola' and 'Jupi', with significant variation along the flowering forcing date and harvest periods.
Palavras-Chave:  Favo de Mel; Jupi; Pérola; Smooth Cayenné.
Thesagro:  Abacaxi; Ananas comosus; Variedade; Vitamina C.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMS27249 - 1UPCAP - DD
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