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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
Data corrente: |
18/03/2008 |
Data da última atualização: |
03/04/2013 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
COSTA, I. R. S.; CAJUEIRO, E. V. de M.; MONTEIRO, J. S.; HIRAGI, G. O.; ALVES, P. P. F. |
Afiliação: |
Ivo Roberto Sias Costa, Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia; Eduardo Vaz de Mello Cajueiro, Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia; Jeanete Schmitt Monteiro, Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia; Gilberto de Oliveira Hiragi, Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia; Pedro Paulo Ferreira Alves, Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
Título: |
Documentação e informatização de recursos genéticos. |
Ano de publicação: |
2007 |
Fonte/Imprenta: |
In: NASS, L. L. (Ed.). Recursos genéticos vegetais. Brasília, DF: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia, 2007. |
Páginas: |
p. 605-626. |
ISBN: |
978-85-87697-34-9 |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Avaliação; Caracterização; Curadores; Curadorias; Informatização; Intercâmbio; Recursos genéticos; SIBRARGEN; Sistema Brasileiro de Informação de Recursos Genéticos; Variabilidade genética. |
Thesagro: |
Conservação; Documentação. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00991naa a2200325 a 4500 001 1189385 005 2013-04-03 008 2007 bl uuuu u00u1 u #d 020 $a978-85-87697-34-9 100 1 $aCOSTA, I. R. S. 245 $aDocumentação e informatização de recursos genéticos. 260 $c2007 300 $ap. 605-626. 650 $aConservação 650 $aDocumentação 653 $aAvaliação 653 $aCaracterização 653 $aCuradores 653 $aCuradorias 653 $aInformatização 653 $aIntercâmbio 653 $aRecursos genéticos 653 $aSIBRARGEN 653 $aSistema Brasileiro de Informação de Recursos Genéticos 653 $aVariabilidade genética 700 1 $aCAJUEIRO, E. V. de M. 700 1 $aMONTEIRO, J. S. 700 1 $aHIRAGI, G. O. 700 1 $aALVES, P. P. F. 773 $tIn: NASS, L. L. (Ed.). Recursos genéticos vegetais. Brasília, DF: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia, 2007.
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Registro original: |
Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia (CENARGEN) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio-Norte. |
Data corrente: |
14/07/2010 |
Data da última atualização: |
24/07/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
LEAL, A. L. G.; CASTRO, P. F. de; LIMA, J. P. V. de; CORREIA, E. de S.; BEZERRA, R. de S. |
Afiliação: |
ALBINO LUCIANI GONÇALVES LEAL, Companhia Hidro Elétrica do São Francisco ? CHESF; PATRICIA FERNANDES DE CASTRO, CPAMN; JOÃO PAULO VIANA DE LIMA, Instituto Agronômico de Pernambuco ? IPA; EUDES DE SOUZA CORREIA, Laboratório de Sistemas de Produção Aqüícola, Departamento de Pesca e Aqüicultura, UFRPE; RANILSON DE SOUZA BEZERRA, Laboratório de Enzimologia, Departamento de Bioquímica, UFPE. |
Título: |
Use of shrimp protein hydrolysate in Nile tilapia (Oreochromis niloticus, L.) feeds. |
Ano de publicação: |
2010 |
Fonte/Imprenta: |
Aquaculture International, v. 18, p. 635-646, 2010. |
DOI: |
10.1007/s10499-009-9284-0 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
A 45-day feeding trial was carried out to evaluate the use of shrimp protein hydrolysate (SPH) in diets for Oreochromis niloticus, L. SPH was included in isonitrogenous diets replacing fish meal protein by 0, 5, 10, and 20% and offered to Nile tilapia juveniles (1.7 ± 0.4 g) stocked in 40-L glass aquaria. The inclusion of SPH produced no significant differences (P C 0.05) in final weight, survival, weight gain, average daily gain, specific growth rate, feed conversion ratio, protein efficiency ratio, or apparent net protein utilization. The inclusion of SPH Nile tilapia diets significantly affected (P\0.05) the final fish body composition. Protein and ash contents decreased and fat content increased slightly with the increase in SPH. This study has demonstrated that SPH is a promising protein feedstuff and could account for as much as 6% of Nile tilapia diets with no adverse effects on growth and nutrient utilization. |
Thesagro: |
Camarão; Crescimento; Proteína; Tilápia. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/857634/1/UseShrimpProtein-24357.pdf
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Marc: |
LEADER 01601naa a2200229 a 4500 001 1857634 005 2023-07-24 008 2010 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1007/s10499-009-9284-0$2DOI 100 1 $aLEAL, A. L. G. 245 $aUse of shrimp protein hydrolysate in Nile tilapia (Oreochromis niloticus, L.) feeds.$h[electronic resource] 260 $c2010 520 $aA 45-day feeding trial was carried out to evaluate the use of shrimp protein hydrolysate (SPH) in diets for Oreochromis niloticus, L. SPH was included in isonitrogenous diets replacing fish meal protein by 0, 5, 10, and 20% and offered to Nile tilapia juveniles (1.7 ± 0.4 g) stocked in 40-L glass aquaria. The inclusion of SPH produced no significant differences (P C 0.05) in final weight, survival, weight gain, average daily gain, specific growth rate, feed conversion ratio, protein efficiency ratio, or apparent net protein utilization. The inclusion of SPH Nile tilapia diets significantly affected (P\0.05) the final fish body composition. Protein and ash contents decreased and fat content increased slightly with the increase in SPH. This study has demonstrated that SPH is a promising protein feedstuff and could account for as much as 6% of Nile tilapia diets with no adverse effects on growth and nutrient utilization. 650 $aCamarão 650 $aCrescimento 650 $aProteína 650 $aTilápia 700 1 $aCASTRO, P. F. de 700 1 $aLIMA, J. P. V. de 700 1 $aCORREIA, E. de S. 700 1 $aBEZERRA, R. de S. 773 $tAquaculture International$gv. 18, p. 635-646, 2010.
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Registro original: |
Embrapa Meio-Norte (CPAMN) |
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