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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Hortaliças.
Data corrente:  14/09/1999
Data da última atualização:  14/09/1999
Autoria:  MIRANDA, J. E. C.
Afiliação:  EMBRAPA-CNPH, Brasilia, DF.
Título:  Competicao entre doze cultivares de batata-doce em Brasilia - DF.
Ano de publicação:  1983
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE OLERICULTURA, 23., 1983, Rio de Janeiro, RJ. Resumos... Rio de Janeiro: SOB, 1983.
Páginas:  p.32.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Batata-doce; Brasil; Brasilia; Competition; Distrito Federal.
Thesagro:  Cerrado; Competição de Variedade; Ipomoea Batatas.
Thesaurus Nal:  Brazil; sweet potatoes; varieties.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Hortaliças (CNPH)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPH16689 - 1UPCPL - --635C749r1984.218
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Florestas.
Data corrente:  23/11/2017
Data da última atualização:  04/01/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 5
Autoria:  LAZZAROTTO, S. R. da S.; BET, C. D.; HORNUNG, P. S.; LAZZAROTTO, M.; SCHNITZLER, E.
Afiliação:  Simone Rosa da Silveira Lazzarotto, Doutoranda da UEPG; Camila Delinski Bet, UEPG; Polyanna Silveira Hornung, UFPR; MARCELO LAZZAROTTO, CNPF; Egon Schnitzler, UEPG.
Título:  Induced effects by oxidation with potassium permanganate on the thermal, morphological, colorimetric and pasting properties of corn starch.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Ukrainian Food Journal, v. 6, n. 2, p. 197-210, 2017.
DOI:  10.24263/2304- 974X-2017-6-2-3
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Introduction. Native starches are the most consumed polysaccharides in human diet. They are used in several industries as food, textile, pharmaceutic, etc. However due to some limitations starches should be modified chemically. Materials and methods. Corn starch modified with standard solutions of potassium permanganate (KMnO4) was analysed by simultaneous thermogravimetry-differential thermal analysis, differential scanning calorimetry, rapid viscoamylographic analysis, field emission gun-scanning electron microscopy/energy dispersive spectroscopy, X-ray powder diffraction and colorimetric analysis. Results and discussion. Corn starch was oxidised with KMnO4 at different concentrations (0.01; 0.02 and 0.05 mol L-1) at pH = 6.0 for 1 hour. (0.01; 0.02 and 0.05 mol L-1), pH = 6.0 for 1 hour. After filtered, washed and dried at 40 oC by 24 hours, the properties of the samples were investigated. Thermogravimetric curves showed an endothermic peak attributed to evaporation of water and two exothermic peaks, which refer to the decomposition and oxidation of organic matter until the formation of ash. A period of stability was observed, which decrease after modification. The gelatinisation of oxidised starch occurred at higher peak temperatures and also required higher gelatinisation enthalpy. The viscosity of the samples was significantly reduced and the relative crystallinity increased in proportion to the oxidant concentration used. Manganese and potassium content increased with... Mostrar Tudo
Thesagro:  Amido; Milho; Oxidação; Permanganato de potássio.
Thesaurus NAL:  Corn starch; Oxidation; Potassium permanganate.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/167360/1/2017-MarceloL-UFJ-Induced.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPF56103 - 1UPCAP - DD
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