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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agrobiologia.
Data corrente:  12/08/2013
Data da última atualização:  06/08/2019
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  PORTZ, A.; RESENDE, A. S. de; TEIXEIRA, A. J.; ABBOUD, A. C. de S.; MARTINS, C. A. da C.; CARVALHO, C. A. B. de; LIMA. E.; ZONTA, E.; PEREIRA, J. B. A.; BALIEIRO, F. de C.; ALMEIDA, J. C. de C.; SOUZA, J. F. de; GUERRA, J. G. M.; MACEDO, J. R. de; SOUZA, J. N. de; FREIRE, L. R.; VASCONCELOS, M. A. da S.; LEAL, M. A. de A.; FERREIRA, M. B. C.; MANHÃES, M.; GOUVE, R. F. de; BUSQUET, R. N. B.; BHERING, S. B.
Título:  Recomendações de adubos, corretivos e de manejo da matéria orgânica para as principais culturas do Estado do Rio de janeiro.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  In: FREIRE, L. R. (Coord.). Manual de calagem e adubação do Estado do Rio de Janeiro. Brasília, DF: Embrapa; Seropédica: Universidade Rural, 2013. Cap. 14, p. 255-430.
ISBN:  978-85-7035-182-1
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Rio de Janeiro.
Thesagro:  Adubo; Corretivo; Matéria Orgânica.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agrobiologia (CNPAB)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAB38824 - 1UPCSP - PP2013.000522013.00052
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  31/08/2012
Data da última atualização:  30/01/2015
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  COSTA, G. R.; SOUSA, T. C. de; MANDARINO, J. M. G.; LEITE, R. S.; LABANCA, R. A.
Afiliação:  GABRIELA REZENDE COSTA, UFMG; THAÍSA CORRÊA DE SOUSA, UFMG; JOSE MARCOS GONTIJO MANDARINO, CNPSO; RODRIGO SANTOS LEITE, CNPSO; RENATA ADRIANA LABANCA, UFMG - Professora.
Título:  Profile of isoflavones in genetically modified soy.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  Foz do iguaçu: IUFoST, 2012.
Descrição Física:  In: WORLD CONGRESS OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 16.; LATIN AMERICAN SEMINAR OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 17., 2012, Foz do Iguaçu. Addressing global food security and wellness through food science and technology: [proceedings]. Foz do Iguaçu: IUFoST, 2012. 1 CD-ROM.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Isoflavones are important compounds in soy with functional claims. Their concentrations are influenced by growing conditions and genetics. With the development of genetically modified varieties is crucial to know the levels of these substances in new seeds. Analyzed in six transgenic soybean cultivars (BRS-FavoritaRR, BRS-ValiosaRR, BRSMG-850GRR, BRSMG-811CRR, BRSMG-750SRR and BRSMG-740SRR) isoflavones (genistein, daidzein, and glycitein in their four chemical forms) by HPLC. The results were compared in mg/100g of dry and defatted samples. Statistical analysis was performed using Turkey test (p <0.05). Observed in the raw grain, the absence of detectable amounts of the isoflavones with acetyl radical, as well as the aglucone glycitein. The literature describes genistein aglycone as the most active and BRS-ValiosaRR showed a lower level and BRS-FavoritaRR the largest, not differing significantly from this variety BRSMG-750SRR for this analyte. The aglycone forms of daidzein is second in biological activity and varieties BRSMG-811CRR and BRS-ValiosaRR had lower grades and BRSMG 750SRR-and BRS-FavoritaRR the largest. The total isoflavones did not differ significantly between BRSMG-811CRR (413.86d) and BRSMG740-SRR (435.72d) but between these and BRSMG-750SRR (491.94c). The BRS-ValiosaRR (533.73b) was similar to BRSMG-850GRR (549.08b) but differed BRS-FavoritaRR (591.29a) that higher concentration. The BRS-FavoritaRR generally show the best performance while BRSMG-810CRR the wo... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Isoflavona.
Thesagro:  Planta transgênica; Soja; Tecnologia de alimento.
Thesaurus NAL:  Food technology; Isoflavones; Soybeans; Transgenic plants.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/65351/1/06470.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSO33593 - 1UPCRA - CD341341
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