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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
Data corrente: |
19/07/2007 |
Data da última atualização: |
17/05/2024 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
VASCONCELOS, E. A. R.; SILVA, T. S.; MAGALHÃES, J. C. C.; ROCHA, T. L.; SA, M. F. G. de. |
Afiliação: |
ÉRICO AUGUSTO ROSAS DE VASCONCELOS; UNIVERSIDADE CATÓLICA DE BRASÍLIA; JOSE CESAMILDO CRUZ MAGALHÃES, EMBRAPA RECURSOS GENÉTICOS E BIOTECNOLOGIA; THALES LIMA ROCHA, CENARGEN; MARIA FATIMA GROSSI DE SA, CENARGEN. |
Título: |
Proteomic characterization of Bacillus thuringiensis S811 strain and evaluation of proteins toxicity towards Anthonomus grandis. |
Ano de publicação: |
2007 |
Fonte/Imprenta: |
In: ANNUAL MEETING OF THE SBBq, 36.; IUBMB CONFERENCE, 10., 2007, Salvador, BA. Infectious diseases: biochemistry of parasites, vectors and hosts. [S.l.]: SBBq, 2007. |
Páginas: |
Não paginado. |
Idioma: |
Inglês |
Palavras-Chave: |
Bacillus thuringiensis S811; Proteínas entomotóxicas. |
Thesagro: |
Anthonomus Grandis; Bactéria; Biotecnologia; Controle Biológico; Praga de Planta. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00890nam a2200241 a 4500 001 1180110 005 2024-05-17 008 2007 bl uuuu u01u1 u #d 100 1 $aVASCONCELOS, E. A. R. 245 $aProteomic characterization of Bacillus thuringiensis S811 strain and evaluation of proteins toxicity towards Anthonomus grandis. 260 $aIn: ANNUAL MEETING OF THE SBBq, 36.; IUBMB CONFERENCE, 10., 2007, Salvador, BA. Infectious diseases: biochemistry of parasites, vectors and hosts. [S.l.]: SBBq$c2007 300 $aNão paginado. 650 $aAnthonomus Grandis 650 $aBactéria 650 $aBiotecnologia 650 $aControle Biológico 650 $aPraga de Planta 653 $aBacillus thuringiensis S811 653 $aProteínas entomotóxicas 700 1 $aSILVA, T. S. 700 1 $aMAGALHÃES, J. C. C. 700 1 $aROCHA, T. L. 700 1 $aSA, M. F. G. de
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Registro original: |
Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia (CENARGEN) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Clima Temperado. |
Data corrente: |
02/03/2017 |
Data da última atualização: |
06/03/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
KRINGEL, D. H.; ANTUNES, M. D.; COLUSSI, R.; DIAS, A. R. G.; ZAVAREZE, E. R.; OLIVEIRA, R. P. de. |
Afiliação: |
DIANINI KRINGEL; M. D. ANTUNES; ROSANA COLUSSI; A. R. G. DIAS; E. R. ZAVAREZE; ROBERTO PEDROSO DE OLIVEIRA, CPACT. |
Título: |
Orange essential oil inclusion compleX with B-cyclodextrin. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 25.; CIGR SESSION 6 INTERNATIONAL TECHNICAL SYMPOSIUM, 10., 2016, Gramado. Alimentação: árvore que sustenta a vida. Anais... Gramado: SBCTA Regional, 2016. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Cyclodextrins due to its structure composed of internal cavities hydrophobic and essentially hydrophilic extremities has the ability to form inclusion complexes with various substances. Thus, the objective of this study was to produce an inclusion complex of ?-CD with Valência orange essential oil (OEO), using the precipitation method and characterizing it through the scanning electron microscopy analysis (SEM) and differential scanning calorimetry (DSC), and to characterize the orange essential oil by gas chromatography-mass spectrometry (CG-EM) The d-limonene (95.56%) was the major component, followed by ?-Myrcene (2.35%), octanal (0.55%), ?-pinene (0.54%), ?-linalol (0.45%), cyclohexene (0.29%) and finally, decanal (0.26%)of OEO. The results show that waspossible to produce aninclusion omplexbetween orange essential oil and ?-CD. The inclusion complex showed greater interaction with the orange essential oil when compared to the physical mixture. |
Palavras-Chave: |
Orange. |
Thesagro: |
Óleo Essencial. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/156907/1/CBCTA630.pdf
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Marc: |
LEADER 01682nam a2200193 a 4500 001 2065735 005 2017-03-06 008 2016 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aKRINGEL, D. H. 245 $aOrange essential oil inclusion compleX with B-cyclodextrin.$h[electronic resource] 260 $aIn: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 25.; CIGR SESSION 6 INTERNATIONAL TECHNICAL SYMPOSIUM, 10., 2016, Gramado. Alimentação: árvore que sustenta a vida. Anais... Gramado: SBCTA Regional$c2016 520 $aCyclodextrins due to its structure composed of internal cavities hydrophobic and essentially hydrophilic extremities has the ability to form inclusion complexes with various substances. Thus, the objective of this study was to produce an inclusion complex of ?-CD with Valência orange essential oil (OEO), using the precipitation method and characterizing it through the scanning electron microscopy analysis (SEM) and differential scanning calorimetry (DSC), and to characterize the orange essential oil by gas chromatography-mass spectrometry (CG-EM) The d-limonene (95.56%) was the major component, followed by ?-Myrcene (2.35%), octanal (0.55%), ?-pinene (0.54%), ?-linalol (0.45%), cyclohexene (0.29%) and finally, decanal (0.26%)of OEO. The results show that waspossible to produce aninclusion omplexbetween orange essential oil and ?-CD. The inclusion complex showed greater interaction with the orange essential oil when compared to the physical mixture. 650 $aÓleo Essencial 653 $aOrange 700 1 $aANTUNES, M. D. 700 1 $aCOLUSSI, R. 700 1 $aDIAS, A. R. G. 700 1 $aZAVAREZE, E. R. 700 1 $aOLIVEIRA, R. P. de
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Embrapa Clima Temperado (CPACT) |
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