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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Pecuária Sul. |
Data corrente: |
04/10/2011 |
Data da última atualização: |
05/10/2011 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
RIBEIRO, C. V. D. M.; OLIVEIRA, D. E. de; JUCHEM, S. de O.; SILVA, T. M.; NALERIO, E. S. |
Afiliação: |
Cláudio Vaz Di Mambro Ribeiro, Department of Animal Production, Federal University of Bahia, Salvador-BA; Dimas Estrasulas de Oliveira, Department of Animal Production, Santa Catarina State University, Lages-SC; SERGIO DE OLIVEIRA JUCHEM, CPPSUL; Thadeu Mariniello Silva, Ph.D. student, Federal University of Paraíba, Areia-PB; ELEN SILVEIRA NALERIO, CPPSUL. |
Título: |
Fatty acid profile of meat and milk from small ruminants: a review. |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
Revista Brasileira de Zootecnia, Viçosa, v. 40, p. 121-137, 2011. |
ISSN: |
1806-9290 |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Pasto; Semiárido. |
Thesagro: |
Caprino; Genótipo; Ovino. |
Categoria do assunto: |
G Melhoramento Genético |
Marc: |
LEADER 00645naa a2200229 a 4500 001 1902353 005 2011-10-05 008 2011 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a1806-9290 100 1 $aRIBEIRO, C. V. D. M. 245 $aFatty acid profile of meat and milk from small ruminants$ba review.$h[electronic resource] 260 $c2011 650 $aCaprino 650 $aGenótipo 650 $aOvino 653 $aPasto 653 $aSemiárido 700 1 $aOLIVEIRA, D. E. de 700 1 $aJUCHEM, S. de O. 700 1 $aSILVA, T. M. 700 1 $aNALERIO, E. S. 773 $tRevista Brasileira de Zootecnia, Viçosa$gv. 40, p. 121-137, 2011.
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Registro original: |
Embrapa Pecuária Sul (CPPSUL) |
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Biblioteca |
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Origem |
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Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Cerrados. |
Data corrente: |
27/12/2004 |
Data da última atualização: |
28/10/2009 |
Autoria: |
KINPARA, D. I. |
Título: |
A importância estratégica do potássio para o Brasil. |
Ano de publicação: |
2003 |
Fonte/Imprenta: |
Planaltina, DF: Embrapa Cerrados, 2003. |
Páginas: |
27 p. |
Série: |
(Embrapa Cerrados. Documentos, 100). |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
ABSTRACT: This paper presents the strategic importance of potassium (K) in Brazil, focusing four aspects: the function in the plant; the K content of Brazilian soil; the different K forms; and its demand in the Brazilian agricultural system. The K is not a structural element of plants, but it participates in many biochemical plant processes, like carbohydrates and proteins synthesis, showing its economical importance in terms of production. A major problem in Brazilian soils is the leaching process due to the rain regimes. Since k is a very soluble ion in the soil profile, it must be replaced in regular basics to the culture. There are five sources of K, all them of high solubility. Less soluble K compounds have been studied as a way to minimize the leaching problem. Brazil imported 88,5% of the K consumed in 2002, coming from Canada, Germany, Russia and Israel. The organic agriculture and pasture reclamation are rising as potential markets for new forms of K. |
Palavras-Chave: |
Brasil; Demand; Econimia; Potássi; Socioeconomia; Socioeconomic. |
Thesagro: |
Cerrado; Demanda; Economia; Exportação; Fertilizante; Importação; Mercado; Pastagem; Potássio; Solo. |
Thesaurus NAL: |
Brazil; economics; exports; fertilizers; imports; markets; potassium. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CPAC-2009/25159/1/doc_100.pdf
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Marc: |
LEADER 01933nam a2200409 a 4500 001 1568191 005 2009-10-28 008 2003 bl uuuu u0uu1 u #d 100 1 $aKINPARA, D. I. 245 $aA importância estratégica do potássio para o Brasil. 260 $aPlanaltina, DF: Embrapa Cerrados$c2003 300 $a27 p. 490 $a(Embrapa Cerrados. Documentos, 100). 520 $aABSTRACT: This paper presents the strategic importance of potassium (K) in Brazil, focusing four aspects: the function in the plant; the K content of Brazilian soil; the different K forms; and its demand in the Brazilian agricultural system. The K is not a structural element of plants, but it participates in many biochemical plant processes, like carbohydrates and proteins synthesis, showing its economical importance in terms of production. A major problem in Brazilian soils is the leaching process due to the rain regimes. Since k is a very soluble ion in the soil profile, it must be replaced in regular basics to the culture. There are five sources of K, all them of high solubility. Less soluble K compounds have been studied as a way to minimize the leaching problem. Brazil imported 88,5% of the K consumed in 2002, coming from Canada, Germany, Russia and Israel. The organic agriculture and pasture reclamation are rising as potential markets for new forms of K. 650 $aBrazil 650 $aeconomics 650 $aexports 650 $afertilizers 650 $aimports 650 $amarkets 650 $apotassium 650 $aCerrado 650 $aDemanda 650 $aEconomia 650 $aExportação 650 $aFertilizante 650 $aImportação 650 $aMercado 650 $aPastagem 650 $aPotássio 650 $aSolo 653 $aBrasil 653 $aDemand 653 $aEconimia 653 $aPotássi 653 $aSocioeconomia 653 $aSocioeconomic
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