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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  05/12/2014
Data da última atualização:  09/02/2018
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  LABANCA, R. A.; COSTA, G. R.; SILVA, N. de O. C. e; MANDARINO, J. M. G.; GUIMARÃES, N. C. C.; JUNQUEIRA, R. G.
Afiliação:  RENATA ADRIANA LABANCA; GABRIELA REZENDE COSTA; NILTON DE OLIVEIRA COUTO E SILVA; JOSE MARCOS GONTIJO MANDARINO, CNPSO; NILSON CÉSAR CASTANHEIRA GUIMARÃES; ROBERTO GONÇALVES JUNQUEIRA.
Título:  Isoflavone and mineral content in conventional commercial soybean cultivars and transgenic soybean planted in Minas Gerais, Brazil.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON FOOD AND AGRICULTURAL PROCESS ENGINEERING, 2014, Stockholm. Riverside: World Academy of Science, Engineering and Technology, 2014.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objective of this study was to evaluate the differences in composition between six brands of conventional soybean and six genetically modified cultivars (GM), all of them from Minas Gerais State, Brazil. We focused on the isoflavones profile and mineral content questioning the substantial equivalence between conventional and GM organisms. The statement of compliance label for conventional grains was verified for the presence of genetic modified genes by real time polymerase chain reaction (PCR). We did not detect the presence of the 35S promoter in commercial samples, indicating the absence of transgene insertion. For mineral analysis, we used the method of inductively coupled plasma-optical emission spectrometry (ICP-OES). Isoflavones quantification was performed by high performance liquid chromatography (HPLC). The results showed no statistical difference between the conventional and transgenic soybean groups concerning isoflavone content and mineral composition. The concentration of potassium, the main mineral component of soy, was the highest in conventional soybeans compared to that in GM soy, while GM samples presented the highest concentrations of iron.
Thesagro:  Soja.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://www.waset.org/abstracts?q=labanca&search=Search
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSO35573 - 1UPCSP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  13/12/2019
Data da última atualização:  13/12/2019
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  DUTRA, E. V. da S.; JUNGHANS, D. T.; COSTA, A. P. da C.; PEREIRA, F. das N.; PÁDUA, T. R. P.
Afiliação:  ELIENAY VINICIUS DA SILVA DUTRA; DAVI THEODORO JUNGHANS, CNPMF; ANA PAULA DA CONCEIÇÃO COSTA; FILIPE DAS NEVES PEREIRA; Tullio Raphael Pereira Pádua.
Título:  Atividade: produção de mudas por seccionamento do talo em novos genótipos de abacaxizeiro.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  In: REUNIÃO ANUAL DE CIÊNCIA, TECNOLOGIA, INOVAÇÃO E CULTURA NO RECÔNCAVO DA BAHIA - RECONCITEC, 4. 2017, Cruz das Almas. Educação, desenvolvimento e integração Social: anais.... Cruz das Almas, Universidade Federal do Recôncavo da Bahia, 2017.
Páginas:  1 p.
Idioma:  Português
Thesagro:  Abacaxi.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/207044/1/PRODUCAO-DE-MUDAS-POR-SECCIONAMENTO.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMF33002 - 1UMTRA - DDOnline
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