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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Acre.
Data corrente:  03/05/2022
Data da última atualização:  20/12/2023
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  LESSA, L. S.; OLIVEIRA, T. K. de.
Afiliação:  LAURO SARAIVA LESSA, CPAF-AC; TADARIO KAMEL DE OLIVEIRA, CPAF-AC.
Título:  Avaliação e caracterização de genótipos locais de citros no estado do Acre.
Ano de publicação:  2004
Fonte/Imprenta:  In: SEMINÁRIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA PIBIC/CNPq/UFAC, 13., 2004, Rio Branco, AC. Anais... Rio Branco, AC: Ufac, 2004.
Páginas:  1 p.
Descrição Física:  1 CD-ROM.
Idioma:  Português
Conteúdo:  O objetivo deste trabalho é avaliar aspectos vegetativos e produtivos e caracterizar genótipos locais de citros no Estado do Acre.
Palavras-Chave:  Acre; Amazonia Occidental; Amazônia Ocidental; Citros; Embrapa Acre; Ensayos de variedades; Granjas de demonstración; Propagación vegetativa; Rendimiento de los cultivos; Rio Branco (AC); Western Amazon.
Thesagro:  Campo Experimental; Características Agronômicas; Citricultura; Comportamento de Variedade; Genótipo; Propagação Vegetativa; Rendimento.
Thesaurus Nal:  Agronomic traits; Citrus; Crop yield; Demonstration farms; Genotype; Variety trials; Vegetative propagation.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1142598/1/27315.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Acre (CPAF-AC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAF-AC27315 - 1UPCRA - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agrobiologia. Para informações adicionais entre em contato com cnpab.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agrobiologia.
Data corrente:  29/10/2019
Data da última atualização:  29/10/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  GUARESHI, R. F.; MARTINS, M. dos R.; SARKIS, L. F.; ALVES, B. J. R.; JANTALIA, C. P.; BODDEY, R. M.; URQUIAGA, S.
Afiliação:  Roni Fernandes Guareschi, UFRRJ; Marcio dos Reis Martins, UFRRJ; Leonardo Fernandes Sarkis, UFLA; BRUNO JOSE RODRIGUES ALVES, CNPAB; CLAUDIA POZZI JANTALIA, CNPAB; ROBERT MICHAEL BODDEY, CNPAB; SEGUNDO SACRAMENTO U CABALLERO, CNPAB.
Título:  An analysis of energy efficiency and greenhouse gas emissions from organic soybean cultivation in Brazil.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Semina: Ciências Agrárias, Londrina, v. 40, n. 6, suplemento 3, p. 3461-3476, 2019
DOI:  10.5433/1679-0359.2019v40n6Supl3p3461
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em Português: Uma análise da eficiência energética e da emissão de gases de efeito estufa no cultivo orgânico de soja no Brasil.
Conteúdo:  The assessment of energy efficiency (EE) and greenhouse gas (GHG) emissions can highlight the sustainability of agro-systems and decision-making regarding reduction of production costs and environmental pollution. In this context, the objective of this work was to evaluate the EE and GHG emissions (CO2, CH4 e N2O) of a soybean crop under organic cultivation in different regions of Brazil in the agricultural year 2014-2015. For this, 19 soybean areas were evaluated. The inputs and outputs of the agricultural operations and / or inputs used were calculated by multiplying the quantity used by their calorific value or energy coefficient at each stage of production. The energy efficiency was obtained by the ratio between the amount of total output energy and the total energy consumption during the production process. In order to estimate GHG emissions, the principles of the life cycle assessment methodology and recommendations of the Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) were applied. For each 1.0 MJ of energy consumed in the organic production of soybeans, an average of 7.9 MJ of renewable energy was produced in the form of grains of this crop. The main energy costs of growing these organic crops were with seeds, fuel and with tractors, machines and agricultural implements (TMI). For each 1 kg of organic grain produced from soybeans, 0.19 kg of CO2eq are emitted during their production and delivery cycles in the warehouse. The main sources of CO2eq emission to the atm... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Energy greenhouse gases; Grain production; Organic agriculture.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agrobiologia (CNPAB)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAB41249 - 1UPCSP - DD
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