Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Semiárido. Para informações adicionais entre em contato com cpatsa.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  29/09/2023
Data da última atualização:  29/09/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  PATENTE, A. G.; SOARES, W. da S.; OLIVEIRA, H. P. de; FREITAS, S. T. de; NERI, D. F. de M.
Afiliação:  ANGELUCIA GONÇALVES PARENTE; WILLIAM DA SILVA SOARES; HELINANDO PEQUENO DE OLIVEIRA; SERGIO TONETTO DE FREITAS, CPATSA; DAVID FERNANDO DE MORAIS NERI.
Título:  Polymers and mango (Mangifera indica L.): a systematic literature review on potential value and application.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Journal of Food Measurement and Characterization, Sept. 2023.
DOI:  https://doi.org/10.1007/s11694-023-02128-8
Idioma:  Inglês
Notas:  Online.
Conteúdo:  Mango (Mangifera indica L.) holds immense potential as a raw material in polymer science, influencing numerous applications. This systematic literature review, encompassing 74 studies published between 2018 and 2022, aims to elucidate the intrinsic relationship between polymers and mango. Polymers are extracted from mango plant tissues, and their substances are explored as reinforcing agents in polymeric materials. In turn, polymers are employed in the mango plant to extend shelf life. Mango by-products can serve as indicators of polymer presence. The diverse tissues and substances in mango offer considerable potential for extracting polymers, phenolic compounds, fats, and dietary fibers. Moreover, the substantial waste generated in mango production, including fruit peel, seed, stems, and leaves, can be utilized to extract economically valuable polymers. These polymers contribute to the adoption of sustainable practices in industries such as packaging, food processing, biomedical materials, wood manufacturing, and oil production
Palavras-Chave:  Extração de polímeros; Gestão de resíduos agrícolas; Produção sustentável; Subprodutos da manga; Substâncias extraída.
Thesagro:  Manga; Mangifera Indica; Resíduo Agrícola.
Thesaurus Nal:  Mangoes; Waste management.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATSA60673 - 1UPCAP - DD
Voltar






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 1
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoASIIMWE, S.; M. OCHWO-SSEMAKULA.; SSEKKADDE, P.; RIBEIRO, C. S. da C.; J. KARUNGI. Nutritional quality, fruit shape and relationships among exotic and local Capsicum pepper genotypes in Uganda. International Journal of Horticultural Science, v. 27, p. 33-39, 2021.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 4
Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.
Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 1
Primeira ... 1 ... Última
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional