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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoIGARASI, M. S. Controle de perdas na ensilagem de capim Tanzânia (Panicum maximum Jacq. c. Tanzânia) sob os efeitos do teor de matéria seca, do tamanho de partícula, da estação do ano e da presença do inoculante bacteriano. Piracicaba: ESALQ, 2002 132 p. Tese de Mestrado

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.

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2.Imagem marcado/desmarcadoAFONSO, T. M.; HADLICH, J. C.; IGARASI, M. S.; RODRIGUES, V. S.; QUIRINO, C. R.; CARVALHO, G. M. C. Avaliação do desempenho animal, características de carcaça e qualidade da carne de diferentes cruzamentos com curraleiro Pé-duro. Revista RG News, v. 4, n. 3, p. 35, 2018. Edição especial dos Anais do V Congresso Brasileiro de Recursos Genéticos, Fortaleza, nov. 2018.

Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte.

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3.Imagem marcado/desmarcadoIGARASI, M. S.; NUSSIO, L. G.; PAZZIANI, S. de F.; LOURES, D. R. S.; PEDROSO, A. de F.; MARI, L. J. Alternativas para o controle de perdas na silagem de capim Tanzânia ( Panicum maximum). In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 39, 2002, Recife, PE. Anais... Recife: SBZ,, 2002. 1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste.

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4.Imagem marcado/desmarcadoPEDROSO, A. de F.; NUSSIO, L. G.; LOURES, D. R. S.; PAZIANI, S. de F.; IGARASI, M. S.; COELHO, R. M.; HORII, J.; RODRIGUES, A. de A. Efeito do tratamento com aditivos químicos e inoculantes bacterianos nas perdas e na qualidade de silagens de cana-de-açúcar. Revista Brasileira de Zootecnia, v. 36, n. 3, p. 558-6564, jun. 2007.

Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste.

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5.Imagem marcado/desmarcadoCAIXETA, J. P. S.; OLIVEIRA, M. K. B. de; CARVALHO, G. M. C.; COELHO, H. E.; IGARASI, M. S.; VASCONCELOS, A. B. de. Prevalência das alterações histopatológicas testiculares encontradas nas raças Curraleiro Pé-Duro, Nelore e seus cruzamentos, criados na região semi-árida. Revista Brasileira de Reprodução Animal, v. 46, n. 1, p. 60-66, jan./mar. 2022.

Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte.

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6.Imagem marcado/desmarcadoAFONSO, T. M.; CARVALHO, G. M. C.; HADLICH, J. C.; RODRIGUES, V. de S.; BARROS, D. A.; VASCONCELOS, A. B. de; IGARASI, M. S. Use of crosses for sustainability in livestock farming in the Brazilian Meio-Norte region. Revista Brasileira de Zootecnia, v. 49, e20190228, 2020.

Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte.

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7.Imagem marcado/desmarcadoPAZIANI, S. de F.; NUSSIO, L. G.; LOURES, D. R. S.; RIBEIRO, J. L.; IGARASI, M. S.; PEDROSO, A. de F.; COELHO, R. M.; MARI, L. J.; ZOPOLLATTO, M.; SCHMIDT, P. Composição químico-bromatológica de silagens de capim Tanzânia submetida a alterações no teor de matéria seca, tamanho de partícula e uso de inoculante bacteriano na ensilagem. In: REUNIÃO DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 41., 2004, Campo Grande . Anais... Campo Grande: SBZ, 2004. 5f. 1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste.

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8.Imagem marcado/desmarcadoPAZIANI, S. de F.; NUSSIO, L. G.; LOURES, D. R. S.; RIBEIRO, J. L.; IGARASI, M. S.; PEDROSO, A. de F.; COELHO, R. M.; MARI, L. J.; ZOPOLLATTO, M.; SCHMIDT, P. Efeito do tamanho de partícula, teor de matéria seca e inoculante bacteriano sobre as propriedades físicas e o controle de perdas em silagens de capim Tanzânia. In: REUNIÃO DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 41., 2004, Campo Grande . Anais... Campo Grande: SBZ, 2004. 5 f. 1CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste.

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9.Imagem marcado/desmarcadoPEDROSO, A. de F.; NUSSIO, L. G.; PAZIANI, S. de F.; LOURES, D. R. S.; IGARASI, M. S.; COELHO, R. M.; PACKER, I. H.; HORII, J.; GOMES, L. H. Fermentation and epiphytic microflora dynamics in sugar cane silage. Scientia Agricola, Piracicaba, v. 62, n. 5, oct. 2005.

Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste.

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10.Imagem marcado/desmarcadoPEDROSO, A. de F.; NUSSIO, L. G.; PAZIANI, S. de F.; LOURES. D. R. S.; IGARASI, M. S.; COELHO, R. M.; PACKER, I. H.; HORII, J.; GOMES, L. H. Fermentation and epiphytic microflora epífita em silagem de cane silage. Scientia Agricola, Piracicaba, v. 63, n. 5, 2005.

Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste.

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Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  11/11/2005
Data da última atualização:  11/05/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  PEDROSO, A. de F.; NUSSIO, L. G.; PAZIANI, S. de F.; LOURES, D. R. S.; IGARASI, M. S.; COELHO, R. M.; PACKER, I. H.; HORII, J.; GOMES, L. H.
Afiliação:  ANDRE DE FARIA PEDROSO, CPPSE; LUIZ GUSTAVO NUSSIO, Universidade de São Paulo, ESALQ; SOLIDETE DE FÁTIMA PAZIANI; DANIELE REBOUÇAS SANTANA LOURES; MAURICIO SCOTON IGARASI, Universidade Estadual Paulista; RODRIGO MICHELINI COELHO; IRINEU HUMBERTO PACKER, Universidade de São Paulo, ESALQ; JORGE HORII, Universidade de São Paulo, ESALQ; LUIZ HUMBERTO GOMES, Universidade de São Paulo, ESALQ.
Título:  Fermentation and epiphytic microflora dynamics in sugar cane silage.
Ano de publicação:  2005
Fonte/Imprenta:  Scientia Agricola, Piracicaba, v. 62, n. 5, oct. 2005.
DOI:  https://doi.org/10.1590/S0103-90162005000500003
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Sugar cane silages are characterized by extensive yeast activity, alcohol production and great dry matter - DM - losses. Better knowledge of the fermentation process is fundamental to the development of efficient ensilage techniques for this forage. This study evaluates temporal changes in chemical composition, DM losses and epiphytic microflora in sugar cane silage. Mature sugar cane, variety RB835486 (12 months of vegetative growth), was hand harvested, processed in a stationary chopper and ensiled in 20-L plastic buckets provided with valves for gas release and a device for effluent collection. Laboratory silos were kept at ambient temperature and sampled after ½, 1, 2, 3, 7, 15, 45, 90, 120 and 180 days. Ethanol concentration reached 6.4% in DM after 15 days of ensilage, followed by 71% water soluble carbohydrates - WSCs - disappearance. Gas and total DM losses reached a plateau on day 45 (16% and 29% of DM, respectively). Yeast count was higher on the second day (5.05 log cfu g-1). Silage pH declined to below 4.0 on the third day. Effluent yield was negligible (20 kg t-1). DM content in the forage decreased (35% to 26%) from day 0 to day 45. The increase in ethanol concentration showed an opposite trend to WSCs and true in vitro dry matter digestibility reductions in the silage. Developing methods to control yeasts, most probably through the use of additives, will enable more efficient production of sugar cane silage by farmers.
Palavras-Chave:  Losses; Water soluble.
Thesagro:  Bactéria.
Thesaurus NAL:  carbohydrates; ethanol; yeasts.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/88199/1/PROCI-2005.00167.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPPSE15884 - 1UPCAP - DDPROCI-2005.00167PED2005.00167
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