Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  07/04/2004
Data da última atualização:  27/07/2007
Autoria:  SÁ, M. E. L. de; ZITO, R. K.; MORAIS, F. C.; ARANTES, N. E.
Título:  Fungicide effect in soybean sensorial characteristics in two environments.
Ano de publicação:  2004
Fonte/Imprenta:  In: WORLD SOYBEAN RESEARCH CONFERENCE, 7.; INTERNATIONAL SOYBEAN PROCESSING AND UTILIZATION CONFERENCE, 4.; CONGRESSO BRASILEIRO DE SOJA, 3., 2004, Foz do Iguassu. Abstracts of contributed papers and posters. Londrina: Embrapa Soybean, 2004.
Páginas:  p. 287.
Série:  (Embrapa Soja. Documentos, 228).
Idioma:  Inglês
Notas:  Editado por Flávio Moscardi, Clara Beatriz Hoffmann-Campo, Odilon Ferreira Saraiva, Paulo Roberto Galerani, Francisco Carlos Krzyzanowski, Mercedes Concordia Carrão-Panizzi.
Conteúdo:  Although Brazil is the second biggest world producer of soybean, the consumption of this legume as protein source in our country is very low, being practically to be considered worthless. The exotic soybean flavor to the Brazilian palate, caused mainly for the action of lipoxigenases, has contributed for its limited acceptability. The rejection can also occur in function of a deterioration of some characteristics of quality. It is known that environmental conditions influences in the concentration of proteins and isoflavones, being able also to modify the grain flavor. Regions with higher altitudes and, consequently, lower temperatures are indicative of soybean grains with better flavor. The arising of new illnesses in the Brazilian soybean fields, as Phakopsora pachyrhizi, has demanded for more fungicide treatment and its influence on the grain flavor is not known. This work had the purpose to carry out a sensorial analysis in relation to the palatability of two soybean cultivars, BRSMG Robusta and BRSMG Garantia, sowed in Uberaba (760m) and Sacramento (1000m), Minas Gerais State, with and without the fungicides Epoxiconazole + Pyraclostrobin (25 + 66.5g/ha), when the soybean was in R5.4 stage. The study was based on a scale, varying of 1 (very bad) to 9 (very good), in a completely randomized design with seven replications. After cooking, the samples were grinded with the purpose to promote a homogenization of the grain flavor. Data were transformed to square root. There w... Mostrar Tudo
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSO23764 - 1UMTPL - --RF 633.34072W927a
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Meio-Norte.
Data corrente:  29/02/2016
Data da última atualização:  13/12/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  SILVA, N. da R.; CARDOSO, J. P. B.; SOUZA, M. D. C, de; ARAUJO NETO, R. B. de; BARBOSA, F. J. V.; IBIAPINA NETO, V.
Afiliação:  NAIANE DA ROCHA SILVA, UESPI; JOÃO PAULO BARBOSA CARDOSO, UESPI; MARIA DULCEYHELENA CALIXTO DE SOUZA, UESPI; RAIMUNDO BEZERRA DE ARAUJO NETO, CPAMN; FIRMINO JOSÉ VIEIRA BARBOSA, CAA/UESPI; VICENTE IBIAPINA NETO, CCA/UFPI.
Título:  Influência do peso do ovo sobre os índices produtivos de galinha naturalizadas sem ecótipo definido no Meio-Norte do Brasil.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO NORDESTINO DE PRODUÇÃO ANIMAL, 10., 2015, Teresina. [Anais...]. Teresina: Sociedade Nordestina de Produção Animal, 2015.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Com o objetivo de avaliar a influência do peso dos ovos sobre o peso dos pintos ao nascer e as taxas de fertilidade e eclodibilidade foi realizado um trabalho no aviário localizado na Embrapa Meio-Norte em Teresina-PI, sendo utilizados 1125 ovos de galinhas caipiras e estabelecidos três categorias de peso: 30-41 gramas (pequenos); de 42-45 gramas (médios) e de 46-51 gramas (grandes). As categorias de peso ficaram identificados por pequeno (P), médios (M) e grandes (G), respectivamente.
Thesagro:  Eclodibilidade; Fertilidade; Incubação.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/140308/1/RESUMO-CNPA-.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio-Norte (CPAMN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAMN31268 - 1UPCAA - DD
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional